شناسهٔ خبر: 69685890 - سرویس استانی
منبع: ایسنا | لینک خبر

امکان احیاء منابع طبیعی با گونه‌های بومی البرز

کارشناس و پژوهشگر حوزه میراث طبیعی گفت: بیش از ۳۰ تا ۴۰ نوع درخت و درختچه در استان البرز وجود دارد که می‌توان در نقاط مختلف برای احیاء از آنها استفاده کرد.

صاحب‌خبر -

مصطفی خوشنویس در گفت و گو با ایسنا، در مورد عملکرد حفاظت از منابع طبیعی استان گفت: وقتی استان البرز را با استان‌های دیگر مقایسه کنیم می‌بینیم سهم و شدت آتش سوزی در آن به مراتب از خیلی از استان‌ها مثل لرستان، کردستان و کرمان و.. پایین‌تر است و این جای امیدواری دارد. یک دلیل هم این است که شدت چرای دامی که در آن مناطق انجام می‌شود، در استان البرز مقداری کمتر است.

وی افزود: خوشبختانه استان البرز در منطقه‌ای واقع شده است که از نظر بارندگی برای یک منطقه نیمه خشک از سطح و نسبت قابل قبولی برخوردار است به طوری که شهر کرج و محدوده آن ۲۵۳ میلیمتر در یک بازه طولانی مدت میانگین بارندگی دارد.

خوشنویس ادامه داد: این میزان هرچند ایده آل نیست، اما در مجموع خوب است. بنابراین اگر با همین مقدار پیش برویم می‌توانیم یک مرتع خوب داشته باشیم و در ارتفاعات که میانگین بارندگی بالا می‌رود با گونه‌های بومی که در استان داریم می‌توانیم این مناطق را احیاء کنیم.

این پژوهشگر و فعال محیط زیست ادامه داد: از طرفی تنوع گونه‌ای خوبی در استان البرز داریم، فراتر از ۳۰ تا ۴۰ نوع درخت و درختچه در این استان وجود دارد که می‌توان در نقاط مختلف برای احیاء از آنها استفاده کرد. از جمله در ارتفاعات کوهستانی گونه‌ای مثل اُرس داریم که می‌تواند سخت‌ترین شرایط را تحمل کند و یا انواعی از بادام‌ها، شیرخشت، زالزالک و نسترن را داریم. بنابراین این خود پایه‌ای است برای اینکه بتوانیم سطح وسیعی را احیاء کنیم.

وی بیان کرد: به هر حال استان البرز در بخش مرکزی نزدیک به تهران و نزدیک سازمان جنگل‌ها قرار گرفته و از این نظر کارشناس مجرب در استان و محدوده آن زیاد است تا بتوانند احیاء را هدایت کنند. بنابراین پتانسیل احیاء در استان در سطح خوبی قرار دارد.

انتهای پیام