شناسهٔ خبر: 69683874 - سرویس اجتماعی
منبع: ایمنا | لینک خبر

متخصص قلب پاسخ داد

چه دردی مربوط به سکته قلبی است؟

متخصص قلب و فوق تخصص آنژیوپلاستی گفت: درد پشت ناحیه جناق سینه با حالتی فشارنده و سوزاننده و داشتن احساس سنگینی، فشار و سوزش از جمله علائم سکته قلبی است.

صاحب‌خبر -

محمدرضا اخباری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به علائم بروز سکته قلبی اظهار کرد: به طور معمول درد پشت ناحیه جناق سینه با حالتی فشارنده و سوزاننده و داشتن احساس سنگینی، فشار و سوزش از جمله علائم سکته قلبی به شمار می‌رود و دردهای تیرکشنده و دارای حالت برق گرفتی و دردهای تیز، دردهای قلب نیستند و دردهای قلب، مقداری منتشرشونده است.

وی با بیان اینکه دردهای قلبی می‌تواند همراه با تنگی نفس باشد، افزود: تعرق زیاد (داشتن عرق سرد) احتمال مربوط بودن دردی که فرد تجربه می‌کند به مشکلات قلبی را افزایش می‌دهد، همچنین علائمی مانند تپش قلب نیز می‌تواند نشان از بیماری‌های قلبی داشته باشد.

متخصص قلب و فوق تخصص آنژیوپلاستی با بیان اینکه در سکته‌های قلبی در صورتی که فرد از هوش نرفته باشد، قدرت تکلم او تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد، تصریح کرد: بیشترین علت مرگ‌ومیر بر اثر بیماری‌های قلبی به دلیل دیر مراجعه کردن بیمار برای دریافت اقدامات درمانی است.

اخباری ادامه داد: پس از مراجعه افراد در پی سکته قلبی به مراکز درمانی، وضعیت بیمار بررسی و مواردی از جمله ضربان قلب، فشار فرد و میزان درد ثبت می‌شود، همچنین نوار قلب بلافاصله از بیمار گرفته می‌شود؛ نوعی از سکته‌های قلبی با تغییرات شدید در نوار قلب همراه است که این نوع سکته قلبی، شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر در سراسر جهان به شمار می‌رود و نوار قلب شدت سکته را مشخص می‌کند.

وی گفت: افرادی که این نوع سکته را تجربه می‌کنند بلافاصله پس از انتقال به مراکز درمانی، به اتاق آنژیوگرافی منتقل و به صورت مکانیکی، رگ بسته شده آنها توسط لخته با بالن باز می‌شود و در صورتی که امکان آنژیوگرافی برای بیمار وجود نداشته باشد، داروهایی داخل رگ بیمار تزریق می‌شود تا مقداری از این دارو به لخته مورد نظر برسد و لخته را حل کند.

متخصص قلب و فوق تخصص آنژیوپلاستی اضافه کرد: افرادی که سکته قلبی را تجربه می‌کنند نیازمند مراقبت دقیق هستند، چراکه در این شرایط ثانیه‌ها و لحظه‌ها اهمیت بالایی دارد و هر لحظه ممکن است بیمار دچار ایست قلبی شود و در صورتی که بیمار به مرحله ایست قلبی رسید، درمان بسیار مشکل می‌شود.

اخباری افزود: بیماری که در منزل دچار سکته می‌شود، در صورتی که بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ دقیقه انتقال او به مرکز درمانی به طول بینجامد یا در مسیر دچار ایست قلبی شود، بسیار سخت می‌توان اقدامات درمانی مؤثر برای او انجام داد، بنابراین مراجعه سریع و بلافاصله به مراکز درمانی اهمیت بالایی دارد.