شناسهٔ خبر: 69571674 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

فرماندار گیلانغرب:

طرف عراقی کالاهای سنگین صادراتی را از مرز سومار پذیرش نمی کند

قصرشیرین - ایرنا - فرماندار گیلانغرب با اشاره به وقفه چند روزه در صادرات کامیون های حامل کالاهای سنگین از مرز سومار گفت: ما مشکلی برای خروج کامیون های صادراتی حامل کالاهای سنگین نداریم ولی طرف عراقی با توجه به تکمیل ظرفیت پارکینگ مرز خود (مندلی) و نبود شرایط لازم کالاهای سنگین را پذیرش نمی کند.

صاحب‌خبر -

علیرضا نظری عصر سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی ۲ روز گذشته رایزنی متعددی با طرف عراقی انجام شده و پیگیری ها ادامه دارد تا مشکل خروج کامیون های حامل کالاهای سنگین و صادراتی حل شود.

وی اظهار کرد: اکنون مرز سومار برای انجام صادرات فعال و اولویت با کالاهای فاسد شدنی و حمل یکسره است و ما امیدواریم که رایزنی های صورت گرفته با طرف عراقی نتیجه بخش باشد و عراق برای از سرگیری کامیون های حامل کالاهای سنگین متقاعد شود.

فرماندار گیلانغرب گفت: با توجه به تکمیل بودن پارکینگ عراق نیز ما به عراقی ها پیشنهاد داده ایم که کامیون های عراقی و لیفتراک در محوطه مرز سومار ( طرف ایرانی ) مستقر شود که کار تخلیه با استفاده از کارگران ایرانی و در محوطه مرز ما انجام شود که این راهکار ضمن کمک به حل این معضل ، باعث اشتغالزایی نیز می شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در خصوص نبود امکانات رفاهی و ابتدایی اولیه برای استفاده کامیون داران که موجب اعتراض رانندگان سرگردان در مرز شده است، گفت: در مرز سومار ۲ پارکینگ بزرگ داریم که امکانات رفاهی و رستوران جهت رفع نیازهای اولیه رانندگان را دارد و اکنون ظرفیت پارکینگ ها نیز خالی است که رانندگان به سمت این پارکینگ ها تا زمان اجازه طرف عراقی برای از سرگیری صادرات کالاهای سنگین هدایت می شوند.

او گفت: طبق اخبار واصله از مرزبانی سومار اکنون در نقطه صفر ۲۰ کامیون حامل کالای سنگین در در صف خروج از مرز قرار دارند که به دلیل عدم پذیرش از سوی عراق از پنجشنبه هفته گذشته در این مکان معطل هستند.

وی ادامه داد: روزانه بیش از ۴۰۰ کامیون کالای فاسد شدنی و انواع محصولات ساختمانی از مرز سومار به عراق صادر می شود.

تعداد زیادی راننده کامیون و خودروهای حامل کالاهای سنگین که از اقصی نقاط ایران کالاهای صادراتی و ترانزیتی به مقصد عراق را به کرمانشاه آورده اند از چند روز پیش تاکنون برای تحویل و یا تخلیه بار خود در مرز سومار بلاتکلیف و سرگردان مانده اند.

به گزارش ایرنا راه اندازی مرز سومار از سال ۹۴ با هدف کمک به رونق بخشیدن تولید کالاهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و نیز محصولات صنایع دستی، توسعه صادرات و ارتقای امنیت نوار مرزی راه اندازی شد.

مرز سومار در اقتصاد استان های کرمانشاه و دیاله عراق نقش به سزایی دارد و اکنون بیش از ۱۰۰ قلم کالا از آن به مقصد کشور عراق صادر می شود.