شناسهٔ خبر: 69730097 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

نرخ باروری در همدان پایین تر از میانگین کشوری است

همدان- ایرنا- دبیر نخستین کنگره بین المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نرخ باروری کل یا نرخ فرزندآوری (تی.اف.آر)، در این استان پایین تر از میانگین کشوری است با این وجود اقدامات صورت گرفته موجب بهبود آمار فرزند آوری شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیده زهرا معصومی قاضی نوری روز پنجشنبه در حاشیه آیین اختتامیه نخستین کنگره بین المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: نرخ باوروری یا همان تی.اف.آر (Total fertility rate) در همدان ۱.۶۷ و در کشور ۲.۱ است.

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: چنانچه این عدد به ۱.۵ برسد همدان در تله جمعیتی گرفتار می شود هر چند با اقدامات صورت گرفته نرخ باوری در همدان رو به افزایش است.

معصومی یکی از مهمترین چالش های پیش روی فرزند آوری را تمایل نداشتن جوان به ازدواج عنوان و بیان کرد: ترس از ازدواج جوانان را از این سنت حسنه دور کرده و سن ازدواج و فرزندآوری را در این استان افزایش داده است.

وی بیان کرد: علت ترس جوانان از ازدواج و فرزندآوری این است که قبل از ازدواج و فرزند آوری آگاهی های لازم به جوانان و زوجین داده نمی شود یا فضای مجازی و مطالب نادرستی که ناآگاهانه در اختیار جوانان در سنین ازدواج قرار می گیرد، آنها را تحت تاثیر منفی قرار می دهد.

دبیر نخستین کنگره بین المللی افزود: بنابراین باید در گام نخست با افزایش اطلاعات تمایل جوانان به ازدواج را افزایش داد البته با برنامه ریزی صحیح، اقدام های حمایتی از طرف خانواده، جامعه و دولت می توان این مشکل را رفع کرد.

معصومی قاضی نوری افزود: بهترین سن برای باروری بین ۲۰ تا ۳۰ سال است اما میانگین سن ازدواج در استان همدان در دختران به بین ۲۵ تا ۲۶ سال و آقایان بین ۲۹ تا ۳۰ سال رسیده است.

وی گفت: نخستین کنگره بین المللی دانشجویی، پرستاری، مامایی ابن سینا" به مدت ۲ روز به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی همدان برگزار شد.

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: ۴۵۷ مقاله به دبیر خانه این کنگره بین المللی با محوریت صیانت از خانواده و جوانی جمعیت، مدیریت سلامت روان، بیماری های داخلی و جراحی، ناباروری و کودکان و سلامت جامعه رسید.

معصومی ادامه داد: در نهایت ۳۰ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۲۰ مقاله به صورت پوستر الکترونیکی پذیرفته شد که این مقالات در ۲ روز در پنج پنل ارائه شدند.

وی اضافه کرد: دانشجویان ارتباط تنگاتنگ با سلامت جامعه و آحاد مردم دارند بنابراین انتظار می رود تغییرات ایجاد شده در نگرش این افراد طی برگزاری این کنگره، به همه افراد جامعه منتقل شود.

رییس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هدف از برگزاری این کنگره معرفی توانمندی های دانشگاه و اعضای هیات علمی دانشکده پرستاری و مامایی به مجامع بین المللی است.

معصومی قاضی نوری، ادامه داد: در عین حال دانشجویان کشورهای مختلف در جریان آخرین تحقیقات و پژوهش های صورت گرفته در زمینه های جمعیت و فرزند آوری و سایر مباحث مرتبط با رشته های پرستاری و مامایی قرار می گیرند.

وی ابراز امیدواری کرد: رشته هایی پرستاری و مامایی که در ارتباط نزدیک با سلامت افراد جامعه هستند بتوانند یافته ها را در اختیار افراد جامعه قرار دهند.