شناسهٔ خبر: 69727662 - سرویس استانی
منبع: ایلنا | لینک خبر

تذکر نماینده ایذه و باغملک به دولت:

تصمیمات اشتباه، قدرت شکوفایی را از خوزستان گرفته است/مردم شمال استان، دبه به دست کنار سه سد بزرگ/بی‌سرانجامی راه‌آهن بختیاری

تذکر نماینده ایذه و باغملک به دولت: نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس شورای اسلامی گفت: خوزستان با ۱۴.۸ درصد از سهم تولید ناخالص ملی بعد از تهران رتبه دوم را به خود اختصاص داده؛ ولی امروز با کمبود نفت و گاز و آب و برق مواجه است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایلنا از خوزستان، فرشاد ابراهیم پور در نشست علنی چهارشنبه ۲۳ آبان ماه مجلس شورای اسلامی، در نطق میان دستور خود، ضمن اشاره به مشکلات خوزستان گفت: خوزستان قلب اقتصادی و صنعتی ایران با تولید ۸۰ درصد از نفت و ۳۵ درصد از گاز کشور، تولید ۲۰ درصد محصولات کشاورزی، تولید ۲۰ درصد از برق کشور با جاری بودن دز و کارون و جراحی و ۴۰ میلیارد مترمکعب منابع آبی ایران، مخزن آب کشور شناخته می‌شود. استانی که با ۱۴.۸ درصد از سهم تولید ناخالص ملی بعد از تهران رتبه دوم را به خود اختصاص داده است، اما می‌بینیم که امروز، هم با کمبود نفت و گاز مواجه است و هم با کمبود آب و برق.

وی با تاکید بر آلودگی هوا، مشکلات زیست محیطی، بیکاری و بیشترین نرخ فلاکت کشوری در خوزستان، افزود: تصمیمات اشتباه، توان و قدرت شکوفایی را از این استان گرفته است و ایران را در مسیر از دست دادن پتانسیل‌های عظیم و بهره‌برداری نامشروع دشمنان حوزه خلیج فارس از این منابع حیاتی قرار داده است.

ابراهیم پور توجه به اجرای دقیق طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری و الزام و انتظار از دستگاه‌ها و شرکت‌ها به استخدام‌های بومی و دادن سهم عادلانه خوزستان از منابع خودش را مورد تأکید قرار داد و گفت: منطقه منگشت با دارا بودن ۱۰ درصد از مساحت خوزستان و ۷ درصد از جمعیت استانی، غنی‌ترین ذخیره اکولوژیکی منطقه و تمدنی چند ده هزار ساله، متاسفانه علی‌رغم محصور بودن در میان سه سد و ۱۰ میلیارد مترمکعب آب و تولید ۳۰۰۰ مگاوات برق در بدترین شرایط آبی و برقی قرار دارد و مردم دبه به دست باید به دنبال آب بگردند.

نماینده مردم ایذه و باغملک افزود: سهم مردم از فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری در یک ظلم آشکار صفر بوده و وزارت نیرو علی‌رغم ۳ مرتبه کلنگ زنی انتقال آب توسط عالی‌ترین مقام اجرایی کشور از آغاز فعالیت اجرایی آن عاجز بوده است و باعث مشکلات اقتصادی، مهاجرت جوانان، آسیب‌های زیست محیطی، ناهنجاری‌های اجتماعی و بیکاری و بیکاری و بیکاری شده است.

وی ادامه داد: انتظار داریم تا وزارت راه و شهرسازی نسبت به اجرای راه‌آهن بختیاری از اصفهان به اهواز و همچنین اتمام بزرگراه اهواز به لردگان و صیدون به دیشموک و ایذه به مسجدسلیمان اقدام کنند. همچنین وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی سهم منطقه از طرح ۵۵۰ هزار هکتاری را اصلاح و اجرایی کنند. وزارت نفت سهمی از ۵۵۰ هزار بشکه نفت انتقالی از منطقه را بدهد و سازمان برنامه و بودجه نسبت به صدور مجوز ترک تشریفات پروژه فدک اقدام کند.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تاکید کرد: وزارت بهداشت نسبت به ساخت پروژه بیمارستان جدید ایذه، صیدون و دزپارت اقدام کند. به دولت نسبت به همسان‌سازی حقوق بازنشستگان تذکر می‌دهم. چرا که شایسته نیست این عزیزان در غروب عمر از بی‌عدالتی رنج ببرند. به وزارت آموزش و پرورش بابت تعیین تکلیف نیروهای نهضتی، پیش دبستانی، سرباز معلم و طرح امین نیز تذکر می‌دهم.

انتهای پیام/