شناسهٔ خبر: 69697917 - سرویس استانی
منبع: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان | لینک خبر

مدیرکل کانون استان گیلان:

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

مدیرکل کانون استان گیلان گفت: قصه‌گویی، یک جریان فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها و نیازمند همراهی همگانی برای بهره‌مندسازی آینده‌سازان از گنجینه میراث سرزمین مادری است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره‌کل کانون استان گیلان، این بخشی از صحبت‌های سیدجلیل میرعظیمی در نشست برنامه‌ریزی و هماهنگی مرحله استانی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گیلان است.

میرعظیمی در این نشست که‌ به‌منظور ریل‌گذاری برنامه‌های پیش‌رو و با حضور نمایندگان دستگاه‌ها و مجموعه‌های فرهنگی استان برگزارشد، با بیان این مطلب افزود: بسیاری از آسیب‌های اجتماعی متوجه کودک و نوجوان، در گُسست‌های میان‌نسلی و ناآگاهی این نسل با داشته‌های فرهنگی ریشه‌دارد.

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

مدیرکل کانون گیلان اضافه‌کرد: برگزاری جشنواره‌های قصه‌گویی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی و استفاده  از این ابزار تربیتی که بستری مناسب برای ارزش‌آفرینی و الگوسازی است می‌تواند نقش به‌سزایی در مدیریت حضور در فضای مجازی و درنتیجه، افزایش هم‌گرایی و مهارت‌های زندگی افراد جامعه داشته‌باشد.

وی در همین‌زمینه، پیشینه فرهنگی کشور و استان را یادآورشد و با اشاره به کارکردهای مختلف قصه‌گویی در ایران اسلامی تصریح‌کرد: افزایش پیوندهای خانوادگی، ایجاد زمینه‌های لازم برای تجربه‌اندوزی، ارتقای مهارت‌های زندگی و غنی‌سازی اوقات فراغت با تکیه بر این ابزار هنری مبتنی بر کتاب و کتاب‌خوانی نیز از موهبت‌های نهادینه‌سازی فرهنگ قصه و قصه‌گویی به‌شمارمی‌رود.

این مدیرفرهنگی در ادامه، با خاطرنشان‌کردن ثبت ملی  قصه‌گویی ایرانی به‌عنوان میراث ناملموس فرهنگی و برگزاری بیست‌وششمین دوره جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی از سوی کانون پرورش فکری را ظرفیتی ارزشمند برای مشارکت و همراهی مجموعه‌های فرهنگی در مسیر فرهنگ‌سازی و بهره‌گیری از گنجینه‌های سرزمین مادری عنوان‌کرد و گفت: حضور نمایندگان دستگاه‌های فعال در عرصه فرهنگ در این نشست، نمایانگر اهمیت این ابزار تربیتی از منظر آنان و نویدبخش روزهای ثمربخش است.

سیدجلیل میرعظیمی درپایان، از فرصت‌سازی این ابزار فرهنگی‌هنری برای انتقال مفاهیم و ارزش‌های ایرانی اسلامی و کارکردهای پیام‌رسانی قصه‌گویی سخن‌گفت و با اشاره به رویدادهای اخیر غزه و لبنان تاکیدکرد: ضرورت‌دارد علاوه‌بر آشناسازی هرچه‌بیش‌تر مخاطبان با فرهنگ اصیل ایرانی‌اسلامی، با قصه‌گویی‌های متناسب با رخدادهای منطقه، زبان گویای کودکان فلسطینی و لبنانی باشیم.

قصه، ابزار فرهنگ‌سازی است

معاون فرهنگی کانون استان گیلان هم از حاضران در این نشست بود و با اشاره به ظرافت و لطافت‌های نهفته در هنر قصه‌گویی گفت: این ابزار هنری با مهر مادری آمیخته و ممزوج است و می‌تواند بهترین وسیله برای فرهنگ‌سازی محسوب‌شود.

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

سجادکوچک‌نژاد در تبیین اهمیت قصه و قصه‌گویی، سخنان مقام معظم رهبری(مدظله‌العالی) در ارتباط با ضرورت تقویت ایمان مخاطبان با استفاده از این ابزار تربیتی را موردتوجه قرارداد و با اشاره به بسترها و فرصت‌های موجود برای تحقق این مهم تصریح‌کرد: لازم‌است برای جلب نظر نسل آگاه کودک و نوجوان، به ابزارهای کارآمدی چون قصه و قصه‌گویی مجهزشویم.

وی افزود: برای فرهنگ‌سازی در میان آینده‌سازان باید با گذر از حرکت‌های مقطعی و واکنشی، برنامه‌های مدون داشته‌باشیم و فارغ از نام و نشان دستگاه متولی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، برای آینده فرزندان‌مان تلاش‌کنیم.

خاطرنشان‌کردن ظرفیت‌های فرهنگی استان گیلان و دعوت از فعالان فرهنگی برای  همراهی در مسیر موفقیت  قصه‌گویان گیلانی در عرصه‌های جهانی و ملی، دیگربخش صحبت‌های معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان به‌شمارمی‌رفت.

مردمی‌سازی هنر قصه‌گویی، دغدغه دست‌اندرکاران فرهنگی

رابط جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان نیز از رویکردهای  جشنواره بیست‌وششم در مردمی‌سازی این سنت اصیل ایرانی‌اسلامی صحبت‌کرد.

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

الهام‌کمال‌پور توضیح‌داد: فراگیری فضاهای نویین فرهنگی و رسانه‌ای، بر لزوم دریافت محتوای مناسب از سوی مخاطبان تاکیددارد و تلاش دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره‌های‌ قصه‌گویی نیز معطوف به این امر است.

تشریح روند برگزاری جشنواره قصه‌گویی کانون پرورش فکری در استان گیلان طی سال‌گذشته و اشاره به استقبال علاقه‌مندان، ازدیگر موضوع‌هایی بود که در صحبت‌های کمال‌پور به آن اشاره‌شد و وی با تشریح محورهای مختلف این جشنواره با شعار«راز قصه‌ها، ساز زندگی» و گستره مخاطبان این رویداد فرهنگی‌هنری گفت: علاقه‌مندان می‌توانند برای آگاهی از چگونگی شرکت در این رویداد فرهنگی و هنری و ثبت‌نام، به سایت جشنواره قصه‌گویی با نشانی www.kanoonfest.ir  مراجعه‌کنند.

وی هم‌چنین، تاریخ برگزاری مرحله استانی جشنواره قصه‌گویی در گیلان را ۳ تا ۵ دی ۱۴۰۳ اعلام‌کرد و گفت: شماره ۰۹۰۵۵۱۳۰۲۸۱ در پیام‌رسان بله بستری برای ارسال آثار محسوب‌می‌شود.

ادامه‌بخش این نشست هم اندیشی که روز سه‌شنبه، ۲۲ آبان ۱۴۰۳ در محل گردهم‌آیی‌های اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان در رشت صورت‌گرفت، بیان دیدگاه‌ها و ارایه نقطه‌نظرات از سوی حاضران در این نشست بود و در همین‌زمینه، نمایندگان اداره‌های‌کل اجتماعی‌وفرهنگی استانداری، فرهنگ‌ و ‌ارشاد اسلامی، نهادکتاب‌خانه‌های عمومی، آموزش و پرورش، میراث‌فرهنگی، گردش‌گری و صنایع‌دستی، حفاظت از محیط‌زیست، آموزش و پرورش استثنایی گیلان و سازمان فرهنگی‌اجتماعی‌ورزشی شهر رشت از بسترهای موجود برای هم‌افزایی و اجرای هرچه‌بهتر این جشنواره صحبت‌کردند.

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است

جشنواره قصه‌گویی، جریان‌سازی فرهنگی برای تبلیغ ارزش‌ها است