شناسهٔ خبر: 69657925 - سرویس سیاسی
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

مصاحبه دردسرساز خانم وزیر درباره دولت شهید رئیسی ؛ جزئیات ماجرا

وزیر راه و شهرسازی در طی یک مصاحبه‌ای با بیان اینکه دولت سیزدهم تنها توانست ۲۰ هزار واحد مسکن تحویل مردم دهد، باعث بروز واکنش‌هایی از سوی مسئولین دولت قبل و همچنین نمایندگان مجلس و کارشناسان حوزه مسکن شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فرزانه صادق مالواجِرد هفتۀ گذشته در پاسخ به سؤالی در رابطه با وضعیت ساخت و تحویل واحد نهضت ملی مسکن با بیان اینکه دولت سیزدهم توانست تنها ۲۰ هزار واحد را تحویل مردم دهد، باعث انتقادات و واکنش‌هایی از سوی فعال این حوزه، کارشناسان، نمایندگان مجلس و حتی مسئولین دولت قبل شده است.

این اظهارات در شرایطی بیان شده است که چندی پیش مهرداد بذرپاش، وزیر سابق راه و شهرسازی در مصاحبه‌ای اعلام کرد که عدد دقیق مسکن تکمیل شده و میزان در دست ساخت بیش از ۲ میلیون و ۶۱۰ هزار واحد مسکونی برای مردم است.

در همین رابطه، هادی عباسی قائم‌مقام سابق وزیر راه و شهرسازی در نهضت ملی مسکن از شروع طرح نهضت ملی مسکن، اظهار کرد: حسب آخرین گزارش معاونت مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ ۲۵ مردادماه سال جاری از ۲ میلیون و ۶۱۰ هزار و ۸۸۴ واحد مسکونی از شروع طرح نهضت ملی مسکن ۶۳۹ هزار و ۹۳۵ واحد مسکونی تکمیل شده است و عدد اعلامی توسط وزیر محترم راه و شهرسازی تنها مربوط  به واحدهای حمایتی تعریف شده مؤثر به‌صورت انبوه‌سازی است.

وی ادامه داد: تقلیل عدد مسکن تکمیل شده در نهضت ملی مسکن از ۶۳۹ هزار و ۹۳۵ واحد  به ۲۰ هزار واحد به‌واسطه خانم صادق که در دولت شهید رئیسی بخش جدی از آن را در جایگاه معاون شهرسازی و معماری وزرا راه و شهرسازی مسئولیت داشتند نیز جای بسی تأمل دارد.

این انتقادها به مسئولین دولت سیزدهم ختم نمی‌شود و در همین راستا یکی از اعضاء هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در واکنش به اظهارات وزیر راه و شهرسازی گفت: قبل از اینکه مجلس با ابزارهای نظارتی خود اقدامی کند، بهتر است مسئولین جای پرداختن به مباحث حاشیه‌ای و بازی با اعداد وقت خود را صرف رفع نیاز مسکن مردم کنند.
مجتبی یوسفی با بیان اینکه مجلس دارد وظایف حمایتی خود از قبیل افزایش وام ساخت از ۵۵۰ میلیون تومان به ۸۰۰ میلیون تومان را انجام می‌دهد، تصریح کرد: مسئولین امر جای اظهارات غیرکارشناسانه در رسانه‌ها سعی کنند باری از دوش مردم بردارند که از نمونه‌های بارز آن می‌توان به تعیین تکلیف ماده ۵۰ قانون برنامه در ارتباط با جلوگیری از انحصار زمین به نفع مردم در مناطق روستایی و یا برنامه‌ریزی برای رفع مشکل عدم پرداخت وام مسکن از سوی بانک‌ها به متقاضیان، اشاره کرد.

در ادامه نیز یکی از کارشناس حوزه مسکن با اشاره به مصاحبۀ اخیر وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: هرچند  خانم صادق در بدنه وزارتخانه حضور و مسئولیت داشتند اما متأسفانه ایشان اشراف لازم را روی حوزه مسکن ندارند و در این بخش هم از مدیران و نیروهای کارآمدی استفاده نمی‌کنند.

فرشید ایلاتی ادامه داد: ساخت مسکن مراحل  پیچیده‌ای دارد که مقدمات کار برای ساخت ۲ میلیون ۶۰۰ هزار واحد آماده شده است. به نظر بنده قطعاً مجلس عملکرد وزیر راه و شهرسازی را می‌بیند و پیش‌بینی می‌کنم با این روند، قطعاً یکی از وزرایی که استیضاح خواهد شد و از کابینه کنار گذاشته می‌شود خانم صادق مالواجرد است.

همچنین این اظهار نظرات در دولت‌های یازدهم و دوازدهم هم سابقه دارد و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی اسبق با مزخرف خواندن طرح مسکن مهر گفته بود: اعتقادی به مسکن مهر ندارم و افتخار می‌کنم در ۶۲ ماه خدمت یک واحد مسکن مهر افتتاح نکردم.

گفتنی است که طبق اطلاعات مرکز آمار ایران، قیمت مسکن در طول دوره فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم در کلان‌شهر تهران به طور میانگین از متری حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به متری حدود ۳۲ میلیون تومان رسید و این یعنی رشد ۱۰۰۰ درصدی قیمت مسکن که باعث بروز تورم، مهاجرت معکوس و نارضایتی مردم شد.

حال باید دید که این روند افزایش قیمت با موضع‌گیری‌ها و فعالیت‌های وزیر راه‌ و شهرسازی دولت چهاردهم به کجا خواهد رسید و این دولت می‌تواند با ساخت و تحویل مسکن‌های حمایتی در کنترل قیمت مسکن موفق عمل کند یا بلایی که بر سر مسکن مهر آمد را دوباره برای نهضت ملی مسکن نیز شاهد خواهیم بود.