شناسهٔ خبر: 69745037 - سرویس استانی
منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

مدیر کل دادگستری استان گلستان:

سال گذشته ۱۲ محکوم به قتل از اعدام نجات یافتند

مدیر کل دادگستری گلستان گفت: طی سال گذشته پرونده ۱۲ قتل با کمک شورای حل اختلاف استان به صلح انجامید و محکومین به قتل از اعدام نجات پیدا کردند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین حیدر آسیابی در نشست خبری که به مناسبت سالروز تاسیس شوراهای حل اختلاف برگزار شد، اظهار کرد: طی سال‌های اخیر شوراها نقش بسیار پررنگی در ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها داشته‌اند و طی ۶ ماه نخستین سال ۱۴۰۳ نیز ۸ پرونده محکوم به اعدام به سازش و مصالحه منجر شده است.

وی تعداد شوراهای حل اختلاف در سطح استان را ۹۸ شعبه شهری برشمرد و افزود: ۱ شعبه در روستا و ۲۰ شعبه اجرای احکام نیز در استان فعال است، مجموعا در این مراکز تعداد ۵۰۹ نفر مشغول فعالیت هستند که از این تعداد ۴۸۴ نفر به شکل افتخاری با شوراها همکاری دارند و ۲۵ نفر از جمله کارمندان دادگستری استان هستند.

آسیابی تعداد پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف استان را طی ۶ ماهه ابتدای سال جاری را ۶۴ هزار و ۷۵۲ پرونده اعلام کرد و افزود: از این تعداد ۱۹ هزار و ۳۱۵ پرونده به مصالحه ختم شده است.

میانگین صلح و سازش در استان گلستان بالاتر از کشور است

میانگین صلح و سازش در استان گلستان بالاتر از کشور است

وی خاطرنشان کرد: میانگین صلح و سازش در کشور ۴۳ درصد اعلام شده است، اما این رقم در گلستان ۴۴ درصد و از میانگین کشوری بالاتر است. البته میانگین صلح و سازش در ۶ماهه نخست سال جاری نیز ۴۱ درصد بوده است.

رئیس‌ کل دادگستری گلستان با تاکید بر توسعه دادرسی الکترونیک در شوراهای حل اختلاف، توضیح داد: در سال گذشته ۹۷ درصد ابلاغ‌ها در شورای حل اختلاف به شکل کاملا الکترونیک انجام شده است و ۶۱ درصد پرونده‌ها بدون استفاده از کاغذ و به وسیله رایانه صورت گرفته که این روند امسال به ۶۹ درصد رسیده است.

۴۰۷ هزار پرونده به دادگستری استان وارد شده است

حیدر آسیابی تعداد پرونده‌های وارد شده به دادگستری استان را ۴۰۷ هزار پرونده برشمرد و افزود: از این تعداد ۴۰۹ هزار پرونده مختومه شده است و حدودا به طور معمول یک سوم پرونده‌های دادگستری به شورای حل اختلاف استان ارجاع می‌شود.

وی ادامه داد: در استان شوراهای حل اختلاف تخصصی نیز راه‌اندازی شده است که شامل پرونده‌های مربوط به اتاق بازرگانی، نظام پزشکی و برخی انجمن‌های کارگری می‌شود که بدنه آن از فعالین همان حوزه تشکیل شده است.

آسیابی همچنین با اشاره به شعب شوراهای خل اختلاف مستقر در زندان، تصریح کرد: طی سال گذشته هزار و ۴۱۰ پرونده به شعب ویژه صلح که در زندان مستقر هستند، وارد شده است که در نتیجه، ۸۵ درصد آنها با پیگیری و همکاری طرفین، علما، روحانیون و اعضای شورا منجر به صلح و سازش شده است و ۳۱۰ زندانی اعم از دیون مالی غیرعمد، مهریه، نفقه و غیره آزاد شدند.

مدیر کل دادگستری استان با بیان اینکه فعالیت شوراهای حل اختلاف گلستان طی سال گذشته در جایگاه رتبه دوم کشور قرار گرفته است، گفت: امسال نیز موفق به کسب رتبه اول در این حوزه شده‌ایم و مداخلات ریش سفیدان، آموزش صحیح، توسعه هیات‌های صلح، همکاری خیرین و به‌کارگیری افراد علاقمند از جمله دلایل عملکرد موفقیت‌آمیز این شوراها در استان بوده است.

راه‌اندازی ستاد صبر در استان

راه‌اندازی ستاد صبر در استان

معاون قضایی مدیر کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف و دادگاه های صلح استان گلستان نیز در این نشست با اشاره به راه‌اندازی ستاد صبر در استان از سال۱۳۹۶، توضیح داد: عملکرد این ستاد پیش از تشکیل پرونده های قضایی است و سعی بر ایجاد سازش بین طرفین قبل از اقامه دعوی در محاکم را دارد.

احمد جعفری افزود: تاکنون با کمک ستاد صبر تعداد زیادی زندانی آزاد شده‌اند و ۱۷ پرونده نزاع دسته جمعی نیز طی سال گذشته در استان با همکاری این ستاد به صلح و سازش ختم شده است.

جعفری با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲، ۱۵۷ صلح یار جذب ستاد دیه شده‌اند، گفت: این افراد با همکاری دستگاه‌های اجرایی و بخش خصوصی شناسایی و جذب می‌شوند که در سال جاری نیز ۳۰ صلح‌یار به نیروهای ستاد صبر افزوده شده است.

وی توضیح داد: صلح یاران در اقدام نخست پیش از تشکیل پرونده زمانی که از اختلافات مطلع می‌شوند، وارد شده و با ایجاد صلح از تشکیل پرونده جلوگیری بعمل می‌آورند، همچنین در مواقعی پس از تشکیل پرونده قضایی نیز با دریافت مجوز از مقام قضایی ورود کرده و برای رفع اختلاف بین طرفین و ایجاد سازش اقدام می‌کنند.

کانون داوران حرفه‌ای در گلستان

معاون قضایی مدیر کل دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف و دادگاه های صلح استان گلستان همچنین از راه‌اندازی کانون داوران حرفه‌ای در استان گلستان خبر داد و گفت: گلستان دومین استان کشور در تشکیل این کانون بوده است؛ در گذشته داوران توسط طرفین دعوا انتخاب می‌شدند و دانش و تجربه کافی را برای داوری نداشتند، اما اکنون داوران این کانون پس از سنجش دانش و تجربه و دریافت پروانه داوری مشغول فعالیت می‌شوند و تا کنون ۸۴ پرونده به این داروان ارجاع شده است که همگی به درستی مورد داروی قرار گرفته‌اند.

میانگین صلح و سازش در استان گلستان بالاتر از کشور است راه‌اندازی ستاد صبر در استان