شناسهٔ خبر: 69704775 - سرویس اجتماعی
منبع: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری | لینک خبر

دیدار معاون استاندار استان نووگراد روسیه با رئیس دانشگاه اصفهان

معاون استاندار استان نووگراد روسیه با رئیس دانشگاه اصفهان دیدار و گفت‌وگو کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه اصفهان، هرسیج رئیس دانشگاه اصفهان در دیدار با معاون استاندار استان نووگراد روسیه، دانشگاه اصفهان را بزرگ‌ترین دانشگاه مرکز کشور برشمرد و اظهار کرد: دانشگاه جامع اصفهان با توجه به این مهم که در رشته‌های علوم پایه، فنی و مهندسی و علوم انسانی در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می‌پذیرد، از ظرفیت بسیار خوبی برای همکاری با دانشگاه‌های ملی و بین‌المللی، به ویژه دانشگاه‌های کشور روسیه برخوردار است.
رئیس دانشگاه اصفهان در این دیدار، با بیان این که نقش دانشگاه‌ها در دیپلماسی علمی بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: دانشگاه‌ها، تربیت‌کنندگان نخبگان در عرصه‌های فرهنگی و سیاسی هستند به همین خاطر در دیپلماسی علمی بسیار تأثیر‌گذار هستند.
هرسیج در ادامه افزود: خوشبختانه همکاری‌های علمی و بین‌المللی ایران و روسیه با پیوستن کشور ایران به گروه «بریکس» افزایش یافته است. به‌ویژه در شرایط فعلی که دو کشور ایران و روسیه با تحریم و تهدید مواجه هستند می‌توانند با تعامل خوب و سازنده به عنوان مدلی برای سایر کشور‌هایی که خواهان روابط عادلانه بین‌المللی هستند، مطرح باشند.
وی همچنین حضور دیپلمات‌ها در مراکز علمی را فرصت مغتنمی در گسترش همکاری‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی دانست و بر این مهم تأکید کرد.
هرسیج اظهار کرد: کشور‌هایی را که می‌خواهند با تهدید و تحریم جلوی پیشرفت‌های علمی و فناوری کشور‌هایی مانند روسیه و ایران را بگیرند، دارای عقب ماندگی فکری هستند.
وی با بیان این که ۳۲ هکتار از ۳۰۰ هکتار دانشگاه به ناحیه نوآوری اختصاص یافته است، تصریح کرد: اختصاص ۳۲ هکتار از بهترین بخش‌های دانشگاه واقع در ضلع شمالی آن به ناحیۀ نوآوری و فناوری، بستری بسیار مناسب برای رشد و توسعه شرکت‌های نوآور یا نوپا ایجاد کرده و گامی استوار در مسیر توسعۀ اقتصاد دانش‌بنیان فراهم آورده است.
رئیس دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، ساختمان‌های موجود در این ناحیه در اختیار مجموعه‌های بزرگ کارآفرین بخش خصوصی قرار گرفته تا ضمن حفظ ارزش‌های علمی و پژوهشی دانشگاه، رونق چشمگیری در مسیر خلق ارزش‌های مبتنی بر دانش و تحقق اهداف دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم ایجاد شود.
هرسیج با بیان این که دانشکاه اصفهان در زمینه هوش مصنوعی رشد قابل توجهی داشته است، افزود: دانشگاه‌ها اگر در زمینه هوش مصنوعی سرعت تحول نداشته باشند، قدرت رقابتی خود را در سطح بین‌الملل از دست می‌دهند.
رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه با معرفی آقایان نصرتی و محمد‌امیر یوسفی به عنوان نمایندگان دانشگاه اصفهان در دانشگاه‌های روسیه، خواستار تداوم و گسترش تعاملات علمی و بین‌المللی دو کشور شد.
یوگنی باگدانوف معاون استاندار استان نووگراد نیز بر گسترش همکاری‌های علمی و بین‌المللی تأکید و خواستار تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه‌های «نووگراد» شد.
یزدچی مدیر امور نوآوری، فناوری و کارآفرینی دانشگاه اصفهان نیز به معرفی ناحیه نوآوری و فناوری دانشگاه پرداخت و ظرفیت‌های این پهنه را تشریح کرد.
مهدی کمالی مسئول پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان نیز ضمن تأکید در خصوص دستیابی پژوهشکده به دانش تصفیه آب و فاضلاب تصریح کرد: پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان در زمینه تصفیه فاضلاب انسانی و فاضلاب صنعتی می‌تواند به کشور روسیه کمک کند.
امیر یوسفی مدیر دفتر همکاری‌های علمی و بین‌المللی دانشگاه نیز بر اجرایی‌سازی تفاهم‌نامه‌های بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه‌های روسیه تأکید و خواستار تقویت همکاری‌های علمی و بین‌المللی شد‌.
گفتنی است، یوگنی باگدانوف معاون استاندار استان نووگراد و هیئت همراه ضمن دیدار با رئیس دانشگاه اصفهان، از ناحیه نوآوری و فناوری دانشگاه بازدید کردند.