شناسهٔ خبر: 69694480 - سرویس بین‌الملل
منبع: انتخاب | لینک خبر

در آسمان تهران و رشت چه خبر است؟/ ویدیوهایی از مشاهده شیء نورانی در ایران و جمهوری آذربایجان

رویت یک شیء درخشان در آسمان ایران با منبع نامشخص در ساعات نخستین بامداد دوشنبه ۱۱ نوامبر (۲۱ آبان) در آسمان تهران و رشت، مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورو نیوز: رویت یک شیء درخشان در آسمان ایران با منبع نامشخص در ساعات نخستین بامداد دوشنبه ۱۱ نوامبر (۲۱ آبان) در آسمان تهران و رشت، مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

مطابق تصاویر منتشره، این شیء با درخشندگی زیاد در ارتفاعی بالا در جو در حال حرکت دیده می‌شود. ویدئوهای مشابهی نیز از مشاهده یک شیء نورانی در آسمان باکو پایتخت آذربایجان منتشر شده است.

هنوز مشخص نیست این شیء نورانی چیست و نهادهای رسمی ایران نیز در این باره اظهار نظری نکرده‌اند.

در گمانه‌زنی‌ها در شبکه‌های اجتماعی طیف مختلفی از شهاب سنگ تا آزمایش موشکی مطرح شده است.

در صورت رخداد جوی طبیعی، آذرگوی‌ها (شهاب‌سنگ‌هایی که از شهاب‌سنگ‌های عادی درخشان‌تر هستند) می‌توانند منشائی برای این پدیده باشند.

ماهواره‌های در حال سوختن در جو و یا عبور تکه‌ای از یک فضاپیمای قدیمی از آسمان می‌توانند موجب پدیدار شدن چنین صحنه‌هایی شوند.

روز گذشته تصاویر مشابهی از نواحی اوکلاهاما و تگزاس در جنوب غربی آمریکا منتشر شده بود که احتمالا یک ماهواره استارلینک STARLINK-4682 را در حال متلاشی شدن و آتش گرفتن پس از ورود به جو زمین نشان می‌داد.

فضاپیمای ماهواره‌بر اسپیس‌ایکس پیش از این در بعضی کشورها عامل پدید آمدن چنین تصاویری شده است، با این حال مطابق اطلاعات منتشره این فضاپیما پرتابی در شب گذشته نداشته و پرتاب موشک فالکون ۹ که قرار بود ماهواره‌های اینترنتی استارلینک را به مدار زمین ببرد به دلیل شرایط نامساعد جوی به امشب موکول شده است.

رویت اشیاء نورانی در آسمان ایران پیش از این نیز سابقه داشته است.

شامگاه جمعه ویدئویی توسط کاربران فضای مجازی منتشر شد که نشان می‌داد یک پرتابه در «شاهرود» در حال صعود در آسمان است.

یک حساب کاربری منتسب به فرماندهی فضایی سپاه در شاهرود در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «پیام ما از شاهرود به تل‌آویو ارسال شد».

در پی انتشار این تصاویر، برخی از حساب‌های نظامی در شبکه‌ اجتماعی ایکس با اشاره به نوع صعود موشک احتمال دادند که این پرتابه ممکن است آزمایش موشک قاره‌پیمای «خرمشهر ۴» با سوخت مایع باشد.

لینک کوتاه کپی لینک