شناسهٔ خبر: 69479218 - سرویس بین‌الملل
منبع: ایرنا | لینک خبر

به آتش کشیدن صندوق‌های رای در اورگان آمریکا و افزایش تدابیرامنیتی

 نیویورک – ایرنا- تنها چند روز تا برگزاری انتخابات ۵ نوامبر ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا، در سه صندوق رای در ایالت اورگان به آتش کشیده شده و تدابیر امنیتی برای ۳۰ صندوق رای افزایش یافته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، شبکه خبری سی ان ان روز پنجشنبه به وقت محلی اعلام کرد، مقامات پلیس در اورگان جزئیات جدیدی را درباره مردی به اشتراک گذاشته اند که به گفته آنها مسئول سه آتش سوزی اخیر در صندوق های رای است که به صدها برگه رای آسیب رساند.

مقامات پلیس اورگان هشدار داده اند که این فرد ممکن است به حملات خود ادامه دهد.

«باب دی» رئیس پلیس پورتلند گفت که بازرسان مظنون را شناسایی نکرده اند، اما پلیس اطلاعاتی در خصوص شکل ظاهری این فرد و سایر اطلاعات را بدست آورده و آنها را منتشر کرده است.

رئیس پلیس پورتلند به خبرنگاران گفت: «پیش‌بینی» می شود که مظنون دوباره حمله خواهد کرد و امنیت در حدود ۳۰ صندوق رای در پورتلند افزایش یافته است.

در سه هفته گذشته سه صندوق رای در این منطقه دچار آتش سوزی شد. یک "دستگاه آتش زا" که در اوایل روز دوشنبه در پورتلند به کنار یک صندوق رای متصل شده بود، به برگه های رای آسیب رساند، اما به دلیل اطفای حریق نصب شده در صندوق رای، اکثر آنها تحت تاثیر قرار نگرفتند.

آتش سوزی دیگری در یک صندوق رأی در ونکوور واشنگتن در همان روز اتفاق افتاد.

به گفته مقامات انتخاباتی، ۴۸۸ برگه رای آسیب‌دیده شناسایی شده است که از صندوق رای سوخته در ونکوور بازیابی شده‌اند، و به گفته مقامات انتخاباتی، ۳۴۵ نفر از رای‌دهندگانی که رای خود را به داخل صندوق آسیب دیده انداخته بودند، برگه‌های رای جدیدی درخواست کرده‌اند.

مقامات افزودند که ماموران انتخاباتی ۱۴۳ برگه رای جایگزین دیگر را روز پنجشنبه برای رای دهندگان پست خواهند کرد. این ماموران نتوانستند شش برگه رای آسیب دیده را شناسایی کنند.

مقامات شهر کلارک در یک بیانیه خبری گفتند که سایر برگه های رای به طور کامل سوخته اند و غیرقابل شناسایی هستند.

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا قرار است روز سه شنبه ۵ نوامبر سال‌جاری میلادی (۲۰۲۴۹)  برابر با ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ برگزار شود و نظرسنجی‌ها حاکی از رقابت فشرده میان کامالا هریس و دونالد ترامپ دو نامزد حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به ویژه در ایالت‌های میدان نبرد و نوسانی است.

یک نامزد انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، نه با کسب اکثریت آرای مردمی، بلکه از طریق سیستمی به نام کالج الکترال (مجمع منتخبان / گزینندگان) که آرای الکترال را به ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا که عمدتاً بر اساس جمعیت آنها تخصیص می‌دهد، رئیس جمهور می شود و به کاخ سفید راه می‌یابد.

هفت ایالت کلیدی برای انتخاب رئیس جمهور بعدی ایالات متحده آمریکا عبارتند از: آریزونا، ویسکانسین، کارولینای شمالی، جورجیا، میشیگان، نوادا و پنسیلوانیا.

۵۳۸ رأی کالج الکترال بین ۵۰ ایالت و ناحیه کلمبیا تقسیم شده است. هر ایالت بسته به تعداد نمایندگان کنگره خود حداقل سه رای می گیرد. کرسی های کنگره به هر ایالت بر اساس جمعیت آنها اختصاص داده می شود. بنابراین، کوچک‌ترین ایالت‌ها سه رای کالج الکترال دارند (آنها دو سناتور و یک عضو کنگره دارند). واشنگتن دی سی نیز سه رای به خود اختصاص می دهد.

پرجمعیت ترین ایالت ها آرای الکترال بیشتری به خود اختصاص می دهند: کالیفرنیا ۵۴ رای الکترال به دست آورد (دارای دو سناتور و ۵۲ ناحیه کنگره)، تگزاس ۴۰، فلوریدا ۳۰، نیویورک ۲۸ و غیره. تقریباً در همه ایالت ها، نامزد پیروز تمام آرای الکترال را می گیرد. هر نامزدی که ۲۷۰ یا بیشتر رای الکترال به دست آورد، رئیس جمهور می شود.

مجمع منتخبان در ۱۷ دسامبر دور هم جمع خواهند شد تا رسماً رای خود را به صندوق بیندازند و نتایج را به کنگره ارسال کنند. نامزدی که ۲۷۰ رای الکترال یا بیشتر به دست آورد، رئیس جمهور می‌شود.

این آرا رسماً توسط کنگره در ۶ ژانویه جمع آوری می شود و رئیس جمهور جدید در ۲۰ ژانویه سوگند یاد می کند.

بر اساس گزارش شبکه "ای بی سی" نیوز، مرکز انتخابات دانشگاه فلوریدا گزارش داد که ۵۱ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۹۴۹ نفر به صورت زودهنگام و به دو روش حضوری و پستی رای دادند. تقریباً ۲۶.۸ میلیون نفر برای رأی دادن به مراکز رأی گیری مراجعه کرده اند و ۲۴.۶ میلیون نفر دیگر از طریق پست رأی داده اند.

این درحالی است که حزب دموکرات بیشتر از جمهوری خواهان به صورت زود هنگام رای داده اند. طبق آمار منتشر شده از سوی مرکز انتخابات دانشگاه فلوریدا حدود ۹ میلیون و ۴۸ هزار جمهوری خواه و ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دموکرات رای خود را ارائه کرده اند. حدود ۶.۱ میلیون نفر دیگر که به هیچ یک از احزاب اصلی وابسته نیستند نیز این کار را انجام داده اند.