شناسهٔ خبر: 69752125 - سرویس سیاسی
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

از طرح‌های دونالد ترامپ برای اخراج مهاجران چه می‌دانید؟

کارشناسان طی روز‌های گذشته بار‌ها درباره نقض حقوق مهاجران درپی اجرای احتمالی طرح‌های ضدمهاجرتی آمریکا هشدار داده‌اند.

صاحب‌خبر -

فعالان حقوق بشری و وکیلان در حال آماده شدن برای دفاع از مهاجران در برابر اخراج دسته‌جمعی و سایر اقدام‌هایی هستند که دونالد، ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا وعده داده که در زمان ازسرگیری ریاست‌جمهوری خود انجام دهد.

براساس آمارها، تقریبا ۱۱ میلیون مهاجر، که غیرقانونی خوانده می‌شوند، در آمریکا زندگی می‌کنند؛ طرح‌های ترامپ علاوه بر اخراج‌های دسته‌جمعی، ممکن است نحوه اجرای قوانین مهاجرتی ازسوی آمریکا را تغییر دهد.

ترامپ گفته است که قصد دارد به قانونی ۲۲۶ ساله استناد کند که قبلا برای اخراج «بیگانگان دشمن» در زمان جنگ استفاده می‌شد. 

تام هامن، سرپرست سابق اداره مهاجرت و گمرک (ICE) که به‌عنوان تامین‌کننده امنیت مرز‌ها در دولت آینده ترامپ فعالیت خواهد کرد، گفت که این اداره در اخراج‌های هدفمند اولویت اخراج‌ها را مدنظر قرار خواهد داد.

ترامپ علاوه بر اخراج دسته‌جمعی، گفته که مرز‌ها را به‌روی مهاجران خواهد بست.

اگرچه اجرای مهاجرت وظیفه دولت فدرال است، اما برخی از ایالت‌هایی که بیشترین سهم را از مهاجران غیرقانونی دارند (از جمله فلوریدا و تگزاس) اکنون فرمانداران جمهوری‌خواه دارند که احتمالا به تلاش‌های اخراج مهاجران کمک می‌کنند. 

دولت همچنین می‌تواند با پلیس محلی و اداره‌های پلیس برای اجرای طرح ۲۸۷ (g) همفکری و همکاری کند؛ طرح ۲۸۷ (g) برنامه‌ای است که به اداره‌های پلیس اجازه می‌دهد مهاجران را در صورتی که به‌ظن ارتکاب جرم بازداشت شده‌اند، به مقام‌های فدرال تحویل دهند. 

واکنش فعالان حقوق بشری به طرح‌های اخراج مهاجران
مدافعان حقوق مهاجران می‌گویند که سال‌هاست که برای احتمال تشکیل دولت دوم ترامپ آماده شده‌اند.

ماریبل هرناندز ریورا، مدیر سیاست و امور دولتی برای مرز و مهاجرت در اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) می‌گوید: ما آماده مبارزه با حمله‌ها و اخراج‌های دسته‌جمعی هم در سطح قانونی، هم در سطح دفاع و هم با رفتن به خیابان‌ها هستیم. 

ریورا، اظهار کرد: یکی از چیز‌هایی که ما شدیدا به آن اعتقاد داریم، این است که وقتی مردم آمریکا متوجه معنای این تهدید شوند، از آن حمایت نخواهند کرد. 

هرناندز ریورا و دیگران از اولین تلاش‌های دولت ترامپ برای ممنوعیت سفر مسلمانان به آمریکا و جدایی والدین از فرزندان در مرز جنوبی به‌عنوان نمونه‌هایی از سیاست‌هایی یاد می‌کنند که در نهایت پس از واکنش‌های شدید، نتیجه معکوس داشت.

لی گلرنت، وکیل اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا که درباره برخی از برجسته‌ترین پرونده‌های مهاجرتی در دوره نخست ترامپ بحث می‌کرد، می‌گوید: علاوه بر این، به‌نظر می‌رسد که این بار احساسات ضدمهاجرتی بیشتری در سراسر کشور در مقایسه با نخستین‌باری که ترامپ روی کار آمد، وجود دارد.

اداره مهاجرات و گمرک آمریکا در حال حاضر برای ۴۱ هزار و ۵۰۰ ظرفیت بازداشت بودجه داشته و براساس گفته مرکز جمع‌آوری داده‌ها (TRAC)، بیش از ۳۷ هزار ظرفیت در حال استفاده است. این اداره ظرفیت‌های بازداشت خود را براساس قرارداد‌هایی با زندان‌های خصوصی و زندان‌های محلی تامین می‌کند. 

سزار اسپینوزا، یکی از سران جامعه لاتین‌تبار‌های شهر هیوستون، گفت از زمانی که ترامپ در اوایل روز چهارشنبه، ۱۶ آبان در انتخابات ریاست‌جمهوری پبروز شد، تماس‌ها و پیام‌های زیادی را ازسوی افراد نگران دریافت کرده است. 

او گفت: ما می‌توانیم احساس عدم اطمینان را در میان بسیاری از مردم ببینیم. بسیاری از مردم می‌پرسند «حالا چه اتفاقی می‌افتد؟ چه کار باید انجام دهیم؟». 

برخی در خانواده‌های به‌اصطلاح مختلط زندگی می‌کنند که از شهروندان آمریکایی و مهاجران غیرقانونی تشکیل شده‌اند. نگرانی‌ها از این است که غیرشهروندان بلافاصله مورد هدف قرار گیرند.

منبع: میزان