شناسهٔ خبر: 69762054 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

نماینده حوزه انتخابیه چابهار در مجلس:

تکمیل طرح‌های نیمه تمام حوزه آبرسانی در جنوب سیستان و بلوچستان ضروری است

چابهار - ایرنا - نماینده مردم شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: تامین آب شبانه روزی برای بیش از ۷۰۰ روستا و تکمیل تمامی طرح‌های نیمه تمام حوزه آبرسانی در جنوب سیستان و بلوچستان ضروری است.

صاحب‌خبر -

محمد انور بجارزهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن تشریح دیدار با هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: وضعیت آبی شهرستان‌های ۶ گانه حوزه انتخابیه چابهار و پیگیری اجرای طرح‌های جدید، تامین آب شبانه روزی، تخصیص به موقع اعتبارات مورد بررسی قرار گرفت و بزودی اتفاقات خوبی در حوزه آبرسانی خواهد افتاد.

وی افزود: ۶ شهرستان چابهار، نیکشهر، کنارک، قصرقند، دشتیاری و زرآباد بیش از یک‌هزار روستا دارند که بیش از نیمی از آنها یعنی حدود ۷۰۰ روستا فاقد شبکه آبرسانی و آب شبانه روزی هستند یعنی با تانکر، انتقال آب از چشمه، چاه دستی و یا در شبانه روز فقط چند ساعت آب دارند که نمونه آن شهر چابهار با توجه به جایگاه اقتصادی، گردشگری و پایتخت دریایی آب آشامیدنی جیره بندی دارد.

نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی مهمترین مشکلات حوزه آب و فاضلاب چابهار را تکمیل طرح آبرسانی به تمامی روستاهای بخش پلان و پیرسهراب به ویژه ۵۸ روستای بخش مرکزی عنوان کرد و افزود: بیش از ۴۰۰ روستا از سد زیردان آبرسانی می‌شوند که متاسفانه سالها چشم انتظار ساخت تصفیه خانه هستند و در این زمینه اعتبار مورد نیاز تخصیص پیدا نکرده است.

تکمیل طرح‌های نیمه تمام حوزه آبرسانی در جنوب سیستان و  بلوچستان ضروری است

ساخت آب شیرین کن جدید در چابهار برای پایان دادن به آب جیره بندی

وی بر اجرای خط انتقال از سه راهی نگور تا شهر نگور، اجرای خط انتقال از مخزن آب دمبدف تا تیس کوپان، اجرای خط انتقال ریمدان از سه راهی سنگان تا سه راهی ریمدان کمال، اجرای خط انتقال از شیرگواز تا سه راهی دمبدف، تکمیل مخازن عارف آباد، هوت گت و سنگان تاکید کرد و گفت: افزایش ظرفیت آب شیرین کن کنارک و همچنین ساخت آب شیرین کن جدید در چابهار برای بهره‌مندی شهروندان این شهر از آب پایدار و پایان دادن جیره بندی آب ضروری است.

بجارزهی ادامه داد: اجرای تاسیسات آبرسانی به سایت جدید مسکن ملی، حاشیه شهر مرادآباد و کمب و روستاهای همجوار از دیگر درخواست هاست که امیدواریم مورد توجه قرار گرفته و مشکلات بی آبی مردم از گواتر و پسابندر تا زرآباد حل شود.

وی به مهمترین مشکلات حوزه آب و فاضلاب نیکشهر اشاره کرد و افزود: در بخش مرکزی نیکشهر از ۱۴۶ روستا کمتر از ۱۰ روستا دارای شبکه و آب پایدار ۲۴ ساعته هستند و بقیه روستا یا فاقد شبکه آبرسانی بود و یا با تانکر و انتقال آب از چشمه و چاه و یا در شبانه روز فقط چند ساعت از آب بهره مند هستند.

نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح شبکه توزیع آب آشامیدنی و خط انتقال شهر نیکشهر به طول ٤٠ کیلومتر با اعتبار مورد نیاز ۷۵۰ میلیارد ریال، تکمیل مجتمع ۱۸ روستای نیمه تمام پایین دست سد خیر آباد و تصفیه خانه مورد نیاز با اعتبار مورد نیاز ۲ هزار میلیارد ریال، ساخت مخزن پنج هزار مترمکعبی شهر نیکشهر با اعتبار مورد نیاز یک‌هزار میلیارد ریال پیشنهاد شده که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.

تکمیل طرح‌های نیمه تمام حوزه آبرسانی در جنوب سیستان و  بلوچستان ضروری است

تکمیل فاضلاب شهر کنارک ضروریست

وی بر تکمیل خط انتقال، ادامه حفاری و تجهیز چاه، ساخت موتورخانه و مخزن ۲۰۰ متر مکعبی روستای زهک بخش مرکزی با اعتبار مورد نیاز ۷۰ میلیار ریال، اصلاح و توسعه شبکه‌ روستای متسنگ بخش مرکزی با اعتبار مورد نیاز ۱۰۰ میلیارد ریال را دیگر درخواست مهم حوزه آبرسانی در نیکشهر عنوان کرد که به مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور پیشنهاد شده تا تامین اعتبار شوند.

بجارزهی مهمترین مسائل و مشکلات حوزه آب و فاضلاب کنارک را نبود آب آشامیدنی شبانه روزی برای بیش از ۵۰ هزار نفر شهر و روستاهای همجوار عنوان کرد و افزود: تسریع در تکمیل طرح نیمه تمام تصفیه خانه فاضلاب که سال‌ها بلاتکلیف مانده و در حال حاضر یک پکیج تصفیه با ظرفیت کم نصب شده از موارد ضروری است که سریعا مورد توجه قرار گیرد.

وی بر تخصیص اعتبار برای اتمام ۲ ایستگاه فاضلاب در حال ساخت، تکمیل طرح ساخت شبکه فاضلاب برای مناطق الحاقی شهر زیباشهر، محله چادران، زمین‌های طرح اقدام ملی مسکن و اراضی جدید ۱۵۳ هکتاری اهدایی رهبر معظم انقلاب برای واگذاری به مردم، اجرای خط انتقال آب از سد کهیر به شهر و روستاهای کنارک به ویژه آبرسانی شبانه روزی به تمامی روستاهای بخش کهیر و مرکزی کنارک تاکید کرد.

نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: اصلاح خط انتقال آب آشامیدنی شهر کنارک از آب شیرین کن تا مخزن به دلیل فرسودگی، ساخت مخزن ذخیره بتنی ۱۰ هزار مترمکعبی، تخصیص اعتبار لازم برای اصلاح خطوط شبکه آبآشامیدنی شهر کنارک به دلیل قدمت و فرسودگی و ساخت تصفیه خانه در پایین دست سد کهیر برای تامین آب سالم و بهداشتی مردم پایین دست از دیگر پیشنهادات به مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بود.

تکمیل طرح‌های نیمه تمام حوزه آبرسانی در جنوب سیستان و  بلوچستان ضروری است

۱۰۰ روستای شهرستان قصرقند فاقد شبکه آبرسانی و آب شبانه روزی هستند

وی همچنین به مشکلات حوزه آب و فاضلاب قصرقند اشاره کرد و افزود: بیش از ۱۰۰ روستای این شهرستان فاقد شبکه آبرسانی و آب شبانه روزی هستند که نیاز است برای تمامی روستاها اعتبار لازم برای ساخت شبکه آبرسانی و تحویل آب شبانه روزی برنامه ریزی شود.

بجارزهی بر جذب نیروی انسانی در روستاهای فاقد آبدار و نیروی اتفاقات شهر قصرقند، اصلاح و توسعه شبکه روستاهای حاجی آباد،دزبن و چندوکان، تخصیص ۲ دستگاه تانکر آبرسانی سیار در کوتاه مدت و اختصاص حداقل ۶ تانکر برای آبرسانی مطلوب و در نهایت با ساخت شبکه آبرسانی و تامین آب شبانه روزی اقدام شود تا شاهد رضایتمندی مردم باشیم.

وی به پروژه ملی متوقف شده مجتمع آبرسانی حمیری در بخش ساربوک قصرقند اشاره و بر تکمیل این طرح تاکید و افزود: احداث خط انتقال روستای عزیزآباد و چندوکان از دیگر درخواست هاست.

تسریع ساخت تصفیه‌خانه آب در پایین دست سد پیشین راسک

نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: تسریع در ساخت تصفیه‌خانه پیشین می تواند بسیاری از مشکلات حوزه آب و فاضلاب شهرستان دشتیاری را بر طرف کند.

وی بر پرداخت مطالبات و نوسازی ناوگان آبرسانی سیار، تسریع در اجرای خط انتقال آب از سد پیشین تا سه‌راهی نگور، تسریع در ساخت تصفیه‌خانه پیشین، تکمیل خط انتقال و تأسیسات پمپاژ ریمدان، اجرای خط انتقال پسابندر به بریس و تأسیسات مرتبط و اجرای شبکه جمع‌آوری فاضلاب در بندر بریس و پسابندر را نیز مورد تاکید است.

بجارزهی به مشکلات حوزه آب و فاضلاب زرآباد اشاره کرد و افزود: اصلاح شبکه آبرسانی شهر زرآباد بطول ۴۰ کیلومتر، اصلاح و تکمیل شبکه آب روستایی بطول ۱۵۰ کیلومتر، تخصیص یک دستگاه بیل مکانیکی به آبفا شهرستان، تامین آب آشامیدنی شهرستان از دریا، ساخت یک باب مخزن در مجتمع هیان، تامین آب از مجتمع هیان برای روستاهای گدیچ‌، وشنام و منه از درخواست مهم مردم زرآباد است که امیدواریم پیگیری و حل شوند.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده به پروژه آبرسانی شهر بریس دشتیاری اعتباری بیش از ۵۰ میلیارد ریال اضافه شد و همچنین با قول مساعد مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مقرر شد به ظرفیت آب شهر چابهار از محل آب شیرین کن طی هفته آینده حجم قابل توجه‌ای اضافه شود.