شناسهٔ خبر: 69700389 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایسنا | لینک خبر

نگرانی ناتو از نزدیک شدن روسیه به ایران و چین

دبیرکل ناتو که در پاریس به‌ سر می‌برد، در نشست خبری مشترک با رئیس‌جمهور فرانسه، نگرانی خود از نزدیکی فزاینده روسیه به ایران و چین را ابراز کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، «مارک روته»، دبیرکل ناتو در یک نشست خبری با «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه در پاریس گفت: «ما باید به تغییر مسیر در جنگ اوکراین بار دیگر متعهد شویم و باید برای ماندن اوکراین در جنگ، اقدامات بیشتری انجام دهیم.»

طبق گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، وی افزود: «ما باید با تامین حمایت‌های مورد نیاز برای اوکراین به منظور تغییر مسیر درگیری، هزینه جنگ برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دوستانش را بیشتر کنیم.»

دبیرکل ناتو در ادامه نشست به جنگ‌افزارهای مورد نیاز اوکراین اشاره‌ای نکرد و فقط گفت: «نزدیکی فزاینده روسیه به متحدان خود یعنی چین، ایران و کره شمالی، بسیار نگران کننده است.»

اظهار نگرانی روته با ادعای مقامات کره جنوبی، آمریکا و کره شمالی مبنی بر حضور نیروهای کره‌شمالی در روسیه همزمان شده است.

در همین راستا، روته در ادامه اظهارات خصمانه خود افزود: «روسیه درحال همکاری با کره شمالی، ایران و چین است. این همکاری تهدیدی علیه اروپا، آمریکای شمالی و هند و آرام است. باید با یکدیگر متحد باقی بمانیم.»

به باور تحلیل‌گر خبرگزاری «رویترز» خواست روته برای «متحد باقی‌ماندن» پیامی به دولت آینده «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا است. پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نوامبر، متحدان اروپایی آمریکا از عدم پایبندی ترامپ به «حمایت» از اوکراین نگران شده‌اند.

در همین راستا، روته مدعی شد: «چین با حمایت اقتصادی خود از روسیه، درحال تأمین منابع لازم صنایع دفاعی این کشور است.»

به اذعان رویترز، نگرانی اروپا از عدم خواست ترامپ برای حمایت از اوکراین بی‌دلیل نیست. او در طول کارزار انتخاباتی خود، همواره دولت «جو بایدن» را برای حمایت از کی‌یف به باد انتقاد گرفته بود و اظهار داشت که در صورت پیروزی خود، ظرف یک روز، به مناقشه اوکراین پایان خواهد داد.

اظهارات خصمانه روته علیه همکاری ایران، چین، روسیه و کره شمالی که برمبنای احترام متقابل، منافع مشترک و در مقابله با یک جانبه گرایی غرب شکل گرفته است درحالی است که طبق گزارش رویترز، سرعت پیشروی روسیه در مناطق شرقی اوکراین از زمان شروع جنگ در سال ۲۰۲۲ تاکنون بی‌سابقه است.

به باور کارشناسان، کشورهای غربی با طرح ادعاهای بی‌اساس همچون حضور نیروهای کره شمالی در جنگ اوکراین، به‌دنبال توجیه «کمک‌های نظامی گسترده‌تر» به اوکراین هستند.

رئیس جمهور فرانسه نیز در اظهاراتی، خواستار «اروپای قوی» شد.

او گفت: «اروپا برای مدت طولانی از تحمل بار امنیت خود پرهیز کرده است و معتقد است که می تواند به نوعی سود صلح را بدون هیچ محدودیت زمانی دریافت کند.»

انتهای پیام