به گزارش ایرنا، عبدالحمید حمزهپور روز سهشنبه در نشست مشترک با فرماندار و بخشداران شهرستان بندرعباس افزود: از این میزان تاکنون ۲۲۸ میلیارد ریال برای اجرا و تکمیل این طرحهای آبرسانی اختصاص یافته است.
وی بیان کرد: ۱۴ مورد از این طرحهای آبرسانی در منطقه یک، ۱۴ طرح در منطقه ۲، ۳۰ طرح در منطقه سه آبفا بندرعباس و ۶ طرح نیز در بخش فین از توابع این شهرستان قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان ضمن قدردانی از همکاری فرمانداران، بخشداران و دهیاران شهر بندرعباس برای گذر از تابستان ۱۴۰۳ اظهار کرد: برای تامین آب آشامیدنی پایدار بسیاری از طرحهای راکد را فعال کردیم و در حال حاضر در سخت گذرترین نقاط هرمزگان طرح تکمیل شده یا فعال است.
حمزهپور همچنین به شرایط بحرانی سدهای استقلال میناب، شمیل و نیان بندرعباس اشاره کرد و گفت: باتوجه به تداوم وضعیت خشکسالی و کم بارشی ضروری است، اقدامات لازم برای صدور مجوز خرید تضمینی حداقل به میزان ۳۵ هزار مترمکعب آب از طریق احداث آب شیرینکن برای شهر بندرعباس صورت گیرد تا تابستان آینده با چالش مواجه نشویم.
وی با اشاره به چالشهای حوزه آب و فاضلاب استان اضافه کرد: باتوجه به خشکسالی و گرما وضعیت تامین آب نیز متاثر از آن است اما با وجود این موانع، توانستیم با برنامهریزی و آرامش نسبی تابستان امسال را پشت سربگذاریم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان همچنین به اقدامات حوزه فاضلاب در استان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۸۵۰ کیلومتر خطوط جمع آوری فاضلاب اجرا شده و ۲۳۰ کیلومتر دیگر باقی مانده است.
وی ادامه داد: از مجموع ۲۳۰ کیلومتر باقیمانده خطوط جمع آوری فاضلاب، ۱۳۰ کیلومتر آن در بافت فرسوده و کمترتوسعه یافته است که تخصیص اعتبار از بخش مسئولیتهای اجتماعی میتواند به سرعت دهی در این روند کمک کند.
حمزهپور با تاکید بر اینکه برای طرحهای جدید از جمله توسعه شهرها باید به تامین به موقع اعتبارات مورد نیاز جهت زیرساختهای آب آشامیدنی و شبکه جمعآوری فاضلاب توجه جدی کرد، گفت: چرا هنوز در بسیاری از مسکنهای مهر شهرک پیامبر اعظم(ص) شهر بندرعباس با گذشت چندین سال با مشکل جدی مواجه هستیم.
تصفیه خانه فاضلاب بندرعباس ۶۰ درصد پیشرفت در سه سال گذشته
فرماندار بندرعباس نیز در این نشست با اشاره به اینکه در حوزه جمعآوری فاضلاب در این شهرستان کار بسیار بزرگی انجام گرفته است، گفت: یکی از این اقدامات تکمیل تصفیهخانه فاضلاب بندرعباس است که از دهه ۶۰ آغاز شده و تنها در سه سال اخیر شاهد ۶۰ درصد پیشرفت هستیم.
حبیب بهادری یادآور شد: در طول دوران انقلاب اسلامی در یکی از حوزههایی که خدمات شایانی انجام شده، حوزه آبرسانی است که در سه سال گذشته رویکرد بسیار خوبی در حوزه آب و فاضلاب استان هرمزگان و شهر بندرعباس شکل گرفته است.
وی، برخورد با انشعابهای غیرمجاز آب در شهر بندرعباس را مورد تاکید قرار داد و گفت: فرمانداری در این زمینه همکاری لازم را با آب و فاضلاب هرمزگان انجام خواهد داد.
فرماندار بندرعباس همچنین به آمادگی فرمانداری برای آموزش دهیاران و بخشداران در ترویج فرهنگ مصرف بهینه آب اشاره کرد و گفت: باید تلاش کنیم تا آب آشامیدنی تنها در بخش بهداشت و آشامیدنی مورد استفاده قرار گیرد و از آبیاری فضای سبز خودداری شود.
بهادری همچنین ایجاد مسکن بدون توجه به زیرساخت را اشتباه دانست و گفت: با ایجاد زیرساختها، میتوان از مشکلات جلوگیری کرد.
وی، بازگو کردن اقدامات انجام شده و برنامههای پیش رو را ضروری دانست و خواستار تبیین بیشتر اقدامات در حوزه آبفا باتوجه به فعالیتهای گسترده این شرکت در سطح استان و شهرستان بندرعباس شد تا از این طریق بتوان تصویری از آینده به مردم ارائه کرد.
۲۳۱ روستا و ۶ شهر هرمزگان طی سه سال گذشته آبرسانی و از تنش آبی خارج شد.