شناسهٔ خبر: 69735763 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

نخستین انجمن شاهنامه‌خوانی و نقالی در ملایر افتتاح شد

همدان- ایرنا- نخستین انجمن شاهنامه‌خوانی و نقالی با حضور رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، عضو شورای اسلامی شهر، فرهیختگان و اساتید دانشگاه، اعضای انجمن‌های ادبی، شعرا  و ادبا و جمعی از هنرمندان در ملایر افتتاح شد. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر عصر پنجشنبه در این آئین اظهار کرد: زبان وزین فارسی یک میراث گرانبها در اختیار ماست و حکما و شعرای بزرگی برای حفظ این زبان جان‌فشانی کردند.

«فرشاد کشاورزیان» با بیان اینکه ما ایرانیان با زبان فارسی تاریخ پرافتخارمان را حفظ کرده و توانستیم مرزهای قلمرو زبان فارسی را گسترش دهیم، افزود: افتتاح و آغاز فعالیت این انجمن شروع بسیار خوبی برای علاقه‌مندان به شاهنامه‌خوانی و نقالی است.

وی بیان کرد: پیگیری‌ها و هماهنگی لازم با اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان برای شکل‌گیری این انجمن انجام شد و پس از تعیین هیات امنای انجمن متشکل از جمعی از شعرا و ادیبان،امروز شاهد افتتاح این انجمن ادبی با حمایت و پشتیبانی‌های این اداره در شهرستان هستیم.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر ابراز امیدواری کرد: با همراهی، همدلی و همکاری همه شعردوستان و فردوسی‌ پژوهان شاهد رونق و پیشرفت حوزه شعر و ادب در این شهرستان باشیم و این انجمن با موفقیت و قدرت کار خود را ادامه دهد.

نخستین انجمن شاهنامه‌خوانی و نقالی در ملایر افتتاح شد

کشاورزیان با بیان اینکه انجمن شاهنامه‌خوانی و نقالی همزمان با هفته کتاب فعالیت خود را آغاز کرد: گفت: هنرمندان و نویسندگان باید به مردم و جامعه معرفی شوند و بدون شک کتاب مکملی مهم در حوزه فرهنگ است که جایگزینی نمی‌توانیم برای آن پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه «محمدمهدی بنیادی» یکی از فعالان حوزه شاهنامه‌پژوهی است و از ۶۳ هزار بیت ۲۰ هزار بیت شاهنامه را به صورت موضوعی دسته‌بندی کرده و با قلم نیش در قالب یک کتاب خطی دست‌نویس کرده است، افزود: این نویسنده ملایری بیش از ۱۴ سال به پژوهش در شاهنامه‌ فردوسی مشغول است و تاکنون ۱۲ جلد جمع‌آوری کرده است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر ادامه داد: استاد بنیادی یکبار شاهنامه را به صورت نثر ساده برای بچه‌ها درآورده و ۴۵ سال در کلاس اول ابتدای مدارس شهرستان ملایر مشغول تدریس بود و چندین سال نیز مسئولیت انجمن‌های ادبی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ملایر را بر عهده داشت.

کشاورزیان با اشاره به اهمیت شاهنامه اثر گرانسنگ حکیم «ابوالقاسم فردوسی» که شاهکاری در خور ستایش است، اظهار کرد: فردوسی در شاهنامه توانسته شکوه و عظمت ایران زمین را به نظم آورده و به رخ جهانیان بکشد.

وی گفت: فردوسی در شاهنامه بیش از ۶۰ هزار بیت را در وزن «فعولن فعولن فعولن فعل» با زبان پارسی سره و کمترین کلمات تازی سراییده است و به همین دلیل برای بهره هر چه بیشتر از اثر ماندگار و ادبیات شیرین فردوسی، انجمن ادبی«شاهنامه‌خوانی و نقالی» را راه‌اندازی کردیم.

به گزارش ایرنا؛ در این مراسم شاعر و شاهنامه پژوه برجسته شهرستان ملایر «محمدمهدی بنیادی» با روش و شیوه‌ای بسیار زیبا به معرفی شاهنامه اثر فاخر «حکیم ابوالقاسم فردوسی» و ادبیات ایران زمین پرداخت.