به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،اکبر قایمی اظهار کرد: این پرندگان مهاجر در ادامه کوچ خود از مناطق شمالی به مناطق جنوبی، به منظور استراحت و تغذیه وارد این تالاب شدند و با سرد شدن هوا به مناطق جنوبیتر مهاجرت میکنند.
وی اضافه کرد: به دلیل کاهش چشمگیر جمعیت این پرنده در طی سالهای اخیر و حساسیت های جوامع محیط زیستی کشورهای مختلف، این گونه تنها پرنده ای محسوب می شود که برای آن برنامه حفاظت از گونه در سطح بین المللی تهیه تدوین شده است تا ضمن شناسایی تهدیدات و تعارضات موجود بتوان جمعیت آن را در سطح دنیا افزایش داد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: غاز پیشانی سفید کوچک حائز اهمیت فراوان است زیرا بیش از نیمی از جمعیت غربی این پرنده وارد زیستگاه های استان شده و مدتی را در این زیستگاهها زمستان گذارانی دارند.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب آب در تالاب «سولدوز» اضافه کرد: هم اکنون با وجود تبخیر آب در فصل تابستان بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده و آبگیری این تالاب از رودخانه «گادر» با شروع جریان آب رودخانه به این منطقه دوباره شروع می شود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده ادامه داد: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، برخی گونههای بومی مانند آبچلیک، چوبپا، کاکایی، خوتکا، چنگر، حواصیل و انواع اردک ها نیز در این تالاب مشاهده میشود.
وی افزود: این تالاب علاوه بر اینکه زیستگاه انواع پرندگان است، پستاندارانی مانند گراز، گرگ و شغال نیز در آن زیست می کنند.