شناسهٔ خبر: 69717656 - سرویس اجتماعی
منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

آغاز به‌کار هشتمین همایش ملی پیشرفت های ابررسانایی و مغناطیس به میزبانی دانشگاه سمنان

هشتمین همایش ملی پیشرفت های ابررسانایی و مغناطیس با حضور استادان و دانشجویان این رشته از سراسر کشور به میزبانی دانشگاه سمنان آغاز شد .

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی دانشگاه سمنان ؛دکتر مصطفی فضلی مشاور اجرائی رئیس دانشگاه سمنان در آئین افتتاحیه این همایش ملی به معرفی دانشگاه سمنان و ارائه گزارشی از وضعیت علمی این دانشگاه در سطح ملی و بین المللی پرداخت و گفت : دانشگاه سمنان دارای قراردادهای متعددی با سازمان ها و صنایع مختلف استان و کشور است و براساس تفاهم نامه های منعقد شده و همچنین قراردادهای مبادله شده ، روز به روز تعداد قراردادهای میان دانشگاه با جامعه و صنعت در حال افزایش است .

دکتر فضلی به جایگاه دانشگاه سمنان در سطح بین المللی اشاره کرد و گفت : دانشگاه سمنان در رتبه بندی تایمز دانشگاه های جهان در سال 2025: جایگاه 1200 - 1001 و  در مهندسی عمران  جایگاه 300 - 201  رتبه بندی شانگهای را داراست .

وی با بیان اینکه  10 پژوهشگر پراستناد یک درصد جهان و  24 پژوهشگر پر استناد دو درصد جهان در دانشگاه سمنان حضور دارند گفت :قرار گرفتن دانشگاه سمنان در جمع مؤثرترین دانشگاه های جهان در رتبه‌بندی لایدن 2024 از دیگر افتخارات است و بر اساس این رتبه‌بندی دانشگاه سمنان موفق شده است رتبه 961 جهانی را در معیار مرجعیت علمی، رتبه 1256 جهانی در دیپلماسی علمی و دسترسی آزاد به انتشارات را در میان دانشگاه‌های جهان کسب نماید.

مشاور اجرائی رئیس دانشگاه سمنان همچنین به اعطای نشان عالی دانش به پروفسور علی خیرالدین ، استاد ممتاز دانشگاه سمنان اشاره کرد و افزود : این نشان  ارزنده به یازده استاد برجسته دارای مرجعیت علمی اعطا شد که عضو هیأت علمی دانشگاه سمنان نیز موفق شد، در جمع یازده استاد برجسته کشور قرارگیرد.
 دکتر فضلی همچنین ،اعطای نشان سرو به پروفسور سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان  را برگ زرین دیگری بر افتخارات این دانشگاه جامع کشور برشمرد و تصریح کرد : ایجاد اولین مدرسه فناوری کشور در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان یکی از ابتکارات ارزشمند در دانشگاه سمنان است که مسیر آموزش های فناورانه را در سطح مدارس پیگیری و دنبال می نماید.

دکتر محمد حسین احسانی دبیر علمی این کنفرانس و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه سمنان نیز در آئین افتتاحیه این همایش گفت : در مجموعه 60 عنوان مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شد که پس از داوری 39 مقاله پذیرفته شد .

دکتر احسانی افزود : از بین مقالات پذیرفته شده هشت مقاله به صورت سخنرانی و 31 مقاله به صورت پوستر در مدت دو روز برگزاری همایش ارائه می شود .

وی تصریح کرد : پروفسور پیکت از شخصیت های برجسته فیزیک آمریکا و استاد ممتاز گروه فیزیک دانشگاه “دیویس کالیفرنیا” سخنران کلیدی این همایش است .

دکتر داود ثانوی خشنود دبیر اجرایی هشتمین همایش ملی پیشرفت های ابررسانایی و مغناطیس به محورهای این کنفرانس اشاره کرد و گفت : ابررسانایی (تجربی، محاسباتی، نظری)،مغناطیس (تجربی، محاسباتی، نظری)،رهیافتهای جدید محاسباتی در مغناطیس،ابررساناهای جدید و شتابدهنده‌ها،کاربردهای ابررسانایی و مغناطیس،ابرشارگی و چگالش بوز انیشتین،ابررساناهای تحت فشار بالا ،ابررساناهای فرمیون سنگین،ابررساناهای توپولوژیک،حسگرهای مغناطیسی،کیوبیت‌های ابررسانا و نانومغناطیس محورهای این همایش هستند .

به گفته دکتر ثانوی خشنود ،علاوه بر ارائه مقالات و سخنرانی های علمی از سوی استادان و ارائه دهندگان مقالات ، دو سخنرانی صنعتی از سوی شرکت آریاترانسفو و شرکت سیم و کابل مغان و نیز  بازدید از شرکت آریاترانسفو برای شرکت کنندگان در این همایش پیش بینی شده است .

گفتنی است ؛ مجموعه کنفرانس‌های ملی دوسالانه پیشرفت‌های ابررسانایی و مغناطیس برای اولین بار درسال ۱۳۸۷ با هدف گردهم‌آوردن پژوهشگران جهت بحث در مورد آخرین دستآوردهای تحقیقاتی این شاخه مهم از فیزیک ماده چگال آغاز شد. این کنفرانس، افتخار حضور اساتید مجرب داخلی و بین المللی همچون استاد آنتونی جی. لگت (برنده جایزه نوبل ۲۰۰۳ فیزیک در ابررسانایی و ابرشارگی) و ... را در سابقه خود دارد.