شناسهٔ خبر: 69688552 - سرویس سیاسی
منبع: اکونیوز | لینک خبر

توجه به تحقق شعار سال به عنوان فرمان / سند آمایش مبنای توسعه... -

اقتصاد ایران: بیرجند- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بر جدیت بیشتر بر تحقق شعار سال تاکید کرد و گفت: شعار سال باید به عنوان یک فرمان مورد توجه قرار گیرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی ذاکریان صبح سه شنبه در کمیسیون علمی و تخصصی بازرسی کل استان که با موضوع تحقق شعار سال برگزار شد، اظهار کرد: از تمام مدیران درخواست می‌شود که شعار سال را تبدیل به یک فرمان و دستور اجرایی کنند چرا که وقتی یک مدیر شعار سال را به عنوان یک فرمان در نظر بگیرد کارکنان نیز کار را با جدیت بیشتری دنبال می‌کنند.

وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است، گفت: با وجود پهناور بودن این استان بیشترین پراکندگی جمعیت را در کشور دارد و خوشبختانه نرخ رشد جمعیتی استان از میانگین کشوری بالاتر است.

خراسان جنوبی بالاترین حد خشکسالی را تجربه کرده است

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه این استان دچار خشکسالی‌های شدید است و بالاترین حد خشکسالی را شاهد هستیم، گفت: از لحاظ شاخص توسعه انسانی نیز استان دو تا مانده به آخر هستیم.

ذاکریان ادامه داد: از لحاظ رتبه‌های اقتصادی نیز در بخش کشاورزی رتبه ۲۸، در معدن با وجود آن همه ظرفیت معدنی رتبه ۹ و در صنعت و خدمات رتبه ۳۰ کشور را داریم و متأسفانه از ظرفیت‌ها به خوبی بهره‌گیری نشده است.

وی با بیان اینکه از لحاظ نابرابری متوسط درآمد سالانه خانوار روستایی و شهری در کشور اول هستیم و در خصوص تراکم راه‌ها از نظر مساحت استان دو تا مانده به آخر هستیم.

خراسان جنوبی بالاترین مشارکت سیاسی را در کشور دارد

ذاکریان گفت: با وجود تمام مشکلات اما در استانی هستیم که بالاترین مشارکت سیاسی را در کشور به خود اختصاص داده است.

وی از وجود ضعف‌های زیر ساختی نیز در استان خبر داد و بیان کرد: استان سی‌ام کشور در زیر ساخت‌های برق هستیم که دلایل این ضعف‌ها نیز دوری از مرکز، بعد جغرافیایی و.... است.

ذاکریان با تأکید بر اینکه شاخص اصلی اختصاص بودجه جمعیت است، گفت: اما این استان از نظر وسعت سومین استان کشور و از لحاظ تراکم جمعیت سی و یک امین استان کشور است.

وی با اشاره به شعار سال ادامه داد: شعار سال را اگر بخواهیم واژه به واژه جلو ببریم اول جهش است و جهش یکسری الزامات دارد و یکسری مولفه‌ها می‌خواهد که در وهله اول این جهش نیازمند انگیزه است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: تک تک آحاد مردم باید این انگیزه را داشته باشند و یکی از این انگیزه‌ها که باید به مردم بدهیم کاهش فاصله قدرت است‌.

بالاترین سرمایه هر کشور مشارکت اجتماعی است

وی با بیان اینکه بالاترین سرمایه هر کشور مشارکت اجتماعی است، گفت: این مردم هستند که همیشه و همه جا حضور دارند از پیروزی انقلاب اسلامی گرفته تا جنگ تحمیلی و سایر رویدادهای مهم و فقط و فقط باید با آنها گفتمان مشترک داشت.

وی ادامه داد: اگر قرار است به هدف مد نظر برسیم همه منابع باید همسو شوند تا به آن هدف برسیم و دستگاه‌ها باید برنامه بدهند که برای شعار سال می‌خواهند چه کاری انجام دهند.

خراسان جنوبی پنجمین استان از لحاظ امنیت سرمایه گذاری

به گفته مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی این استان پنجمین استان از لحاظ امنیت سرمایه گذاری است و این یک شاخص ترکیبی است و صرفاً یک شاخص اقتصادی نیست.

وی یا با تأکید بر اینکه گمرک‌های رسمی و خوبی در این استان داریم اما استفاده حداقلی از آن می‌شود افزود: البته الان نسبت به گذشته وضعیت گمرکات استان بهتر شده اما محدود به چند کالای خاص است و تنوع کالایی ندارد.

وی با اشاره به خدمات و تسهیلاتی که در حوزه صادرات و واردات برای تولید کنندگان و سرمایه گذاران در گمرکات استان انجام می‌شود، بیان داشت: ظرفیت انبار اختصاصی برای سرمایه گذاران و تجار و فعالان اقتصادی در گمرکات استان پیش بینی شده است.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی انجام ارزیابی کالاهای صادراتی در محل کارخانه را از دیگر مشوق‌ها ذکر کرد و افزود: ظرفیت ورود موقت برای ورود مواد اولیه جهت تولید با هدف صادرات نیز در گمرکات استان وجود دارد.

وی ترخیص نسیه و درصدی کالاهای وارداتی را از دیگر مشوق‌های گمرکی در استان اعلام کرد و افزود: اعمال تخفیف در سود بازرگانی کالاهای مرزنشینی و تعاونی‌های مرزنشینان نیز در راستای افزایش و کاهش هزینه‌های تجارت خارجی و رونق صادرات انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه این استان سرشار از ظرفیت است گفت: عملکرد موفق استان در جذب سرمایه گذاری خارجی بسیار موضوع مهمی است و در حال حاضر رتبه پنجم سرمایه گذاری خارجی مصوب در کشور را داریم.

ذاکریان با بیان اینکه تعداد پروژه‌های سرمایه گذاری خارجی در طول سه سال اخیر ۱۰۰ درصد رشد پیدا کرده است، ادامه داد: ۷۴ درصد ارزش دلاری مربوط به همین پروژه‌های سه سال اخیر است.

وی با اشاره به بلوکه بودن برخی پهنه‌های معدنی در استان گفت: در این زمینه در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی هم صحبت کردیم اما هنوز به نتیجه نرسیدیم چون باید در سطح کلان به آن ورود پیدا کنیم.

ذاکریان تعطیلی واحدهای صنعتی را یکی دیگر از نقاط ضعف استان عنوان و بیان کرد: فرصت مرز و انرژی‌های تجدید پذیر را نباید در این استان دست کم گرفت و اینها همه فرصت‌های استان است که باید به آن پرداخته شود.

وی با بیان اینکه غیرت مسئولیت داشتن می‌تواند خیلی از این موارد را پوشش دهد گفت: باید مسیرهای درست را تقویت کنیم و اقدام ارزشمندی که در فروردین ۱۴۰۲ صورت گرفته این بود که دستگاه‌های استان موظف شدند از تولیدات استان خرید کنند.

وی ادامه داد: در این راستا همه تولیدات استان احصا شد و بانک اطلاعاتی خوبی هم به دست آمد و گام اول خروجی را در بحث فناوری اطلاعات گرفتیم و آمار واقعاً خوشحال کننده بود و ۶۴ درصد خرید کالاهای فناوری اطلاعات در داخل استان صورت گرفت که ۸۲ میلیارد تومان به داخل خود استان تزریق شد.

ذاکریان تاکید کرد: ۳۶ درصدی که خارج از استان خرید شده نیز قطعاً مورد بررسی دستگاه نظارتی قرار خواهد گرفت.

منابع در راستای اهداف توسعه استان باشد

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با بیان اینکه منابع استان باید در راستای اهداف توسعه استان باشد، گفت: سند آمایش استان تدوین شده اما مورد توجه قرار نمی‌گیرد، اگر این سند بالادستی تدوین شده و مورد تأیید است باید برای همه مبنای اجرای برنامه‌ها و توسعه استان باشد.

وی افزود: پیمانکاران و بخش خصوصی سرمایه‌های استان هستند که باید حفظ شوند و آن‌ها را دلگرم کنیم.

ذاکریان در پایان گفت: در فضای فعلی استان فضای همدلی حاکم است که باید مسئولان از این فرصت استفاده کرده و همه با هم برای توسعه استان تلاش کنند.