دکتر محمد قربانی روز پنجشنبه به مناسبت روز جهانی دیابت افزود: بیماران شناسایی شده در طول انجام مراقبتهای دورهای به کارشناسان تغذیه و کارشناسان سلامت روان حاضر در مراکز خدمات جامع سلامت برای انجام مشاورهها و اصلاح سبک زندگی ارجاع داده میشوند.
وی با بیان اینکه روز جهانی دیابت (۱۴ نوامبر) بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت در جهان است که هر ساله برگزار میشود، بیان کرد: در سالهای اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با اشاره به اینکه در کشور ما دستکم ۱۴.۱۵ درصد از جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و تعدادشان بیش از هفت و نیم میلیون نفر برآورد میشود، ادامه داد: دیابت یک بیماری جدی و مزمن است و زمانی رخ میدهد که بدن نمیتواند انسولین تولید کند و یا نمیتواند بهطور موثر از آن استفاده کند.
وی پرخوری، پرنوشی، پر ادراری، کاهش شدید وزن بدون علت، تأخیر در بهبود زخمها و تاری دید را از جمله علائم دیابت برشمرد.
قربانی تصریح کرد: افراد دارای اضافه وزن یا چاقی، سابقه دیابت در خانواده، مبتلایان به فشار خون، سقط مکرر در برخی زنانی، سابقه مردهزایی، سابقه به دنیا آوردن نوزاد با وزن بیش از چهار کیلوگرم و دارای سابقه دیابت بارداری در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند.
وی گفت: افت قند خون، مشکلات چشمی، ناراحتیهای کلیه، ناراحتیهای قلبی، بی حسی و گزگز کردن دستها و پاها و نیز دیر بهبود یافتن زخم ها به خصوص در پاها از جمله عوارض بیماری دیابت است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تغییر سبک زندگی با کنترل وزن، داشتن برنامه غذایی سالم، انجام ورزش و فعالیتهای جسمی روزانه و ترک مصرف دخانیات و الکل را از جمله مهمترین راههای پیشگیری از دیابت برشمرد.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه به ۳۸۰ هزار نفر جمعیت در سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی خدمات میدهد که از این تعداد بیش از ۱۸۷ هزار نفر در نواحی روستایی سکونت دارند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه با مزیتهای مختلف در حوزه کشاورزی، معدن، صنعت و تجارت در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.