به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، الیاس حضرتی، رییس شورای اطلاع رسانی دولت در مراسم رونمایی از سند راهبردی فرهنگ سازی مالیاتی با بیان اینکه آقای پزشکیان پردهها را کنار میکشد و به صراحت میگوییم که ٢٠ هزار مگاوات برق کم داریم، اظهار داشت: این میزان کمبود برق در چند روز دولت چهاردهم ایجاد نشده و به چندین سال گذشته برمیگردد اما در دولت چهاردهم بنا نداریم بگوییم که خرابهای تحویل گرفتیم و آباد تحویل میدهیم .
وی ادامه داد: نتیجه چندین سال گذشته این است که امروز مردم با ٢٠ هزار مگاوات کمبود برق مواجه هستند و در هیات دولت نیمی از چراغها را خاموش میکنیم تا در مصرف برق صرفه جویی کنیم و از مردم هم میخواهیم که در صرفه جویی کمک کنند.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: پروژه تامین ٣٠ هزار مگاوات برق با سرمایه گذاری خارجی آغاز شده و قرار بر این است که تا ١.۵ سال تکمیل شود. این سرمایه گذاری در بخش پنلهای خورشیدی و در انرژیهای تجدیدپذیر است.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه دولت چهاردهم هیچ پروژهای را زخمی رها نمیکند، گفت: مشکل برق را در کشور باید حل کنیم و مردم هم با کاهش مصرف به دولت کمک کنند و صرفهجویی در مصرف برق به فرهنگ سازی نیاز دارد و فرهنگسازی هم کار رسانهاست.
حضرتی با تاکید بر تکیه بودجه بر درآمدهای مالیاتی اظهار داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که کل درآمدهای بودجه از محل درآمدهای مالیاتی باشد. سهم نفت در بودجه به صفر برسد و نفت در جای درست خود مصرف شود:
وی با بیان اینکه اقتصاد جزو مباحث درست در اولویتهای دولت است، افزود: مهمترین اقدام کشور اقتصاد و سفره مردم است و برای پا گرفتن اقتصاد این است که جراحیهای درست انجام شود که مقدمه آن فعالسازی سیاست خارجی بوده که در راس آن رفع تحریمها و مسأله FATF است. در این شرایط مهمترین کار در حوزه اجتماعی امیدآفرینی بوده تا مردم قدرت تحمل جراحیهای اقتصادی و تصمیمات بزرگ در حوزههای مختلف از جمله اقتصاد بینالملل را داشته باشند و این اقدامات با همراهی مردم انجام شود.
حضرتی ادامه داد: مبنای کار دولت چهاردهم، وفاق اجتماعی است و آقای پزشکیان برای انجام همین کار وارد میدان شده و همواره اعلام میکند که با کسی دعوا نداریم. از این رو، از توان تمام ایرانیها از اقوام مختلف برای اداره امور کشور کمک میخواهد و میخواهد عدالت چالش سیاسی را به عدالت سیاسی تبدیل کند. اگر در گذشته خالصسازی را در دولت اجرا کردند و افرادی را کنار گذاشتند، در دولت چهاردهم از تمام آحاد و اقوام و سلیقهها استفاده شد و تعداد زیادی از مدیران و استانداران و فرمانداران همچنان از مدیران دولت گذشته هستند.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت با اشاره استفاده از ظرفیت زنان در پستهای مدیریتی در دولت تاکید کرد: امروز ۴ خانم در کابینه دولت حضور دارند و تبعضیت جنسیتی برای به کار گرفتن افراد در پستهای مختلف در دولت وجود ندارد و اتفاقا رقابت وحشتناکی در سازمانهای مختلف برای استفاده از این ظرفیت و زنان شایسته در پستهای مدیریتی دیده میشود، این در حالی است که زمانی در مجلس ششم برای اینکه خانم جلودار زاده که عضو هیات رییسه مجلس کنیم یا حسین و یا ابوالفضل میگفتیم اما مخالفت کردند و گفتیم خانم جلودارزاده شبیه به مردان است اما گفتند اسلام به خطر میافتد و یک زن نباید در آن جایگاه و آن بالا بنشیند.
وی افزود: در آن زمان مگر میشد، یک زن وزیر شود؟ اما الان حضور زنان در پستهای مدیریتی به یک جریان تبدیل شدهاست.
حضرتی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعاتی که درگیر آن بودیم چالش اقوام بود، در مجلس ششم هر چقدر زور زدیم آقای جلال جلالی اهل تسنع را عضو هیات رییسه مجلس کنیم اما نتوانستیم و کار به خون و خون ریزی رسید در حالی که ٢٠ درصد جمعیت کشور اهل سنت هستند. در نهایت هم این موضوع در آن زمان در حال تبدیل شدن به یک فتنه وحشتناک بود. اما الان یک جوان اهل سنت استاندار کردستان است که یک فرماندار زن اهل سنت را هم انتخاب کردهاست. با همین تصمیم هم بستگی و دل بستگی این استان ١٠ برابر افزایش پیدا کرد.
وی افزود: امروز یک بلوچ اهل سنت استاندار سیستان و بلوچستان شده و با همین اقدام داستان امنیتی و پیچیده است استان حل شد، هر چند در این استان همچنان اشکالاتی وجود دارد اما این اشکالات هم برطرف خواهد شد.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: دیدیم که چگونه دانشجوها و اساتید را به راحتی اخراج کردند بدون اینکه وجاهت قانونی داشته باشد و ماشالله بدسلیقگی در کشور بسیار زیاد است اما این مشکلات را حل رسیدگی و حل کردیم و میکنیم.
وی گفت: بحث مالیات هم از کشور امید ایجاد میکند اما اگر تبعیضی در آن ایجاد شود همین امید به کینه تبدیل میشود .
حضرتی با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم به دنبال این است که در کشور امید به آینده و اعتماد به حکومت و اعتماد به یکدیگر ایجاد کند، اظهار داشت: مناسبات اجتماعی بهم ریخته است و بین ارتباطات و تعاملات شیشه خرده ایجاد شده و دولت به دنبال ترمیم و اصلاح این فضای ایجاد شده است. آن چیزی که میتواند بستر ساز حرکت بعدی باشد و مخالفت با تبعیض را به تصویر بکشند و به کاهش فقر کمک کند ابزار مالیاتی است که در ردیف پنجم اهمیت قرار دارد و معتقدم در ردیفهای بالاتر امید و اعتماد قرار دارند.
رییس شورای اطلاع رسانی دولت تاکید کرد: امروز مهمترین چالش جمهوری اسلامی چالش با رسانه است چراکه به رسانه و افکار عمومی اهمیت ندادیم. مردم هر سال در رویدادهای مختلف از جمله راهپیماییها و ... حضور داشتند از این رو خیال و فکر مسئولان راحت بود اما هر چند کار انجام میشود همه گریان بودند و سطح رضایت کاهش پیدا کرده بود. بنابراین باید مردم به رسمیت بشناسیم و به آنها احترام بگذاریم.