شناسهٔ خبر: 69739979 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

سازمان ملل: روش‌های جنگی اسرائیل در غزه با جنایت نسل‌کشی همخوانی دارد

سازمان ملل ضمن اشاره به همخوانی روش‌های جنگی رژیم صهیونیستی در غزه با جنایت نسل‌کشی، از کشورهای عضو این سازمان خواست تا رژیم صهیونیستی را برای ارتکاب این جنایت پاسخگو کنند.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

خبرگزاری میزان – سازمان ملل در گزارشی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی از گرسنگی به‌عنوان سلاحی جنگی برای اعمال مجازات دسته‌جمعی علیه فلسطینی‌ها در غزه استفاده می‌کند، آورده است که روش‌های جنگی این رژیم در غزه با جنایت نسل‌کشی همخوانی دارد.

به گزارش الجزیره، روند ورود مواد غذایی و کمک‌های بشردوستانه به غزه بد و بدتر می‌شود و کمیته ویژه سازمان ملل برای بررسی اقدام‌های رژیم صهیونیستی در جنگ علیه غزه اعلام کرد که جنگ این رژیم علیه نوار غزه با ویژگی‌های نسل‌کشی مطابقت دارد.

این کمیته در گزارش روز پنجشنبه، ۲۴ آبان خود، با متهم کردن رژیم صهیونیستی به استفاده از گرسنگی به‌عنوان روشی برای جنگ تاکید کرد که استفاده از این روش به تلفات گسترده غیرنظامیان ایجاد شرایط تهدیدکننده زندگی برای فلسطینی‌ها منجر شد.

در گزارش یادشده آمده است که از آغاز جنگ، مقام‌های رژیم صهیونیستی به‌صورت آشکار از سیاست‌هایی حمایت می‌کنند که فلسطینی‌ها را از نیاز‌های ضروری برای حفظ زندگی مانند غذا، آب و سوخت محروم می‌کند؛ این اظهارات همراه با مداخله نظام‌مند و غیرقانونی در ارائه کمک‌های بشردوستانه، قصد رژیم صهیونیستی را برای استفاده ابزاری از کمک‌های نجات‌دهنده جان انسان‌ها برای تامین دستاورد‌ها و هدف‌های سیاسی و نظامی آشکار می‌کند.

این گزارش علاوه بر این، نگرانی‌های جدی را در مورد استفاده رژیم صهیونیستی از هوش مصنوعی (AI) در جنگی که غیرنظامیان ازجمله بسیاری از زنان و کودکان را قتل‌عام کرده، ایجاد کرد؛ کمیته ویژه سازمان ملل اعلام کرد: استفاده ارتش اسرائیل از هدف‌گیری با کمک هوش مصنوعی، با حداقل نظارت انسانی، همراه با بمب‌های سنگین، بر نادیده گرفتن تعهد اسرائیل به اصل تمایز و اتخاذ تدابیر کافی برای جلوگیری از مرگ غیرنظامیان تاکید می‌کند.

در همین حال، کمیته ویژه سازمان ملل، رژیم صهیونیستی را به تشدید سانسور رسانه‌ای و سرکوب مخالفان در طول جنگ متهم و تاکید کرد که هدف قرار دادن خبرنگاران تلاش‌ عمدی محسوب می‌شود که برای مسدود کردن دسترسی جهانی به اطلاعات در مورد آنچه در میدان غزه در حال رخ دادن است، انجام می‌شود.

در این گزارش آمده است: سکوت عمدی گزارش‌ها، همراه با اطلاعات نادرست و حمله به کارکنان بشردوستانه، راهبردی واضح برای تضعیف فعالیت حیاتی سازمان ملل و قطع کردن کمک‌هایی است که هنوز به غزه می‌رسد؛ در عین حال، نظم حقوقی بین‌المللی را از بین می‌برد.

گزارش کمیته ویژه سازمان ملل همچنین با ابراز نگرانی از اینکه کارزار‌های بمباران گسترده رژیم صهیونیستی علیه غزه خدمات ضروری را از بین برده و یک فاجعه زیست محیطی را به‌راه انداخته است که اثرهای بهداشتی پایداری خواهد داشت، تاکید کرد: تا اوایل سال ۲۰۲۴، بیش از ۲۵ هزار تن مواد منفجره، معادل ۲ بمب هسته‌ای روی غزه پرتاب شده است که باعث تخریب گسترده و فروپاشی سیستم‌های آب و فاضلاب، ویرانی کشاورزی و آلودگی سمی شده است.

گزارش یادشده از همه کشور‌های عضو سازمان ملل خواست تا به تعهد‌های قانونی خود پایبند باشند و از نقض قوانین بین‌المللی ازسوی رژیم صهیونیستی جلوگیری و آن را پاسخگو کنند.

آخرین گزارش سازمان ملل بازتابی از گزارش فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد اراضی اشغالی فلسطین است که در ماه مارس (اسفند سال گذشته) منتشر شد؛ گزارش آلبانیز به این نتیجه رسیده بود: زمینه‌های معقولی وجود دارند که باور کنیم اسرائیل در حال ارتکاب نسل‌کشی در غزه است.

گزارش آلبانیز تصریح می‌کرد: با وجود درخواست‌های مکرر سازمان ملل و همچنین دستورات الزام‌آور دیوان بین‌المللی دادگستری و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل، اسرائیل همچنان به اعمال مجازات دسته‌جمعی علیه مردم فلسطین ادامه می‌دهد.

تحقیقات الجزیره نشان می‌دهد در یک سال جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، حجم مواد منفجره ریخته‌شده روی غزه به حدود ۷۵ هزار تن افزایش یافته و بیش از ۴۲ میلیون تن زباله تولید کرد.

در عین حال، بمباران‌های رژیم صهیونیستی ۱۱۴ بیمارستان و درمانگاه را ویران کرده و بیش از ۹۸۶ کارمند پزشکی ازجمله ۱۶۵ پزشک، ۲۶۰ پرستار، ۱۸۴ کارمند بهداشت، ۷۶ داروساز و ۳۰۰ کارمند مدیریت و پشتیبانی و همچنین ۸۵ کارمند دفاع غیرنظامی فلسطینی را به شهادت رساند.

تحقیقات الجزیره در ماه آوریل (فروردین سال جاری) نشان داد که هوش مصنوعی به نام لاوندر مسئول تهیه فهرست کشتار حدود ۳۷ هزار نفر بود.

انتهای پیام/