شناسهٔ خبر: 69460682 - سرویس سیاسی
منبع: ایلنا | لینک خبر

چرا پیش بینی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری امریکا این قدر سخت است؟

در آمریکای پنجاه ایالتی، ۵۳۵الکترال وجود دارد که هر ایالت متناسب با میزان جمعیت از آن برخوردار شده است. سه الکترال هم فقط در انتخابات ریاست‌جمهوری به منطقه کلمبیا در مرکز ایالات متحده، واشنگتن دی‌سی، اختصاص داده شده که جمعاً تعداد آرا الکترال به ۵۳۸ می‌رسد.

صاحب‌خبر -

در میان ایالت‌ها، برخی در اکثر ادوار انتخابات به دموکرات‌ها و در برخی ایالت‌ها در اکثر ادوار به جمهوریخواهان رای می‌دهند. حالا ما با هفت ایالتی مواجه هستیم که در انتخابات مختلف معمولاً رای‌شان چرخشی یا متغیر بوده است. پیروزی بزرگ در انتخابات با پیروزی در این هفت ایالت تحقق می‌یابد.

ایالت‌های پنسیلوانیا، جورجیا، میشیگان، کارولینای شمالی، اریزونا، ویسکانسین و نوادا این هفت ایالت هستند. احتمال برد در انتخابات بدون موفقیت در این ایالت‌ها و دست‌کم بخشی از این ایالت‌ها امکان‌پذیر نیست. دلیل پیروزی ترامپ در سال۲۰۱۶ این بود که ایالت‌های مهم پنسیلوانیا، ویسکانسین و میشیگان را از آنِ خود کرد و علت پیروزی بایدن بر ترامپ در سال۲۰۲۰ این بود که بایدن پنج ایالت از هفت ایالت مورد اشاره را از آنِ خود کرد.

دشواری تحلیل انتخابات ۲۰۲۴ هم در این است که بین ترامپ و کامالا هریس کدام کاندیدا می‌تواند تعداد الکترال بیشتری از این هفت ایالت را از آنِ خود کند. شگفتی پیروزی دونالد ترامپ در سال۲۰۱۶  در تاثیرگذاری الکترال‌های این هفت ایالت بود. به‌عنوان مثال، ایالت ویسکانسین با ۱۰رای الکترال اصلاً مورد توجه کمپین هیلاری کلینتون قرار نگرفت و اصلاً او چنان به خود مغرور بود که در یکسال مبارزات انتخاباتی حتی یک سفر به ویسکانسین انجام نداد؛ اما پس از شگفتی سال۲۰۱۶ دموکرات‌ها دریافته‌اند که چقدر ایالت‌های میدان نبرد در پیروزی موثر است.

در زمان نزدیک به انتخابات پنجم نوامبر، دونالد ترامپ در نظرسنجی بنگاه‌های شرط‌بندی و حتی احتمال پیروزی در برخی ایالت‌های جبهه نبرد از هریس پیش افتاده است. این درحالی است که در نظرسنجی ملی، هریس اندکی جلوتر است که بنا به‌دلایلی نظرسنجی ملی نمی‌تواند خیلی قابل‌اعتنا باشد. انتخابات ۲۰۱۶ به تحلیلگران انتخابات آموخت که تنها توجه به نظرسنجی ملی خطاست؛ چراکه در اکثر نظرسنجی‌های انتخاباتی در پیش از انتخابات ۲۰۱۶ کلینتون از ترامپ بالاتر نشان داده می‌شد، اما نتیجه متفاوتی شکل گرفت.

هیلاری کلینتون باخت چون الکترال‌های سه ایالت اصلی و مهم پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسین را از دست داد و بایدن برد، چراکه جدا از این سه ایالت به کمک تبلیغات خانواده سناتور مک‌کین در جورجیا و همچنین اریزونا با رایی بسیار نزدیک پیروز شد. پنجم نوامبر در حالی انتخابات برگزار می‌شود که در ماه سپتامبر، خروجی سه نظرسنجی ملی و ایالت‌های جبهه نبرد و موسسات معتبر شرط‌بندی، همه به نفع هریس بود؛ اما در اکتبر کاملاً روند متفاوت شد.

اگر سه نوع نظرسنجی بالا را بخواهیم تحلیل کنیم، می‌توان گفت اگر سپتامبر انتخابات برگزار می‌شد، شانس پیروزی کامالا هریس بیش از اکتبر و پنجم نوامبر بود. اما تحولات پسا هفتم‌اکتبر حتی مسلمانان عرب‌تبار میشیگان را هم به سه دسته تقسیم کرده است: یک دسته به هریس رای می‌دهند، دسته کوچکتری از دونالد ترامپ حمایت کرده‌اند و بخشی از مسلمانان عرب‌تبار میشیگان به‌دلیل ناراحتی از وضع موجود حتی از ثبت‌نام برای شرکت در انتخابات دوری ورزیده‌اند.

پنجم نوامبر در راه است و انتخابات مهم دیگری برگزار می‌شود که برای مردمان خاورمیانه به‌خصوص ایران و حتی این‌بار مردم اوکراین از اهمیت بسزایی برخوردار است. فارغ از اینکه نتیجه اعلانی انتخابات چه خواهد بود، باید یادآور ساخت هر که پیروز انتخابات شده باشد، دست‌کم سه ایالت از هفت ایالت شناور در انتخابات را برده است.

منبع روزنامه هم میهن
انتهای پیام/