شناسهٔ خبر: 69674698 - سرویس فرهنگی
منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

به مناسبت سی و دومین هفته کتاب؛ کتاب «خواندن برای همدلی» در استان فارس ورق خورد/ اجرای ۱۷۰۰ برنامه فرهنگی

صاحب‌خبر -
برنامه های سی‌ودومین دوره هفته کتاب در استان فارس با شعار «خواندن برای همدلی» آغاز شد

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس گفت: ۱۲ پروژه کتابخانه عمومی فارس از هفته کتاب تا آذر ماه پیش رو افتتاح می‌شود.

محمد حسین فیروزی روز دوشنبه در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: افتتاح هر یک از کتابخانه‌های عمومی در فارس سبب شادی و حال خوب مردم می‌شود.

وی افزود: بهره‌برداری از این ۱۲ پروژه ۹.۸ درصد به زیربنای کتابخانه‌ای استان فارس و در ۴۳ درصد به زیربنای کتابخانه‌های عمومی شیراز اضافه می‌کند.

فیروزی عنوان کرد: اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲ ساختمان را در داریون و خان زنیان شیراز در اختیار کتابخانه‌های عمومی قرارداد تا این ۲ شهر فاقد کتابخانه فارس، برخوردار شوند.

وی عنوان کرد: سه کتابخانه بزرگ با امکاناتی استاندارد در شهرک گلستان، بلوار اتحاد و فرهنگسرای الفبا شیراز افتتاح می‌شود که مجموعا سه هزار و ۸۰۰ متر مربع زیربنا دارند در کتابخانه فاز ۲ شهر جدید صدرا نیز که با همکاری آستان مطهر شاهچراغ (ع) ایجاد شده، ۸۰۰ متر به زیربنای کتابخانه‌ای مرکز فارس می‌افزاید.

ش

فیروزی اضافه کرد: کتابخانه دوم شهرستان داراب نیز پس از ۱۵ سال انتظار، در یکهزار متر مربع زیربنا افتتاح می‌شود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس با بیان اینکه اکنون سه کتابخانه سیار به مناطق کم برخوردار استان خدمات کتابخانه‌ای ارائه می‌کنند، گفت: سه کتابخانه دیگر نیز در دست تجهیز است که به شهرک‌های اطراف شیراز، مرودشت و کازرون خدمات رسانی خواهند کرد.

وی ادامه داد: در یکسال گذشته چهار کتابخانه عمومی و ۱۰ کتابخانه مشارکتی افتتاح شده، ۲ کتابخانه خیرساز کلنگ زنی و ۱۲ کتابخانه آماده سازی شده و بیش از ۲۲۰ هزار برنامه و رویداد فرهنگی نیز در کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شده است.

وی یادآور شد: در زمان حاضر ۲۰۸ کتابخانه عمومی در ۳۷ شهرستان فارس فعال است و کتابخانه پس از مسجد و مدرسه بزرگترین شبکه فرهنگی کشور و استان است.

فیروزی اظهار کرد: امروز کتابخانه ها از پایگاه‌های اجتماعی هستند و این مراکز فرهنگی در حال پوست انداری است.

وی گفت: در جامعه نوعی خود تحقیری در زمینه کتاب و کتابخوانی رواج یافته و گفته می‌شود که مردم کتابخوان نیستند، در حالی که پس از افتتاح کتابخانه شهید دستغیب شیراز تا ۱۰ روز برای عضویت در این کتابخانه، صف بسته می‌شد و اکنون پنج هزار نفر در آن عضویت دارند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس گفت: باید به زیرساخت‌های کتابخانه‌ای توجه کرد؛ امروز فارس ۴۳ پروژه کتابخانه عمومی فعال دارد که از برای تکمیل آنها معادل تنها سه کیلومتر راهسازی اعتبار نیاز است تا این استان در قله کشور قرار گیرد.

ص

۶۰۰ اثر به دبیرخانه کتاب سال فارس رسید

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این نشست خبری گفت: ۶۰۰ اثر به جایزه کتاب سال فارس رسیده و در خانه کتاب و ادبیات در حال داوری است.
حمیدرضا قانعی ادامه داد: فارس از نظر دریافت مجوز در انتشار کتاب در میان سه استان برتر کشور قرار دارد.

وی با بیان اینکه تولید کتاب عناصر مختلفی دارد که همه آنها باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: در یکسال گذشته ۲ هزار و ۸۰۰عنوان کتاب در فارس مجوز انتشار دریافت کرده‌اند.

قانعی اظهار کرد: هفته کتاب فرصتی است تا این درنگ را ایجاد کند که در شرایطی که رواج چندرسانه ها این تصور را ایجاد کرده که همه نیاز اطلاعاتی ما از این طریق تامین می‌شود، هنوز همه ما به کتاب نیاز داریم.

او یادآور شد: کتاب راهبردی ترین محصول فرهنگی و بن مایه ساختار فرهنگی است و همه رسانه‌ها و دیگر بخش‌ها نیز برای غنای خود نیازمند محتوای کتاب هستند.

معاون امور فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز در ادامه این نشست اعلام کرد: در هفته کتاب، رویداد “اوراق سینا” در هفته کتاب فارس آغاز می‌شود تا در این قالب شخصیت‌های کتاب‌دان فارس که با قلم خود تاریخ فارس را منعکس کرده‌اند، معرفی خواهند شد.

ل

غلامرضا خوش اقبال افزود: “دفتر نسرین و گل” از دیگر برنامه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس است که در این قالب گزیده اشعار انجمن‌های ادبی شهرستان‌های مختلف فارس گردآوری و منتشر می‌شود.

او اضافه کرد: ادامه برپایی کوچه باغ‌های ادبی ۳۷ شهرستان فارس و تجلیل از پیشکسوتان کتابدان و کتاب‌یار فارس و بازدید از چاپخانه‌ها و کتابفروشی‌ها و دیدار با اهالی کتاب و کتابخوانی استان از دیگر ویژه برنامه‌های هفته کتاب فارس است.

در این مراسم از شماری کتاب یاران و همکاران کتابفروشی‌های قدیمی و شناخته شده شیراز تقدیر شد که مهدی زرسنج از کتابفروشی «برادر» به این مناسبت گفت: آنچه من را به کتابفروشی سوق داد علاقه از کودکی به کتاب بود.

وی با بیان اینکه طرح امانت کتاب در این کتابفروشی کلید شده شد، افزود: ما نیز مانند کتابخانه‌ها از سال ۱۳۶۲ کتاب را به علاقه‌مندان امانت می‌دهیم.

اسماعیل حامدی فر از انتشارات نوید نیز از دیگر کتاب یارانی بود که تجلیل شد. وی با اشاره به اینکه نزد داریوش نویدگویی کتاب یاری را فرا گرفته است، گفت: لذتی که از صحافی کتاب می برم هیچ‌کار دیگری ندارد.

وی افزود: مدیر نشر نوید را ۳۳ سال است می شناسم و اولین کاری که یاد گرفتم از ایشان بود. داریوش نویدگویی، ناشر نیز گفت: دریغ از مشارکت نهادها در هفته کتاب که مصوبه دولت است.

اهمیت کتاب به برگزاری هفته نیست

وی با تاکید بر اینکه امسال نیز این اتفاق نیفتاد، افزود: اهمیت کتاب به برگزاری یک هفته نیست زیرا با توجه به فرهنگ، تمدن و تاریخی که این شهر دارد هر روز باید به کتاب اختصاص یابد.

نویدگویی تصریح کرد: درخواست می کنم از دستگاه ها و بخش خصوصی که کتابخانه داشته باشند. و طرح مبادله کتاب در سازمان ها ایجاد شود.فرهاد پریش دیگر کتاب یار شیرازی نیز یکی از مشکلات کتابفروشی ها را وجود نمایشگاه های کتاب برشمرد که باید مختص کتابفروشی ها باشد.

وی با بیان اینکه هزینه ای که صرف نمایشگاه می شود در مسیر کتابفروشی ها هدایت شود، افزود: ما وظیفه داریم کتاب را معرفی کنیم و آنرا به دست مخاطب و به دست اهلش برسانیم.

وی خاطرنشان کرد که آغاز کارش از کتابفروشی محمدی و خرد در شیراز بوده است.

همچنین در ادامه این نشست از فاطمه کرمی از کتاب یاران شیراز و غلام عباس صفری از پیشکسوتان کتابفروشی بین المللی و مولفان فرهیختگان تجلیل شد.

در نشست خبری هفته کتاب فارس از ۶ پیشکسوت نشر و فروش کتاب و کتاب‌یار شیراز قدردانی و تجلیل شد و در پایان از فراخوان جذب اسناد قدیمی برای کتابخانه عمومی شهید دستغیب شیراز رونمایی شد.

صختتششاالیی
سس
ققکک