شناسهٔ خبر: 69756790 - سرویس بین‌الملل
منبع: بازتاب | لینک خبر

مدیران عامل آماده روبرو شدن با هرج‌ومرج احتمالی در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ هستند

صاحب‌خبر -

بلومبرگ بیزینس‌ویک: ترامپ وعده داده است که مقررات را کاهش دهد، چیزی که شرکت‌ها معمولاً از آن استقبال می کنند، اما تجربه دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش نشان داد که تمایل او به تغییر قوانین می‌تواند کاملاً بی‌قاعده باشد. پیش از ترامپ، رؤسای جمهور مدرن آمریکا علناً شرکت‌هایی که با آن‌ها مخالفت می‌کردند را تهدید نمی‌کردند، اما در دوره اول او، این اتفاق تقریباً به صورت هفتگی رخ می‌داد. حتی اگر او به ندرت تهدیدهای خود را عملی می‌کرد، این رفتارها برای شرکت‌ها مخرب بود.

بازتاب– بسیاری از مدیران ارشد تمایلی به تجربه چهار سال دیگر از این هرج‌ومرج نداشتند. مدیران عامل پیشین شرکت‌هایی مانند دوپونت، فورد و پپسی‌کو در نامه‌ای پیش از انتخابات تمایل خود را برای شکست ترامپ اعلام کرده بودند. اما بسیاری از مدیران کنونی از ابراز علنی این احساسات اجتناب کردند. پس از پیروزی ترامپ، نخستین تبریک‌ها عمدتاً از سوی مدیران فناوری که قبلاً هدف حملات او بودند، در شبکه اجتماعی X (تحت مالکیت ایلان ماسک) منتشر شد.

چالش‌های پیش رو

به گفته برخی از مدیران به بلومبرگ بیزینس‌ویک، به نظر می‌رسد که دوره دوم ترامپ نیز مانند دوره اول او بر مبنای معاملات خواهد بود. مدیران عامل انتظار دارند برای حفظ روابط، برنامه‌هایی مانند دعوت به کاخ سفید یا مار-ئه-لاگو و انتشار بیانیه‌های «اول آمریکا» ترتیب دهند. نمونه‌ای از این رفتارها در سال ۲۰۱۹ مشاهده شد، زمانی که تیم کوک، مدیرعامل اپل، موفق شد ترامپ را متقاعد کند تا بسیاری از واردات این شرکت از چین را از تعرفه معاف کند، در حالی که ترامپ نیز به‌طور نمادین بازگشایی کارخانه‌ای در تگزاس را به نام خود ثبت کرد.

درس‌هایی از گذشته

تجربه شرکت بوئینگ در دوره اول ترامپ مثالی از چالش‌ها است. ترامپ از این شرکت خواست تخفیفی برای هواپیماهای ریاست‌جمهوری بدهد. این توافق باعث افتخار ترامپ بود اما در نهایت ضرری تقریباً ۳ میلیارد دلاری برای بوئینگ ایجاد کرد.

شرکت‌های دیگر سعی کرده‌اند از این تجربه درس بگیرند و با داشتن لابی‌های قوی از مشکلات پیشگیری کنند. با این حال، ترامپ تهدید کرده است که تعرفه‌های جدیدی بر کالاهای چینی، مکزیکی و حتی واردات از دیگر کشورها اعمال خواهد کرد. این تهدیدها می‌تواند اقتصاد را دچار آشفتگی کند.

تأثیر اقتصادی

تعرفه‌های بالای ترامپ می‌تواند منجر به افزایش قیمت کالاها برای مصرف‌کنندگان شود. برخی از شرکت‌ها مانند استنلی بلک اند دکر اعلام کرده‌اند که اگر تعرفه‌ها افزایش یابد، ممکن است خط تولید خود را به مکزیک یا دیگر نقاط آسیا منتقل کنند. با این حال، بازگرداندن تولید به آمریکا نیز به‌دلیل نبود نیروی کار و زیرساخت‌های لازم چالش‌برانگیز است.

در عین حال، بسته‌های حمایتی دولت بایدن، مانند قانون کاهش تورم، سرمایه‌گذاری‌های بزرگی را در صنایع پاک و فناوری‌های نیمه‌رسانا تشویق کرده است. ترامپ اما این سیاست‌ها را زیر سوال برده و وعده بازنگری یا لغو آن‌ها را داده است.

آینده‌ای نامعلوم

در حالی که بسیاری از مدیران عامل در حال آماده‌سازی برای سیاست‌های غیرقابل‌پیش‌بینی ترامپ هستند، برخی امیدوارند که تهدیدهای او بیشتر برای کشاندن به میز مذاکره باشد تا اجرای واقعی. به گفته یکی از مدیران، این «اولین تجربه ما با ترامپ نیست»، اما قطعاً هرج‌ومرج همچنان بخشی از ماجرا خواهد بود.