شناسهٔ خبر: 69670246 - سرویس اقتصادی
منبع: راهبرد معاصر | لینک خبر

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

روشن ماندن چرخ تولید در گرو مصرف بهینه برق

محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان لزوم مصرف بهینه در بخش خانگی گفت: هر چقدر مصرف بخش خانگی بهینه شود، به نفع تولید کشور است. قطعی برق در بخش صنعتی به زیان مردم تمام می‌شود، زیرا تعطیلی کسب و کار و تولید را در واحدهای صنعتی به همراه خواهد داشت.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ در حالی که برخی منابع از مشکل تأمین گاز زمستانی خبر می‌دهند، برخی خبرها حاکی از این است تعلل وزارت نیرو در تأمین سوخت نیروگاه‌ها، بعد از قریب به سه سال بهبود وضعیت، موجب چالش دوباره در زمینه ناترازی تولید برق شده است. با وجود این، مسئولان سعی می‌کنند کوتاهی خود را با ادعای توقف مازوت‌سوزی در برخی نیروگاه‌ها توجیه کنند که در ادامه می‌تواند به افزایش چالش برق کمک کند.
 
تلاش برای توقف مازوت‌سوزی در سه نیروگاه کشور که در نتیجه ممکن است خاموشی به همراه داشته باشد، در حالی است که جمهوری اسلامی ایران بعد از روسیه بزرگ‌ترین ذخایر گازی جهان را دارد. با وجود این، به علت بالا رفتن مصرف داخلی گاز، ایران در تأمین گاز نزدیک به ۱۰ درصد کمبود دارد و تلاش می شود ناترازی موجود با سوزاندن مازوت جبران شود.
 

تصمیم دولت در راستای توقف مازوت سوزی در سه استان بزرگ کشور با قطعی برق همراه و به این نتیجه دست یافته قطعی دو ساعته برق در بخش خانگی یا صنعتی بهتر از افزایش آلودگی هواست


هرچند ناترازی در تأمین حامل‌های مختلف انرژی عوامل متعددی دارد، اما شاید بتوان مهم‌ترین علت آن را در اعتماد دولت یازدهم و دوازدهم به غرب و محروم کردن هم زمان کشور از انرژی هسته‌ای و سوخت‌های فسیلی برشمرد. دولت یازدهم و دوازدهم با برجام، تولید برق هسته‌ای را متوقف کرد و با توافق آب و هوایی پاریس، تولید برق در نیروگاه‌ها (با سوخت فسیلی) را به محاق برد و بیشترین رکورد‌های قطع برق منازل و کارخانه‌ها را به ثبت رساند.
 
محمدعلی خطیبی، نماینده اسبق ایران در اوپک با بیان اهمیت توقف مازوت سوزی در راستای جلوگیری از آلودگی هوا و مبتلا نشدن جامعه به بیماری های تنفسی به «راهبرد معاصر» گفت: به نظر می آید بخشی از توقف مازوت سوزی در راستای جلوگیری از آلودگی هواست که متأسفانه در طول سال به ویژه با آغاز پاییز و زمستان و پدیده وارونگی هوا به اوج می رسد و باعث تعطیلی مدارس و حتی ادارات در کلانشهرها می شود.
 
وی افزود: تصمیم دولت در راستای توقف مازوت سوزی در سه استان بزرگ کشور با قطعی برق همراه و به این نتیجه دست یافته قطعی دو ساعته برق در بخش خانگی یا صنعتی بهتر از افزایش آلودگی هواست که متأسفانه هر سال قربانیان زیادی می گیرد و بخشی از بودجه کشور را صرف مشکلات سلامت دراین حوزه می کند.
 
نماینده اسبق ایران در اوپک عنوان کرد: مازوت سوزی در ایران بسیار بزرگ نمایی می شود و رسانه ها بیش از واقعیت به این موضوع پرداخته اند و زیان های بسیاری برای آن عنوان کرده اند؛ این در حالی است که امروز در بسیاری از کشورهای دنیا مازوت سوزی می شود و نیروگاه ها با گاز کار نمی کنند، بلکه با مازوت و ذغال سنگ کار می کنند.
 
خطیبی گفت: بعد از درک این واقعیت که در ایران فقط شاهد مازوت سوزی نیستیم و در بسیاری از کشورها مازوت سوزی به عنوان اقدامی معمولی انجام می شود، باید به این موضوع پرداخت که برای کاهش مصرف برق فرهنگ سازی شود، زیرا امکان دارد شهروندان نسبت به قطعی برق اعلام نارضایتی کنند.
 
نماینده اسبق ایران در اوپک تصریح کرد: بهتر است در بخش خانگی مصرف بسیار بهینه شود. هرچقدر مصرف بخش خانگی بهینه شود به نفع تولید کشور است. قطعی برق در بخش صنعتی به زیان مردم تمام می شود، زیرا به تعطیلی کسب و کار و تولید در واحدهای صنعتی می انجامد.
 

بهتر است در بخش خانگی مصرف بسیار بهینه شود. هرچقدر مصرف بخش خانگی بهینه شود به نفع تولید کشور است


وی با بیان تبعات قطع برق در واحدهای تجاری و تولیدی گفت: قطعی برق بنگاه های تولیدی به معنای کاهش تولید، عرضه و به تبع آن افزایش قیمت هاست؛ بنابراین در بخش خانگی اگر مصرف برق مانند همه کشورهای دنیا که بسیار رعایت می کنند باشد، شاهد قطعاً کاهش قطعی در بخش صنعتی به نفع کلیت اقتصاد و سبد معیشت مردم است.
 


خطیبی تأکید کرد: بهتر است دولت به وزارت نفت ابلاغ کند در مدت کوتاهی از گوگرد مازوت ها کاسته شود، زیرا این روش زیان های مازوت سوزی، آلودگی هوا و به خطر افتادن سلامت جامعه را به شدت کاهش می دهد.
 
وی عنوان کرد: اگر مازوت استاندارد سوخته شود، مشکلات اینچنینی به وجود نمی آید؛ بنابراین به شکل مداوم خاموشی نخواهیم داشت. در هر صورت مردم باید مصرف بهینه را الگوی زندگی خود قرار دهند، اما گوگرد زدایی در پالایشگاه ها به عنوان راهکار درست می تواند مانع تحمیل خاموشی و قطعی برق به جامعه و بنگاه های تولیدی شود.