به گزارش خبرگزاری ایمنا، بر اساس اطلاعات ثبت شده در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران از زمینلرزههای رخ داده در سطح کشور، در بازه زمانی بیستوهشتم مهر تا چهارم آبان، ۱۲۲ زمینلرزه به وقوع پیوسته است.
در این بازه زمانی، ۱۱۳ زمینلرزه با محدوده بزرگی کمتر از سه ریشتر، هفت زمینلرزه با محدوده بزرگی بین سه تا چهار ریشتر و دو زمینلرزه با محدوده بزرگی چهار تا پنج ریشتر رخ داده است.
در طول هفته مذکور و بر اساس تفکیک بزرگی زمینلرزهها، منطقه سرخه در استان سمنان و سنگان در خراسان رضوی با رخداد پنج زمینلرزه، لرزهخیزترین منطقه کشور بهشمار میرود.
در مدت زمان مذکور، یک زمینلرزه در آذربایجان غربی، هفت زمینلرزه در اصفهان، یک زمینلرزه در البرز، یک زمینلرزه در بوشهر، یک زمینلرزه در تهران، پنج زمینلرزه در چهارمحال و بختیاری ،۱۶ زمینلرزه در خراسان رضوی، ۱۸ زمینلرزه در خراسان شمالی و چهار زمینلرزه در خراسان جنوبی به وقوع پیوسته است.
بر اساس این گزارش، هفت زمینلرزه در خوزستان، ۱۵ زمینلرزه در سمنان، سه زمینلرزه در سیستان و بلوچستان، پنج زمینلرزه در فارس، یک زمینلرزه در قم، یک زمینلرزه در قزوین، ۱۱ زمینلرزه در کرمان، پنج زمینلرزه در کرمانشاه، دو زمینلرزه در کهگیلویه و بویراحمد، یک زمینلرزه در گلستان، دو زمینلرزه در لرستان، پنج زمینلرزه در مازندران، سه زمینلرزه در مرکزی، یک زمینلرزه در هرمزگان و چهار زمینلرزه در یزد طی مدت زمانی مذکور به ثبت رسیده است.
در این بازه زمانی تحت بررسی، در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، زنجان، کردستان، گیلان و همدان هیچ زمینلرزهای به ثبت نرسیده است.
از زمینلرزههای رخداده طی بازه زمانی مذکور، بیشترین تعداد مربوط به خراسان شمالی با ۱۸ زمینلرزه و خراسان رضوی با ۱۶ زمینلرزه بوده است.
زمینلرزه شاخص هفته تحت بررسی، روز پنجشنبه، سوم آبان ساعت ۰۴:۰۸:۴۴ با بزرگی ۴.۶ ریشتر در دهرم استان فارس به ثبت رسیده است.
جزئیات زلزلههای هفته گذشته به این شرح است:
شنبه ۲۸ مهر
اوج استان قزوین زلزلهای با بزرگی ۳.۶ ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و کانون آن در چهار کیلومتری آوج و ۲۴ کیلومتری آبگرم استان قزوین و ۲۵ کیلومتری رزن استان همدان بوده است.
در کهنوج استان کرمان زلزلهای به بزرگی ۳.۹ ریشتر در عمق ۹ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کهنوج، ۳۶ کیلومتری نودژ و ۴۰ کیلومتری قلعه گنج این استان گزارش شد.
یکشنبه ۲۹ مهر
در نکا استان مازندران زلزله ۲.۷ ریشتری، در سرخه سمنان زلزله ۲.۹ ریشتری، در نجف شهر استان کرمان زلزله ۲.۶ ریشتری و در نیک شهر استان سیستان و بلوچستان زلزله ۲.۹ ریشتری رخ داد.
چلگرد استان چهارمحال و بختیاری با زمینلرزهای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق هشت کیلومتری لرزید و رومرکز این رخداد لرزهای در ۲۰ کیلومتری چلگرد استان چهارمحال و بختیاری و ۳۵ کیلومتری فریدون شهر و۴۴ کیلومتری افوس استان اصفهان بوده است.
دوشنبه ۳۰ مهر
در شیراز استان فارس زلزله ۲.۵ ریشتری، در دهدشت استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۷ ریشتری، در قم استان قم زلزله ۲.۵ ریشتری، در شهمیرزاد استان سمنان زلزله ۲.۵ ریشتری، در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۷ ریشتری و در ساغند استان یزد زلزله ۲.۶ ریشتری رخ داد.
سهشنبه ۱ آبان
در سرخه استان سمنان زلزله ۲.۶ ریشتری، در رباط استان کرمانشاه زلزله ۲.۶ ریشتری، در سرپل ذهاب استان کرمانشاه زلزله ۲.۷ ریشتری و در مسجد سلیمان استان خوزستان زلزله ۲.۹ ریشتری به ثبت رسید.
چهارشنبه ۲ آبان
در کیانشهر استان کرمان زمینلرزهای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری لرزید و کانون این زلزله در هشت کیلومتری کیانشهر ،۲۳ کیلومتری کوهبنان و ۴۰ کیلومتری یزدانشهر این استان گزارش شد.
در دوگنبدان استان کهگیلویه و بویراحمد زلزله ۲.۷ ریشتری، در خورموج استان بوشهر زلزله ۲.۷ ریشتری، در رازقان استان مرکزی زلزله ۲.۶ ریشتری و در گلمورتی استان سیستان و بلوچستان زلزله ۲.۹ ریشتری رخ داد.
آوج در عمق ۱۱ کیلومتری لرزید و رومرکز آن در ۴۱ کیلومتری نوک آباد ،۵۷ کیلومتری بزمان و ۵۹ کیلومتری خاش این استان گزارش شد.
پنجشنبه ۳ آبان
دهرم استان فارس با زمینلرزهای به بزرگی ۴.۶ ریشتر در عمق ۱۹ کیلومتری لرزید و رومرکز این رخداد لرزهای در ۱۲ کیلومتری دهرم و ۴۲ کیلومتری فراشبند استان فارس و ۴۳ کیلومتری شنبه استان بوشهر گزارش شد، وقوع زلزله ۲.۵ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه است.
خوی استان آذربایجان غربی زلزلهای به بزرگی ۳.۲ ریشتر در عمق پنج کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۴ کیلومتری خوی، ۳۴ کیلومتری قطور و۳۶ کیلومتری زرآباد این استان بوده است.
رویان استان مازندران با زلزلهای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق ۲۴ کیلومتری لرزید و رومرکز این رخداد لرزهای در ۱۲ کیلومتری رویان، ۱۴ کیلومتری نور و ۱۶ کیلومتری چمستان این استان گزارش شد.
سالند استان خوزستان زمینلرزهای به بزرگی چهار در عمق ۱۰ کیلومتری را تجربه کرد و رومرکز آن در ۱۶ کیلومتری سالند، ۳۵ کیلومتری لالی و ۴۳ کیلومتری گتوند این استان بوده است، وقوع زلزله ۲.۷ ریشتری از دیگر رخدادهای لرزهای این منطقه بوده است.
در زیارتعلی استان هرمزگان زلزلهای به بزرگی سه ریشتر در عمق ۱۰ کیلومتری به ثبت رسید و مرکز آن در هشت کیلومتری زیارتعلی و ۳۸ کیلومتری دهبارز استان هرمزگان و ۳۹ کیلومتری نودژ استان کرمان بوده است.
جمعه ۴ آبان
کیاسر استان مازندران زمینلرزهای به بزرگی ۳.۳ ریشتر در عمق شش کیلومتری را تجربه کرد و کانون آن در ۱۶ کیلومتری کیاسر، ۴۷ کیلومتری بیشه بنه و۵۲ کیلومتری چلمردی این استان گزارش شد.
در درب بهشت استان کرمان نیز زلزله ۲.۷ ریشتری رخ داد.