شناسهٔ خبر: 69501789 - سرویس اجتماعی
منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

آیا عوارض داروهای ضدافسردگی به مرور زمان از بین می‌رود؟

دانشمندان با انجام تحقیقاتی باور عمومی در مورد داروهای ضدافسردگی را زیر سوال بردند.

صاحب‌خبر -

افسردگی مراحل و درجات مختلفی دارد و می‌تواند هم بر سلامت روان و هم بر سلامت جسم اثر بگذارد. می‌توان گفت علائم متداول اختلال افسردگی شامل اندوه، احساس بی‌ارزش بودن، تغییرات در اشتها و خواب، خستگی، افکار خودکشی و مشکل در دقت و تمرکز می‌شود.

پزشکان معمولاً با بیماران خود در طول جلسات مشاوره صحبت می‌کنند تا تصمیم بگیرند دارو واقعاً بهترین راه‌حل است یا نه و اینکه چه دارویی می‌تواند مؤثرترین باشد.

پزشک باید پیش از تجویز دارو ابتدا وضعیت سلامت فرد را از جهت عوارض دیگر بررسی کند. عوارضی مانند کم‌کاری تیروئید و دیابت خیلی وقت‌ها با افسردگی اشتباه گرفته می‌شوند. پزشک باید مطمئن شود علائمی که فرد دارد مربوط به بیماری دیگر نیست.

اخیرا دانشمندان تحقیاتی انجام داده و به این نتیجه رسیده‌اند که عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی با گذشت زمان بهبود نمی‌یابد و از بین نمی‌رود.

دانشمندان داده‌های ۲۸۳۳ بیمار تحت درمان با داروی ضد افسردگی مهارکننده بازجذب سروتونین SSRI را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. اگرچه تصور می‌شود که عوارض جانبی این دارو با گذشت زمان بهتر می‌شود، اما تحقیقات جدید این باور را تایید نمی‌کند.

یک باور رایج در روانپزشکی وجود دارد که بیماران به مرور زمان به عوارض جانبی داروهای ضدافسردگی عادت می‌کنند. به عنوان مثال، حتی وب سایت موسسه ملی سلامت اعلام می‌کند که عوارض جانبی معمولاً با گذشت زمان از بین می‌روند. اگرچه این ممکن است برای بسیاری از بیماران صدق کند، اما مطالعه‌ای که انجام شد نشان داد که بخش بزرگی از مردم در هفته‌های اول درمان، عوارض جانبی بدتری را تجربه می‌کنند. 

نویسندگان این مطالعه بر این باورند که مطالعات قبلی وضعیت بهتری در عوارض جانبی را نشان می‌دهد، زیرا افرادی که دارای عوارض جانبی بسیار شدید بودند، به سادگی از آزمایش‌ها خارج شدند و مصرف داروها را متوقف کردند. آن‌ها از پزشکان خواستند تا بیمارانی را که دارای عوارض جانبی شدید هستند تحت نظر داشته باشند. آن‌ها ممکن است برای ادامه مصرف داروهای ضد افسردگی به کمک بیشتری نیاز داشته باشند.

این مطالعه در مجله Acta Psychiatrica Scandinavica منتشر شده است.