شناسهٔ خبر: 69698996 - سرویس سیاسی
منبع: آفتاب | لینک خبر

دعوت از ولیعهد سعودی برای سفر به ایران

معاون اول رئیس جمهوری اسلامی بعد از شرکت در این نشست، دیدار دوجانبه با ولیعهد عربستان سعودی داشت. عارف و بن سلمان در این ملاقات به بررسی اقدامات صورت‌گرفته برای تعمیق روابط حسنه دو کشور و راهکار‌های توقف تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر و امدادرسانی به مردم فلسطین و لبنان پرداختند.

صاحب‌خبر -
آفتاب‌‌نیوز :

صبح روز دوشنبه ۲۱ آبان‌ماه محمدرضا عارف معاون اول پزشکیان به‌منظور سفری یک‌روزه عازم ریاض پایتخت عربستان شد تا در اجلاس اضطراری سازمان همکاری‌های اسلامی و اتحادیه عرب شرکت کند.

جمهوری اسلامی ایران از قبل درخواست برگزاری نشست فوری این سازمان با موضوع فلسطین و لبنان را مطرح کرده بود که مقرر شد این اجلاس به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود؛ در این اجلاس سران و مقامات عالی بیش از ۵۰ کشور حضور داشتند.

وی عصر دوشنبه در ریاض مورد استقبال مقامات سعودی قرار گرفت و عازم محل برگزاری اجلاس سازمان همکاری‌های اسلامی شد. معاون اول رئیس جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در این نشست اضطراری با تقبیح ظلم و تجاوز و نسل‌کشی، بر حق تعیین سرنوشت ملت ستم دیده فلسطین تاکید کرد و گفت: بی‌تفاوتی در برابر ظلم و تجاوز و بی‌عدالتی موجب بی‌عملی و انفعال می‌شود و بی‌عملی که نوعی قصور اخلاقی است، باعث جری‌تر شدن جنایتکار خواهد شد. همه ما وظیفه و مسئولیت اخلاقی داریم که در قبال یکی از بدترین شرارت‌های به جای مانده از قرن گذشته، یعنی اشغالگری خونین سرزمین فلسطین و آوارگی و نسل‌کشی ادامه‌دار یک ملت، سکوت نکنیم.

عارف در ادامه جنایاتی که بیش از یک سال اخیر در فلسطین اشغالی و از یک ماه گذشته در لبنان در جریان است را فاجعه‌ای شرم‌آور خواند و گفت: این فاجعه فقط محصول قساوت و خودبرترپنداری یک موجودیت اشغالگر آپارتاید نیست، بلکه نتیجه «احساس بی‌کیفری» جنایتکارانی است که خود را در هر حالت مستظهر به حمایت بی‌چون و چرای آمریکا و چند دولت غربی دیگر می‌دانند.

وی مسامحه در برابر اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل را موجب بی‌اعتبار شدن همه قواعد و هنجار‌های زیست مسالمت‌آمیز بین‌المللی دانست و گفت: عملیات‌هایی که با عبارت ظاهر فریبی همچون «قتل هدفمند» مفهوم‌سازی می‌شوند و طی آن نخبگان و رهبران فلسطینی و دیگر کشور‌های منطقه، یکی یکی یا دسته جمعی، به قتل می‌رسند، چیزی نیست جز قانون‌شکنی و تروریسم سازمان یافته و تبدیل دستگاه‌های امنیتی به ابزار قتل و کشتار رهبران و اتباع کشورها.

عارف در بخش دیگری از سخنانش در این نشست تصریح کرد: برقراری آتش‌بس فوری در غزه و لبنان، هماهنگی فوری در سطح بین‌المللی برای توزیع سریع و بدون محدودیت کمک‌های انسان دوستانه اضطراری میان جمعیت آسیب دیده از تجاوزات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان، برنامه‌ریزی و اقدام برای بازسازی زیرساخت‌های حیاتی و بهبود خدمات بهداشتی در غزه و لبنان، حداقل کاری است که باید انجام دهیم.

معاون اول رئیس‌جمهور در پایان با این عنوان که «ما باید بر پیمان خویش با مردم فلسطین، پایدار بمانیم»، راهکار پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران را برگزاری یک همه پرسی در میان تمامی فلسطینیان، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی بر اساس هر فلسطینی-یک رای را ارائه کرد و افزود: به نظر می‌رسد کماکان تنها راهکار دموکراتیک حل و فصل دائمی موضوع فلسطین و بازگرداندن حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین همین باشد. همچنین جمهوری اسلامی ایران شکل گیری حُسن برادری و دوری از تفرقه و سوء ظن میان کشور‌های مسلمان را راهبردی کلان برای مقابله با دسیسه‌های بدخواهان بر ضد جوامع اسلامی می‌داند.

معاون اول رئیس جمهوری اسلامی بعد از شرکت در این نشست، دیدار دوجانبه با ولیعهد عربستان سعودی داشت. عارف و بن سلمان در این ملاقات به بررسی اقدامات صورت‌گرفته برای تعمیق روابط حسنه دو کشور و راهکار‌های توقف تجاوزات وحشیانه رژیم اشغالگر و امدادرسانی به مردم فلسطین و لبنان پرداختند.

عارف بیان کرد: تردیدی نیست که منافع این تعمیق روابط، تنها شامل ایران و عربستان سعودی نخواهد شد و مطمئناً با توجه به ویژگی‌ها و تأثیرات دو کشور بزرگ بر منطقه و جهان اسلام، این اقدام باعث توسعه همکاری‌های منطقه‌ای و همبستگی هرچه بیشتر ملت‌های اسلامی خواهد بود.

وی هم‌چنین ضمن ابلاغ سلام پزشکیان، از ولیعهد عربستان سعودی برای سفر به ایران دعوت کرد.

معاون اول دولت پزشکیان اعلام کرد اطمینان دارم برگزاری این دیدار در بالاترین سطح، گشایش‌های جدی در روابط فی‌مابین دو کشور ایجاد خواهد کرد، چرا که ایران و عربستان، به‌عنوان دو عضو تأثیرگذار سازمان همکاری‌های اسلامی، نقش مهمی در حل مشکلات گریبان‌گیر ملت‌های اسلامی به‌ویژه در مسئله فلسطین و لبنان خواهند داشت.

عارف این را هم گفت که اگرچه دشمنانی مانند اسرائیل و حامیانش، ممکن است از رابطه حسنه ایران و عربستان ناخرسند باشند و در مسیر آن سنگ‌اندازی کنند، اما این ارتباط را برای مردم دو کشور و همچنین منطقه و جهان اسلام مهم و ضروری می‌دانیم و به توسعه همکاری‌های نزدیک و حداکثری چشم امید دوخته‌ایم.

معاون اول دولت هم‌چنین با قدردانی از مواضع بن‌سلمان در نشست ریاض در محکومیت حمله اسرائیل به ایران، با اشاره به جنایات اسرائیل در به شهادت رساندن سرداران حزب‌الله و حماس گفت: تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی، هزینه‌های انسانی فراوانی را به مردم منطقه تحمیل کرده است، ولی خوشحالیم که علی‌رغم وحشی‌گری‌های صورت‌گرفته از سوی رژیم اشغالگر، موقعیت جنبش حماس و حزب‌الله هرگز تضعیف نشده است. اعتقاد داریم که اگر دنیای اسلام به‌صورت امت واحده عمل می‌کردند، هیچ‌گاه اسرائیل، جرأت این وحشی‌گری‌ها را نداشت و در شرایط کنونی نیز ما جنگ را به نفع منطقه نمی‌دانیم و هیچ‌گاه هم شروع‌کننده جنگ نبوده و نخواهیم بود، اما با قاطعیت از تمامیت ارضی کشورمان دفاع خواهیم کرد.

بن‌سلمان نیز در این دیدار با تأکید بر ضرورت گسترش روابط و همکاری‌های دوجانبه به‌ویژه در حوزه اقتصادی و فرهنگی گفت: حوادث و اتفاقات یک‌سال اخیر منطقه هیچ‌گاه خلل و مانعی برای توسعه روابط فی‌مابین دو کشور نبوده و نخواهد بود و تردیدی ندارم که تا پایان سال ۲۰۲۵، روابط این دو کشور بزرگ منطقه در بالاترین سطح قرار خواهد گرفت.

وی در ادامه با محکومیت تجاوزگری رژیم صهیونیستی گفت: این رژیم به هیچ یک از موازین بین‌المللی پایبند نیست و در این شرایط، برای اینکه منطقه در صلح و ثبات باشد باید تصمیمات حکیمانه و درستی اتخاذ کنیم.

بن‌سلمان با قدردانی از تدابیر حکیمانه جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با تحولات منطقه گفت: به‌هیچ‌وجه اجازه نمی‌دهیم که از خاک و آسمان کشورمان در حمله به ایران استفاده شود.

عارف بعد از این دیدار، ریاض را به مقصد تهران ترک کرد و شامگاه دوشنبه‌شب به پایتخت رسید؛ وی در فرودگاه مهرآباد در این‌خصوص گفتبرگزاری اجلاسی در چنین سطحی در این شرایط زمانی، موفقیت بزرگی برای جمهوری اسلامی به‌شمار می‌رود که از پیشنهادش چنین استقبالی صورت گرفته و البته کشور عربستان هم میزبانی خوبی داشت و در این شرایط که رژیم صهیونیستی یه تجاوز خود ادامه می‌دهد، برگزاری این اجلاس یک ضرورت بود که پیام واحدی را به دنیا مخابره کند که الحمدالله این صدا شنیده شد و قطعنامه خوب و جامعی تصویب شد که خصوصا بر ضرورت توقف اقدامات جنایتکارانه رژیم اشغالگر تاکید داشت.

وی اضافه کرد: دنیا باید به این نتیجه برسد که رژیم صهیونیستی تنبیه شود و جهانیان باید متوجه شوند که مردم مظلوم غزه و لبنان در شرایط نگران‌کننده‌ای به‌سر می‌برند و باید کمک‌های بشردوستانه در اسرع وقت در اختیارشان قرار گیرد و علاوه بر آن آتش‌بس شرافتمندانه‌ای انجام گیرد. از جمله بند‌های قطعنامه، پیگیری معلق کردن و اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل است که پیامد‌های سیاسی خوبی دارد.