شناسهٔ خبر: 69723952 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

برکتی که بر می‌گردد!

ساری - ایرنا - کیفیت نامطلوب نان در برخی از نانوایی های این خطه از شمال کشور به همراه اخلال در فرایند پخت نان زمینه ای برای نارضایتی برخی از شهروندان و مسافران در این استان شد که با سرمایه گذاری یک بانک دولتی، خبازی های مازندران در مسیر نونواری قرار گرفت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، با توجه به ظرفیت گردشگری استان مازندران تامین برخی از نیازهای اساسی شهروندان و مسافران یکی از ضرورت های مهم محسوب می شود.

در گذشته بیشتر مسافرانی که علاقمند سفر به این خطه از شمال بودند بهار یا تابستان را برای مازندران گردی انتخاب می کردند اما در شرایط فعلی با گسترش اقامتگاه های بوم گردی و طرح های گردشگری این استان در تمامی فصول میزبان انبوهی از مسافران است.

ترافیک سنگین در صف های نانوایی های مازندران که هر از چند گاهی به چالش مهم شهروندان تبدیل می شود با ورود و سرمایه گذاری یک بانک دولتی در مسیر نونواری و بروزرسانی قرار خواهد گرفت.

در ماه های گذشته صف های طولانی در نانوایی های مازندران به حدی رسیده بود که در برخی از شهرها این استان با برگزاری مناقصه پیمانکاران جدید برای توزیع آرد انتخاب شدند.

مازندران در برخی از روزهای سال میزبان انبوهی از مسافران و گردشگران از سراسر کشور است که بسیاری از آنها در پارک های بزرگ و جنگلی این استان چادر زده و چند روز در این پارکها استراحت می کنند.

تامین نان برای این مسافران و شهروندان یک امر ضروری محسوب می شود که برای ارائه خدمات مطلوب در برخی از نانوایی ها نوسازی یک ضرورت مهم است.

استاندار مازندران در چند روز گذشته سلسله نشست های را با برخی از مدیران عامل بانک های دولتی در تهران برگزار کرد و از مدیران عامل این بانک ها برای سرمایه گذاری در این استان دعوت به همکاری کرد.

برخی از این بانک های دولتی در طرح های کلان نیمه کاره استان سرمایه گذاری می کنند و برخی دیگر بخشی از نقدینگی خود را به سمت رونق تولید در حوزه کشاورزی و صادرات این استان اختصاص دادند.

یکی از بانک های دولتی با توجه به ضررورت های مهم این استان اعلام آمادگی کرد تا سرمایه گذاری جدیدی برای نوسازی و به روزرسانی نانوایی های این خطه از شمال انجام خواهد داد.

برکتی که بر می‌گردد!

شهروندان مازندرانی با استقبال از اجرای این طرح ابراز امیدواری کردند که این امر زمینه ای برای ارتقای کیفیت نان در همه نانوایی ها استان شود.

البته برخی از خبازان باسابقه مازندران کیفیت آراد را در پخت نان مهم برشمردند و نوسازی نانوایی های سنتی را یک امر ضروری دانستند.

خبازان باتجربه بر این باورند آرد تازه همانند برنجی که تازه از شلتوک به برنج سفید تبدیل شد قابلیت استفاده برای پخت نان را ندارد و مدتی باید در انبار نگهداری و بعد بین نانوایی ها توزیع شود.

سرمایه گذاری بانک سپه

در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: با هماهنگی های انجام شده بانگ سپه برای نوسازی نانوایی های این استان آماده سرمایه گذاری است.

یوسف نوری گفت: چند بانک دولتی در بخش های رونق تولیدو تکمیل طرح های نیمه تمام این استان سرمایه گذاری خواهند کرد و نوسازی نانوایی ها مازندران از جمله آن است.

وی بیان این مطلب که ضایعات بیشتر از ۳۰ درصد آرد و نان در استان به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی محسوب می شود، اظهار کرد: همه ما مسوول حفظ بیت المال هستیم و در این بخش هر گونه بی توجهی فرمانداران شهرستان ها تحت هیچ شرایطی پذیرفتنی نیست.

استاندار با اظهار این که بررسی الگوی مصرف نشان می دهد که افزایشی بودن ضایعات و بی کیفیتی نان در مازندران از گلایه های جدی مردم این خطه است، تصریح کرد: دستورالعمل کیفیت نان باید بسیار جدی گرفته شود چراکه امروز این موضوع در دنیا مهم و همواره رصد و مورد اهتمام قرار می گیرد.

برکتی که بر می‌گردد!

نوری تصریح کرد: بررسی کیفیت نان در شهرهای مختلف استان به صورت روزانه در دستور کار قرار دارد و این نظارت به طور ادامه خواهد یافت.

سالانه حدود ۳۸۰ هزار تن و ماهانه ۳۱ هزار تن آرد بین بیش از چهار هزار و ۶۰۰ واحد خبازی که مسوولیت پخت نان در مازندران را برعهده دارند، توزیع می شود. در استان حدود پنج هزار واحد نانوایی وجود دارد و براساس آمار رسمی سرانه نانوایی در مازندران از میانگین کشوری نیز بالاتر است.