شناسهٔ خبر: 69760585 - سرویس اجتماعی
منبع: ایرنا | لینک خبر

در آیین یادبود متخصص قلب مقتول در یاسوج عنوان شد:

پلیس در بیمارستان‌ها مستقر شود/بیش از ۷۰ درصد پرستاران خشونت را تجربه کرده‌اند

تهران- ایرنا- شرکت کنندگان در آیین یادبود شادروان «مسعود داوودی» پزشک متخصص قلب که هفته گذشته در یاسوج به قتل رسید، بر استقرار پلیس در بیمارستان‌ها برای جلوگیری از خشونت علیه کارکنان نظام سلامت تاکید کردند و خواستار آموزش کادر درمان برای تعامل بهتر با اطرافیان بیمار شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، در ابتدای این مراسم، برادر مرحوم مسعود داوودی با بیان اینکه مسعود عاشق خدمت به مردم بود، گفت: او طرح اولیه خود را در روستایی دور افتاده در حوالی بندرعباس گذراند و آمار بیماری مالاریا را در آنجا بسیار پایین آورد.

وی افزود: او پس از اخذ مدرک تخصص قلب به یاسوج رفت و پس از پایان طرحش هم هر چقدر ما تلاش کردیم او را به زادگاهش شاهرود بازگردانیم موفق نشدیم. مسعود می‌گفت مردم یاسوج به شدت محرومند و در غذای خود نمک زیادی می‌خورند و باید کاری کنم که این عادتشان کمتر شود.

داوودی گفت: ما این واقعه را از طریق دستگاه قضایی پیگیری می‌کنیم تا پاسخی متناسب با این جنایت داده شود. انتظارمان از جامعه پزشکی هم این است که ما را در این راه کمک کنند تا دیگر هر کسی (قاتل دکتر داوودی) به خود این اجازه را ندهد که در یک زمینه کاملا تخصصی، خودش تصمیم بگیرد و خودش هم اقدام کند.

وی ادامه داد: باید سال دیگر گزارشی در این باره داد که ببینیم چه اقداماتی انجام شده است تا از تکرار حوادث مشابه جلوگیری شود.

داوودی افزود: پس از به قتل رسیدن مسعود بسیار احساس تنهایی می کردم اما با استقبال مردم یاسوج از پیکر برادرم و حرکت پزشکان در فضای مجازی فهمیدم تنها نیستم. مسعود انسانی بسیار متخلق به اخلاق بود و عاشق مثنوی معنوی و بخش زیادی از آن را حفظ بود.

لزوم تغییر فضای کینه علیه جامعه پزشکی

سپس محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی کشور با بیان این که یک نامه ۱۰ ماده‌ای به روسای سه قوه نوشته‌ام گفت: دکتر داوودی ۱۳ سال در یاسوج خدمت کرد؛ امیدوارم این خون به ناحق ریخته او زمینه‌ای شود تا جامعه پزشکی بتواند در آرامش و امنیت بیشتری به مردم خدمت کند.

وی افزود: زمینه سازان این قتل و کسانی که فضا را به این سمت بردند را نیز نباید قانون به حال خود رها کرد. ضمن اینکه امیدواریم با حضور دکتر پزشکیان رئیس جمهور این فضای حقد و کینه و حسدی که نسبت به جامعه پزشکی کشور به وجود آمده است تغییر پیدا کند.

تهدید و توهین علیه کادر درمان، عارضه بزرگ نظام سلامت

در ادامه علی جعفریان جانشین و مشاور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حادثه پیش آمده به طور موردی ناشی از خطای یک آدم مریض احوال است و دستگاه قضایی با آن برخورد خواهد کرد. ولی این قضایا مرتب دارد اتفاق می‌افتد و تهدید و برخورد فیزیکی با کادر پزشکی به کرات رخ می‌دهد.

وی افزود: نباید هر کسی با هر مشکلی روبرو شد، برخورد خشونت بار را انتخاب کند. چنین کسی قطعا به یک سرمایه اجتماعی بزرگ لطمه می‌زند. هر خطایی راه برخورد خاص خود را دارد.

جعفریان ادامه داد: توهین و تهدید کادر درمان در فضای مجازی عارضه بزرگی برای نظام سلامت ایجاد کرده است. من هم سابقه تهدید شدن را داشته‌ام، هم سابقه برخورد فیزیکی مستقیم با بستگان بیمار را.

وی گفت: متاسفانه دستورالعملی وجود ندارد که اگر کادر درمان تهدید شد چه کار باید کند. ما در حال پیگیری این موضوع هستیم که در موارد مشابه چه کار باید کرد؟

جعفریان با بیان اینکه این برخوردها در تمام دنیا وجود دارد ولی نه به این تعداد و شدت افزود: عموم مردم قدرشناس کادر پزشکی هستند. الان هم مردم یاسوج غمگینند چون یک انگ خوردند. وقتی ما آرامش روانی را از کادر درمان بگیریم این به کیفیت خدمات آنها لطمه می‌زند.

پلیس در بیمارستان‌ها مستقر شود/بیش از ۷۰ درصد پرستاران خشونت را تجربه کرده‌اند


ضرورت آموزش کادر درمان برای تعامل بهتر با اطرافیان بیمار

سپس مسعود حبیبی معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت گفت: مسعود داوودی انسانی مهربان بود و با اخلاص کار می‌کرد برای همین خداوند او را جاودانه کرد. انتظار می‌رود با پیگیری‌های سازمان نظام پزشکی وی شهید خدمت شناخته شود.

وی افزود: باید هم سواد سلامت جامعه ارتقا یابد هم کادر پزشکی نحوه تعامل بهتر با اطرافیان بیمار را آموزش ببیند.

پلیس باید در بیمارستان‌ها مستقر شود

احمد نجاتیان رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: خشونت علیه کادر درمان چه خشونت کلامی و چه فیزیکی رو به افزایش است؛ در طول یکسال گذشته بیش از ۷۰ درصد پرستاران خشونت را تجربه کرده‌اند و برای کاهش این روند حتما باید پلیس در بیمارستان‌ها مستقر شود.

وی افزود: ما در نظام سلامت کمبود پزشک، پرستار و آمبولانس داریم و همین باعث می‌شود اطرافیان بیمار فکر کنند به بیمار آنها رسیدگی نمی‌شود و خود این زمینه ساز خشونت علیه کادر درمان می‌شود.

نجاتیان ادامه داد: اگر یکی از کادر درمان در محیط کار آسیب دید حتما باید نظام سلامت از او حمایت کند. در حالی که در همان یاسوج شاهد بودیم پرستاری مورد حمله قرار گرفت و تارهای صوتی‌اش از بین رفت. الان خود او با هزینه شخصی به جلسات گفتار درمانی می‌رود و شغلش را نیز از دست داده است.

رئیس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: کادر درمان وقتی مورد حمله قرار می‌گیرند و آسیب می‌بییند باید خودشان از فرد ضارب شکایت کنند در حالی که این کار را باید نظام سلامت انجام دهد نه شخص آسیب دیده.

وی افزود: کادر درمانی که در محیط کاری یا بیرون از محیط کاری به خاطر شغلش آسیب دائمی می‌بیند باید ایثارگر تلقی شود. ضمن اینکه باید طوری شود که هیچ خشونتی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی وجود نداشته باشد.

پلیس در بیمارستان‌ها مستقر شود/بیش از ۷۰ درصد پرستاران خشونت را تجربه کرده‌اند عده‌ای از پزشکان حاضر در حال امضای بیانیه سازمان نظام پزشکی درباره قتل دکتر مسعود داوودی

نامه ۱۰ ماده‌ای به سران سه قوه

در پایان برنامه یکی از حضار به قرائت بیانیه سازمان نظام پزشکی پرداخت. رسیدگی قوی و قانونی به پرونده قتل دکتر داوودی و سایر پرونده های مشابه، تصحیح و تقنین قوانین بازدارنده، تقویت زیرساخت های امنیتی و حفاظتی در مراکز درمانی توسط نیروی انتظامی از جمله موارد این بیانیه است.

همچنین رئیس سازمان نظام پرشکی کشور در نامه‌ای به سران قوا، ۱۰ پیشنهاد برای جلوگیری از حوادث مشابه ارائه کرد. این پیشنهادات به شرح زیر است:

۱- وضع قوانینی برای جلوگیری از هجمه رسانه‌ای و خشونت فیزیکی علیه کادر بهداشت و درمان.
۲- رعایت حق و حقوق جامعه پزشکی براساس قوانین و بخصوص رعایت مصوبات شورایعالی بیمه سلامت در خصوص تعرفه‌های بهداشتی – درمانی سال ۱۴۰۴ و عدم تخطی سازمان برنامه و بودجه از آن.
۳- تامین نیروی انسانی لازم برای مراکز بهداشتی و درمانی.
۴- پرداخت مطالبات و معوقات کادر پرستاری و پزشکی و دارویی و دانشگاههای علوم پزشکی.
۵- به روز رسانی پرداخت مطالبات توسط شرکتهای بیمه گر براساس قانون.
۶- وضع جریمه دیرکرد پرداخت مطالبات بر شرکتهای بیمه گر.
۷- حفظ تولیت نظام سلامت با محوریت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و عدم دخالت نهادهای دیگر وفق سیاستهای کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری.
۸- وضع قوانین جدی و بازدارنده در خصوص مداخلات غیرمجاز و امور شبه علمی در امور پزشکی.
۹- پیگیری قاطع و بدون اطاله دادرسی پرونده مرحوم دکتر مسعود داوودی وسایر پرونده‌های مشابه.
۱۰- پرداخت مطالبات کادر بهداشت و درمان استان کهکیلویه و بویراحمد و دانشگاه علوم پزشکی آن استان.