شناسهٔ خبر: 69724931 - سرویس فرهنگی
منبع: ایبنا | لینک خبر

ایبنا از آذربایجان‌غربی گزارش می‌دهد؛

«عمو منوچهر» و وَن کتابش در ارومیه

آذربایجان‌غربی- منوچهر عباسی کتابفروشی با ۲۰ سال سابقه در ارومیه است و تقریبا یک ماه است که ون کتابش را مجهز به ۵۰۰ جلد کتاب کرده و در سطح شهر و مدارس به ترویج فرهنگ کتابخوانی مشغول است.

صاحب‌خبر -

سرویس استان‌های خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): «ون کتاب» به نوعی کتابخانه سیار یا وانتی اشاره دارد که با هدف ترویج کتابخوانی و دسترسی بیشتر به کتاب‌ها در مکان‌های مختلف حرکت می‌کند. این ایده می‌تواند به طرق مختلف اجرا شود و به ترویج کتابخوانی کمک کند.

یک ون کتاب می‌تواند به مناطق دورافتاده یا مناطقی که کتابخانه‌های عمومی ندارند سفر کند و دسترسی مردم را به کتاب‌ها افزایش دهد. این ون‌ها می‌توانند برنامه‌های مختلفی مانند کارگاه‌های آموزشی، جلسات داستان‌خوانی برای کودکان، و برنامه‌های مرتبط با کتاب برگزار کنند. همچنین با ارائه کتاب‌های متنوع و جالب، افراد بیشتری می‌توانند به مطالعه و کتابخوانی تشویق شوند.

ون کتاب‌ها می‌توانند با مدارس و کتابخانه‌های محلی همکاری کنند و برنامه‌های مشترکی برای ارتقاء سطح کتابخوانی در جامعه اجرا کنند. اضافه کردن امکانات دیجیتالی مانند کتاب‌های صوتی و الکترونیکی می‌تواند جذابیت بیشتری به این پروژه ببخشد.

متاسفانه در استان آذربایجان‌غربی با رکود مراجعه به کتاب و کتابفروشی مواجه هستیم که باید ریشه‌یابی شود تا شاید بتوان از این معضل خارج شد و مردم را با کتاب آشتی داد. در این راستا کتابفروشی‌های بسیاری با ارائه راه‌حل‌های مختلف و متنوع به کمک این موضوع آمدند که کتابفروشی عباسی یکی از این کتابفروش‌ها است.

کتابفروشی عباسی در منطقه رودکی ارومیه ۲۰ سال است و مالک آن منوچهر عباسی به حرفه کتابفروشی مشغول است و تقریباً یک ماه است که ونی را با هزینه شخصی تهیه و تجهیز کرده و به کتابفروشی در مدارس می‌پردازد.

«عمو منوچهر» و وَن کتابش در ارومیه

کتابفروشی عباسی دارای ۵۰۰ متر زیربنا است که ۲۵۰ متر آن متعلق به فروش کتاب و ۲۵۰ متر آن متعلق به فروش نوشت افزار است.

منوچهر عباسی، مدیر کتابفروشی «عباسی» به خبرنگار ایبنا در ارومیه گفت: من تقریباً ۲۰ است که به این حرفه مشغول هستم و تقریباً یک ماه است که ونی را با هزینه شخصی تقریباً یک و میلیارد تومان تهیه و تجهیز کردم.

«عمو منوچهر» و وَن کتابش در ارومیه

وی افزود: ترویج کتابخوانی در مدارس یکی از مهم‌ترین راه‌ها برای افزایش سواد و علاقمندی به کتاب در بین دانش‌آموزان است و در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با این ون بعد از هماهنگی به مدارس می‌روم و یک ساعت در حیاط مدرسه بین بچه‌ها کتاب تبلیغ می‌کنم.

عباسی ادامه داد: راه‌اندازی کتابفروشی سیار در مدارس می‌تواند به عنوان یک روش خلاقانه برای ترویج کتابخوانی و دسترسی آسان‌تر دانش‌آموزان به کتاب‌ها به کار رود.

وی گفت: تعیین روزها و ساعاتی خاص که کتابفروشی سیار در مدارس حضور یابد تا دانش‌آموزان و معلمان بتوانند برنامه‌ریزی کنند و اطمینان از اینکه کتابفروشی سیار مجموعه گسترده و متنوعی از کتاب‌ها را از جمله کتاب‌های آموزشی، داستانی، علمی و هنری ارائه می‌دهد تا علایق مختلف دانش‌آموزان پوشش داده شود.

«عمو منوچهر» و وَن کتابش در ارومیه

مدیر کتابفروشی عباسی افزود: همچنین معلمان و کتابداران می‌توانند در انتخاب کتاب‌های مناسب برای سطوح مختلف تحصیلی کمک کنند و مدارس می‌توانند کتاب‌های مورد نیاز برنامه درسی را در کتابفروشی سیار قرار دهند.

وی بیان کرد: تزیین ون به طوری که برای دانش‌آموزان جذاب و دعوت‌کننده باشد، می‌تواند بر علاقه آن‌ها به توقف و خریداری کتاب تأثیر مثبت بگذارد و به اطلاع‌رسانی به والدین درباره برنامه کتابفروشی سیار و دعوت از آن‌ها برای مشارکت و حمایت بپردازد. راه‌اندازی یک کتابفروشی سیار می‌تواند جرقه‌ای برای علاقه و عادت به کتابخوانی در جوامع دانش‌آموزی باشد.

«عمو منوچهر» و وَن کتابش در ارومیه

عباسی که در بین دانش‌آموزان به عمو منوچهر معروف است، ادامه داد: در این ون تقریباً ۵۰۰ جلد کتاب در رده‌های کودک و نوجوانان جای‌گذاری شده است که در تلاش هستیم در صورت امکان بیشتر تجهیز کنیم.

مدیر کتابفروشی عباسی بیان کرد: تا به امروز در مدت یک ماه به هفت مدرسه سر زدیم و اگر مسئولان حمایت کنند حاضر هستیم با تجهیز ون به دانشگاه‌ها هم سر بزنیم.

وی افزود: در این ون قدسنج داریم که دانش‌آموزان قبل ورود به ون قد خود را اندازه می‌گیرند که سرشان به جایی نخورد و همچنین صندلی مخصوص عکاسی نیز داریم.

مدیر کتابفروشی «عباسی» آمادگی حضور خود و ونش را برای برنامه‌های هفته کتاب در استان اعلام کرد.

«عمو منوچهر» و وَن کتابش در ارومیه

به گزارش ایبنا؛ ترویج فرهنگ کتابخوانی نیازمند استفاده از ایده‌ها و روش‌های نوآورانه است تا بتوان به شیوه‌ای جذاب و مؤثر علاقمندی به کتاب و مطالعه را افزایش داد.

اقدام عمو منوچهر یکی از این ایده‌هاست و بی‌شک گامی در مسیر کتابخوان کردن دانش‌آموزان به شمار می‌رود.