شناسهٔ خبر: 69669827 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

گزینه‌های محدود بایدن برای کمک به اوکراین

تهران-ایرنا- گاردین نوشت: در حالی که تنها دو ماه تا پایان دولت جو بایدن باقی مانده‌است وی گزینه‌های محدودی را در زمینه انتقال کمک‌ها و تسلیحات به کی‌یف تا قبل از تغییر پیش‌بینی شده سیاست خارجی آمریکا در دولت جدید دونالد ترامپ در اختیار دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، گاردین نوشت: کاخ سفید به سرعت هرچه ممکن در حال انتقال سلاح ها و کمک هایی به ارزش ۶ میلیارد دلار به اوکراین است و این درحالیست که حامیان کی یف از کاخ سفید می خواهند محدودیت های انتقال سلاح های دوربرد به این کشور را لغو کرده و منابع دیگری را برای تامین مالی جنگ اوکراین، قبل از روی کار آمدن ترامپ در ماه ژانویه (دی) پیدا کند.

مقام های دولت آمریکا در آستانه انتقال قدرت تاکید می کنند که تحت فرمان یک رئیس جمهوری هستند و بایدن کنترل کامل سیاست خارجی را تا زمان مراسم تحلیف ترامپ در ۲۰ ژانویه (۳۰ دی) برعهده دارد. با این حال با توجه به چشم انداز بروز تغییراتی گسترده در سیاست اوکراین در دولت ترامپ، بعید است که هر گونه تغییر جدی توسط بایدن در دولت جدید آمریکا نیز به قوت خود باقی بماند.

انتظار می رود بایدن این هفته میزبان ترامپ در کاخ سفید باشد و ممکن است از ترامپ بخواهد که تامین کمک ها به اوکراین ادامه دهد و با او درباره طیف گسترده ای از برنامه های سیاست خارجی که دو طرف بندرت بر سر آنها توافق دارند، مذاکره کند.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا این هفته در یک مصاحبه تلویزیونی گفت بایدن از ۷۰ روز باقی مانده در دولتش استفاده خواهد کرد تا به ترامپ و کنگره که می تواند هر دو نهاد آن تحت سلطه جمهوریخواهان باشد، بگوید «آمریکا نباید از حمایت از اوکراین عقب نشینی کند زیرا این عقب نشینی به معنای بی ثباتی بیشتر در اروپا خواهد بود».

با این حال یکی از مقام های پیشتاز دستیابی به یکی از پست های کلیدی آمریکا در دولت ترامپ، به گاردین گفت که تردید دارد دولت ترامپ به کمک های خارجی ادامه دهد.

بیل هگرتی سناتور ارشد جمهوریخواه و متحد ترامپ که از رقبای اصلی برای کسب کرسی وزارت خارجه آمریکا است، «مردم آمریکا علاقه مند هستند که حاکمیت آنها در کشور حفظ شود قبل از این که منابع و کمک هایی را برای حفظ حاکمیت کشورهای دیگر هزینه کنیم».

گاردین نوشت: بعید است که دولت بایدن بتواند برای ارائه کمک های بیشتری از طریق کنگره اعمال فشار کند اما کمک ۶ میلیارد دلاری ممکن است قبل از خروج بایدن از کاخ سفید ارائه شود. مقام های آمریکایی تایید کرده اند که اوکراین بایدبرای کمک به این کشور بر اروپا متمرکز شوند.

این رسانه خاطرنشان کرد که پنتاگون به گروه کوچکی از پیمانکاران دفاعی اجازه داده به منظور تعمیر سامانه های دفاع موشکی پاتریوت و جنگنده اف ۱۶ در اوکراین حضور داشته باشند. گزارش جدید وال استریت ژورنال نیز نشان می دهد که پنتاگون انتقال بیش از ۵۰۰ رهگیر موشکی را تا پایان دولت بایدن تسریع کرده است.

مقام های ارشد آمریکایی و اروپایی تلاش کرده اند حمایت ها از اوکراین را در مقابل سیاست های ترامپ حفظ و تا پیش از آغاز رسمی ریاست جمهوری ترامپ، اختیارات انتقال سلاح به کی یف را به ناتو اعطا کنند.

گاردین افزود: در حوزه مسائل مختلفی از تامین کمک های مکمل، ارائه سلاح های بیشتر، دعوت از ناتو و لغو محدودیت های حملات با تسلیحات دوربرد به روسیه به نظر می رسد که دولت بایدن اقدامات محدودی را می تواند انجام دهد که در دولت بعدی باقی بماند.

ایوو دالدر، نماینده دائم سابق آمریکا در شورای ناتو، گفت: هر کاری که از نظر دستورات اجرایی انجام دهید، روز بعد قابل تغییر است.

وی با اشاره به گزینه‌های محدود دولت بایدن در مورد اوکراین، درگیری (رژیم) اسرائیل در غزه و دیگر گزینه‌ها در دولت بایدن افزود: «آنها (دولت ترامپ) همه چیز را زیر پا خواهند گذاشت. من واقعاً نمی‌دانم، دولت کنونی چه اقدامی می تواند انجام دهد که دولت بعدی نتواند آن را برگرداند.

گاردین افزود: سیاست بایدن در قبال اوکراین معلوم نیست و به نظر می رسد او آماده محدود کردن کمک ها به این کشور است. وی گفت که از نیکی هیلی سفیر سابق آمریکا رد سازمان ملل و مایک پمپئو وزیر خارجه سابق این کشور که در دولت قبلی ترامپ خدمت می کردند و هر دو حامی قوی اوکراین بودند، استفاده نخواهد کرد.

ملیندا هرینگ مشاور ارشد سازمان غیر انتفاعی Razom که به اوکراین کمک ارسال می کند و عضو ارشد غیر مقیم در شورای آتلانتیک گفت: فرصت بزرگ دیگری که دولت بایدن می تواند از آن بهره ببرد تصاحب و انتقال ۵ میلیارد دلار از ذخایر بانک مرکزی روسیه است و این دولت باید اکنون این کار را انجام دهد تا مطمئن شود بدرستی صورت گرفته است و همه به دولت بایدن چشم دوخته اند.

گاردین نوشت: تحلیلگران و مقامات می گویند در رابطه با راه حل مورد مذاکره و هر اقدامی در این زمینه، هر گونه مذاکرات جدی در دولت بعدی رخ خواهد داد و احتمالا اوکراین در موضع بسیار ضعیفی قرار خواد گرفت.
دالدر، نماینده دائم سابق آمریکا در شورای ناتو گفت که واقعیت این است که ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و زلنسکی درباره بایدن و آنچه که او علاقه دارد انجام دهد و در واقع کل دولت او، نگرانی چندانی ندارد زیرا همه چیز تا دو و ماه نیم دیگر تغییر می کند.