شناسهٔ خبر: 69777467 - سرویس فرهنگی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

کنگره ملی بانوی انقلابی مرضیه دباغ برگزار می‌شود

دبیر کنگره ملی خانم دباغ از برگزاری کنگره ملی بانوی انقلابی مرضیه حدیدچی در همدان و تهران خبر داد.

صاحب‌خبر -

سید محمدکاظم حجازی، دبیر کنگره ملی خانم دباغ، امروز ۲۷ آبان‌ماه در نشست مطبوعاتی کنگره ملی بانوی انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ)، گفت: خانم مرضیه دباغ نمادی از شخصیت و ویژگی‌های یک بانو است که این ویژگی‌ها در ابعاد مختلف قابل الگوبرداری است. از جمله این ابعاد بُعد رشد عالی شخصیتی این بانوی همدانی است که در حوزه علمیه به تحصیل می‌پردازد و بعد از انقلاب به عنوان استاد در دانشگاه مشغول به تدریس می‌شود.

او با اشاره به بُعد اجتماعی خانم دباغ، گفت: درگیر شدن به مسائل شخصی اجازه نمی‌داد حساسیت او نسبت به مسائل پیرامونی خود در جامعه تقلیل پیدا کند، به طوری که در راه مبارزه علیه رژیم ظالم در زندان ساواک می‌افتد. در بعد خانوادگی نیز یک زندگی بسیار گرم و صمیمی دارد، در دورانی که مجبور می‌شود کشور را ترک کند و در لبنان مبارزات خود را ادامه دهد، نامه‌های بسیار گرم و عاشقانه او با همسرش نشان از این فضا است، او در توجه و محبت به فرزندان نیز یک الگوی تمام و کمال است.

دبیر کنگره ملی خانم دباغ گفت: خواهر طاهره بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خدمت به امام و انقلاب را برای خود تکلیف می‌بیند و همچون یکی از اعضای خانواده امام همراه ایشان می‌ماند، این فراز و نشیب‌ها او را چنین تربیت می‌کند که به تعبیر رهبر معظم انقلاب در همدان که مردان بزرگی وجود داشتند یک زن به عنوان فرمانده سپاه انتخاب می‌شود و ایفای نقش می‌کند و در مناطق غرب کشور نیز حضور فعالی از خود به عنوان رزمنده نشان می‌دهد.

حجازی گفت: در حوزه سیاسی وقتی مردم همدان از او دعوت می‌کنند در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده آنها حضور پیدا کند وقتی بر او این مسئله فرض می‌شود استمرار وظیفه سیاسی خود را در این عرصه انجام می‌دهد، پس از آن نیز در ترویج فرهنگ انقلاب در نقاط مختلف کشور به تبیین می‌پردازد. در ماه‌های آخر عمر خود که مشکلات جسمی داشت و مدت‌ها در بیمارستان بود، در سخنرانی‌هایی که به شهر‌های دیگر دعوت می‌شود خانواده از او می‌خواهند کمی به فکر سلامتی خود باشد و دعوت به این سخنرانی‌ها را به خاظر وضعیت نامساعدی که دارد رد کند، اما خانم دباغ می‌گوید من فعلا زبانم سالم است و کار می‌کند و برای انقلاب در این عرصه می‌توانم کاری انجام دهم.

او با اشاره به اینکه شخصیت خانم دباغ در معرفی الگوی یک زن اسلامی می‌تواند بسیار کارآمد باشد، گفت: البته با ابزار و مناسب ذائقه جوانان باید این الگو به نسل جوان معرفی شود. هویت دینی و ملی ما در این شخصیت نمود داشت و این قابلیت طرح و بهره‌برداری دارد.

دبیر کنگره ملی خانم دباغ با اشاره به برگزای کنگره ملی خانم دباغ گفت: بنای کنگره از اسفند سال ۱۴۰۱ در موسسه شهید محراب آیت‌الله مدنی گذاشته شد، در اردیبهشت ۱۴۰۲ نامه‌ای به وزیر ارشاد ارسال شد و پس از تصویب، اعضای حقیقی و حقوقی شورا تشکیل شد، دو ستاد در سطح ملی و استانی به عنوان متولی برگزاری کنگره انتخاب شد.

حجازی گفت: در ستاد ملی ۱۴ دستگاه عضو هستند، در این ستاد انجمن ملی مفاخر، مسئولیت کمیته علمی را بر عهده دارد، ستاد استانی همدان نیز با ریاست نماینده ولی فقیه در استان و جانشینی استاندار تشکیل شد که ۱۰ کمیته برای آن در نظر گرفته شده و در هر کمیته بالغ بر ۷ دستگاه عضو هستند تا نقش خانم دباغ را در موضوعات مختلف تبیین کنند.

او گفت: این کنگره ۳۰ آبان‌ماه در تهران با سخنرانی آقای قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس سازمان صدا و سیما برگزار می‌شود، اختتامیه کنگره نیز ۱ آذرماه در همدان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد و وزیر علوم در سالن ابن سینا با حضور ویژه جوانان و بانوان همدانی برگزار می‌شود. در این مراسم پیام رهبر معظم انقلاب به این کنگره نیز قرائت خواهد شد.

دبیر کنگره ملی خانم دباغ با اشاره به هدف برگزاری این کنگره گفت: با توجه به رهنمون رهبر انقلاب در نشستی که با اعضای کنگره ۸ هزار شهید استان داشتند و خانم دباغ را به عنوان زن تراز انقلاب اسلامی مطرح کردند، این کنگره برگزار شد، تاکید ایشان این بود که معرفی این بانوی مبارز انقلابی با ابزار هنر باشد.

حجازی با اشاره به بخش‍های مختلف کنگره گفت: بیش از ۷۰ مقاله علمی پژوهشی از سوی دانشگاه‌ها و حوزه علمیه به دبیرخانه ارسال شده که ۳۵ مقاله قابلیت انتشار دارد. در زمینه نشر کتاب ۱۰ کتاب در این کنگره به چاپ خواهد رسید که اغلب در قالب رمان، شعر و روایت‌گری است، ۷ کتاب توسط نویسندگان همدانی و ۳ کتاب توسط نویسندگان خارج از استان به نگارش در آمده است.

او با اشاره به بخش هنری این کنگره گفت: در این بخش سازمان صدا و سیما و حوزه هنری و اداره فرهنگ و ارشاد فعالیت دارند، ۵ مستند در صدا و سیما در دست تولید است، یک سریال در حال طراحی است که ۳۰ آبان از پوستر آن رونمایی می‌شود. یک سرود از سوی بنیاد رودکی و یک سرود در مرکز صدا و سیمای همدان تهیه شده است. در این کنگره از خانواده خانم دباغ تجلیل خواهد شد و از سوی انجمن ملی مفاخر لوح مخصوص مفاخر ایران به ایشان اهدا می‌شود.

دبیر کنگره ملی خانم دباغ با بیان اینکه کنگره در اصل شروع یک حرکت فرهنگی است، گفت: اینکه در آینده چگونه دنبال شود در دبیرخانه باید مورد بررسی قرار بگیرد، در این کنگره با ایجاد تنوع در برنامه‌ها به دنبال این بودیم که ذهن آنها متوحه این مسئله شود که زن تراز انقلاب اسلامی چه نقشی در جامعه دارد و چطور باید به مسئولیت و هدف خود بپردازد.

حجازی گفت: ۱۰۵ نفر به عنوان مبلغ انتخاب شدند تا ابعاد شخصیتی خانم دباغ را برای دانش آموزان و دانشجویان در مدارس و دانشگاه‌ها تبیین کنند. پویش کتابخوانی کتاب‌های رمان خانم دباغ نیز برگزار می‌شود که اطلاع رسانی آن از سوی صدا و سیما انجام می‌شود.

در پایان این مراسم از پوستر کنگره ملی بانوی انقلابی مرضیه حدیدچی (خواهر دباغ) رونمایی شد.