شناسهٔ خبر: 69410365 - سرویس اقتصادی
منبع: ایمنا | لینک خبر

امیدواری بازارها به کاهش ریسک‌های اقتصاد ایران

بازارهای مالی تحت تأثیر تحولات سیاسی اخیر و تصمیمات اقتصادی داخلی، نوسانات مختلفی را تجربه کرده‌اند. در حالی که بورس از کاهش تنش‌ها و اقدامات حمایتی بهره برده، طلا و ارز روند کاهشی داشته و ارزهای دیجیتال تحت تأثیر انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا نوسانات خود را دنبال کرده‌اند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، بازارهای مالی همواره تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله واکنش‌های سیاسی قرار می‌گیرند، کما اینکه در روزهای پس از عملیات موفق وعده صادق ۲ و تبلیغات گسترده رژیم صهیونیستی در خصوص حمله به زیرساخت‌های اتمی و نفتی ایران، بازارها واکنشی منفی داشتند اما با تجاوز محدود این رژیم و اجرای عملیات هوایی علیه چند هدف در داخل خاک ایران که به گفته مقامات رسمی کشور، خسارات چندانی نیز به همراه نداشته، ذهنیت فعالان بازار از فضای مبهم روزهای قبل فاصله گرفت و بازارها با رفع ابهامات و اثرات تبلیغاتی دشمن، رنگ و بوی واقعی به خود گرفت. بر همین اساس شاهد مثبت شدن بازار سرمایه، تخلیه حباب سکه و کاهش قابل توجه قیمت دلار بودیم. به طوری که در روز یکشنبه بیش از ۵۰۰ نماد بورسی صف خرید بودند و پس از هفته‌ها، تراز نقدینگی خریداران حقیقی در بورس مثبت شد و قیمت دلار نیز با کاهش ۴ هزار تومانی به کانال ۶۵ هزار تومان بازگشت.

بررسی نوسانات بازارهای مالی در پی تحولات اخیر

واکنش بازارهای مالی به رویدادهای اخیر

برزو حق‌شناس، کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: بازارهای مالی نسبت به رویدادهای اخیر واکنش خاصی نشان داده‌اند، به ویژه پس از اتفاقات شنبه شب که سبب ایجاد امیدواری‌هایی برای کاهش تنش‌های سیستماتیک شد.

وی اضافه می‌کند: روز شنبه، بورس پس از یک دوره افت قابل‌توجه با نشانه‌های مثبتی روبه‌رو شد، چراکه بازار این احساس را پیدا کرد که شاید تنش‌ها در کوتاه‌مدت رو به کاهش باشند، با این حال چشم‌انداز آینده همچنان وابسته به تحولات کوتاه‌مدت و واکنش‌های احتمالی مسئولان کشور است و اگر فضای کشور به آرامش نسبی دست پیدا کند، این رویکرد مثبت می‌تواند در کوتاه‌مدت ادامه یابد.

کارشناس بازارهای مالی ادامه می‌دهد: در حالی که طلا و ارز روند اصلاحی و کاهشی به خود گرفتند، بورس با توجه به کاهش نگرانی‌ها رشد قابل‌توجهی داشته است، اگر بازارها به این نتیجه برسند که پاسخی تند به وقایع اخیر داده نخواهد شد، احتمال دارد این رویکرد کاهشی در بازار طلا و ارز و روند مثبت در بورس ادامه پیدا کند، اما در صورتی که سیگنال‌هایی مبنی بر افزایش تنش‌ها دریافت شود، شرایط فعلی می‌تواند در روزهای آینده دستخوش تغییرات عمده‌ای شود.

چشم‌انداز مثبت بازارها در بلندمدت

حق شناس می‌گوید: در بلندمدت و با توجه به چشم‌انداز اقتصادی کشور انتظار می‌رود که بازارها از جمله بورس، طلا و ارز رشد مثبت خود را حفظ کنند. همچنین مفروضات کلان اقتصادی نشان می‌دهند که تا پایان سال روند صعودی در بیشتر بازارها با نوساناتی و درصدهای متفاوت ادامه خواهد داشت.

وی عنوان می‌کند: سرمایه‌گذاران با توجه به وضعیت کنونی بازار سرمایه که در صورت کاهش تنش‌ها فرصت‌های مناسبی برای رشد دارد، پیشنهاد می‌شود یک سبد سرمایه‌گذاری متشکل از سهام، طلا، و ارز تهیه کنند، چرا که در صورت کاهش تنش‌ها بازار بورس به دلیل جذابیت جایگزینی فعلی می‌تواند بازدهی بهتری نسبت به سایر بازارها ارائه دهد، و اگر تنش‌ها همچنان بالا بماند، سرمایه‌گذاری ترکیبی نیز می‌تواند تعادل مناسبی برای کنترل ریسک در اختیار سرمایه‌گذاران قرار دهد.

بررسی نوسانات بازارهای مالی در پی تحولات اخیر

توقف روند کاهشی بازار سرمایه

احمد اشتیاقی، کارشناس بازارهای مالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: بازارهای مالی به ویژه در روزهای اخیر تأثیرات مهمی را به همراه داشته است، و روند افزایشی که بازارهای ارز و طلا در ده روز گذشته تجربه کردند، در کنار نزول بازار سرمایه نشان‌دهنده نوسانات فعلی است، که با توجه به تمهیدات اخیر هیئت مدیره و متولیان بازار به ویژه جلسه صبح روز شنبه با ناشران می‌توان گفت این اقدام‌ها به حمایت از بازار کمک کرده و روند کاهشی بازار سرمایه متوقف و به سمت افزایش حرکت کرده است.

وی اضافه می‌کند: تحلیل‌ها نشان می‌دهد که برداشت بازار از سطح تنش‌های سیاسی به ویژه در مورد درگیری‌های منطقه‌ای به حداقل رسیده است، و تنش‌ها دیگر آن‌قدرها جدی نباشند و این موضوع به نفع بازار سرمایه خواهد بود، حال با توجه به عملیات اسرائیل، که به نظر می‌رسد در سطحی پایین و محدود بوده، انتظار نمی‌رود که پاسخ‌گویی جدی از سوی ایران انجام شود و این برداشت مثبت بازار می‌تواند به تقویت وضعیت سرمایه‌گذاری منجر شود.

کارشناس بازارهای مالی ادامه می‌دهد: تصمیمات بانک مرکزی در مورد محدود کردن معاملات ارزهای دیجیتال و تنظیم عرضه سکه در مرکز مبادله طلا و ارز نشان‌دهنده عزم جدی برای کنترل بازار است، این اقدام‌ها می‌تواند به متوقف شدن روند افزایشی دلار کمک کند. همچنین برنامه‌های حمایتی سازمان بورس و جلسات برگزار شده با معاون اول رئیس‌جمهور در راستای ساماندهی بازار ارز و بورس امیدواری‌ها را افزایش داده است.

تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بازار

اشتیاقی می‌گوید: دو عامل کلیدی در هفته‌های اخیر بر بازار تأثیر گذاشته است، عامل اول تنش‌های سیاسی بین ایران و اسرائیل که حالا به حداقل رسیده است، و دومین عامل حمایت از بازار از طریق تزریق نقدینگی و سایر سیاست‌های حمایتی است، که اگر این روند ادامه یابد احتمال دارد شاخص بازار سرمایه به دو میلیون و صد هزار واحد برسد و بازار به سمت ثبات و افزایش پیش برود.

بررسی نوسانات بازارهای مالی در پی تحولات اخیر

وی عنوان می‌کند: انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که در ۱۵ آبان برگزار می‌شود تأثیر بسیاری بر بازارهای داخلی خواهد داشت، و در صورت پیروزی خانم هریس، انتظار می‌رود که روند مثبت بازار ادامه یابد و دلار نیز در سطوح بالای ۶۰ هزار تومان تثبیت شود، اما در صورت پیروزی ترامپ ممکن است تنش‌های بیشتری در بازار دلار و طلا ایجاد شود، و این موضوع بر روند افزایشی بازار سرمایه تأثیر منفی بگذارد.

پیشنهادات سرمایه گذاری برای کاهش ریسک

کارشناس بازارهای مالی ادامه می‌دهد: پیشنهادی که می‌توان به من سرمایه‌گذاران این حوزه داد این است، که یک سبد متنوع شامل سهام، طلا و صندوق‌های درآمد ثابت تشکیل دهند باشد، چرا که سرمایه‌گذاری در این زمینه‌ها می‌تواند عایدی مناسبی برای سرمایه‌گذاران به همراه داشته باشد، به ویژه با توجه به نبود قطعیت‌های موجود در اقتصاد ایران و فضای انتخاباتی که پیش رو داریم.

اشتیاقی ادامه می‌دهد: به نظر می‌رسد ایجاد یک سبد متنوع از سهام، صندوق‌های با درآمد ثابت، اوراق مشارکت و همچنین صندوق‌های طلا می‌تواند بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاران باشد، و می‌تواند به کاهش ریسک و افزایش بازدهی کمک کند، چرا که با ترکیب این سه حوزه، سرمایه‌گذاران می‌توانند از فرصت‌های مختلف بهره‌مند شوند و در عین حال ریسک‌های احتمالی را مدیریت کنند.

نوسانات بیت‌کوین در پی تحولات سیاسی

خدایار سعید وزیری، کارشناس ارز دیجیتال در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: تنش‌های منطقه‌ای و اوضاع خاورمیانه تأثیر چندانی بر بازار ارزهای دیجیتال نداشته است، برای نمونه بیت‌کوین حدود ۶۲ تا ۶۳ هزار دلار نوسان داشته و علی‌رغم افزایش تنش‌ها تنها به کاهش موقت چند هزار دلاری در روزهای اخیر دچار شد، و در حال حاضر قیمت این ارز مجدد در حال افزایش است.

وی اضافه می‌کند: بازار بیت‌کوین به مراتب کمتر از سایر شاخص‌ها همچون طلا و سهام تحت تأثیر چنین تنش‌های قرار گرفته است، در حال حاضر بیت‌کوین بیشتر تحت تأثیر تحولات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است تا تنش‌های منطقه‌ای؛ پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌های مربوط به این انتخابات به‌ویژه در آستانه برگزاری آن در ۱۵ آبان تأثیر زیادی بر نوسانات قیمت بیت‌کوین داشته است.

بررسی نوسانات بازارهای مالی در پی تحولات اخیر

تأثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بر بازار ارزهای دیجیتال

کارشناس ارز دیجیتال ادامه می‌دهد: با توجه به مواضع کاندیداها به‌ویژه دونالد ترامپ که به‌طور مستقیم از ارزهای دیجیتال حمایت کرده است، می‌توان گفت که بازار به احتمال پیروزی او واکنش مثبت نشان خواهد داد.، و اگر شانس ترامپ برای رسیدن به ریاست‌جمهوری افزایش یابد، این موضوع می‌تواند به نفع بازار بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال باشد، در مقابل در صورت پیروزی دموکرات‌ها و ادامه سیاست‌های سخت‌گیرانه کمیسیون بورس اوراق بهادار آمریکا بازار با افت قیمت مواجه خواهد شد.

سید وزیری می‌گوید: توصیه می‌شود که سرمایه‌گذاران در این حوزه با احتیاط عمل کنند، در شرایطی که به وقوع وقایعی مهم نزدیک می‌شویم، تحلیل‌های دقیق دشوار و ریسک نوسانات افزایش می‌یابد، بنابراین بهتر است از انجام معاملات با اهرم (معاملات فیوچرز) خودداری شود تا خطر لیکویید شدن به حداقل برسد؛ رویکرد محتاطانه در این دوره ناپایدار می‌تواند به حفظ سرمایه‌های سرمایه‌گذاران کمک کند.

بررسی نوسانات بازارهای مالی در پی تحولات اخیر

به گزارش ایمنا، واکنش بازارهای مالی نسبت به تحولات سیاسی و اقتصادی اخیر بسیار متنوع بوده است؛ بازارهای سرمایه و بورس در پی عدم همخوانی تهدیدات و واقعیات، از ترس هیجانی فاصله گرفته و امید به آرامش بیشتر روند مثبتی به خود گرفته‌اند، که این واکنش مثبت ناشی از اقدامات حمایتی هیئت مدیره و متولیان بازار است، همچنین تصمیمات بانک مرکزی در کنترل بازار ارز و طلا بوده است، به‌ویژه شاخص بورس که پس از یک دوره افت قابل‌توجه با کاهش نگرانی‌ها دوباره رشد کرده است.

در مقابل بازار طلا و ارز که به عنوان پناهگاه‌های امن سرمایه‌گذاری شناخته می‌شوند، به دلیل کاهش تنش‌ها و اقدامات بانک مرکزی روند کاهشی داشته‌اند، حال با توجه به اقدامات محدودکننده بانک مرکزی برای معاملات ارزهای دیجیتال و تنظیم عرضه سکه انتظارات برای متوقف شدن روند افزایشی دلار نیز تقویت شده است.

از سوی دیگر بازار ارزهای دیجیتال به مراتب کمتر تحت تأثیر تنش‌های منطقه‌ای قرار گرفته است و بیشتر تحت تأثیر تحولات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هستند، با توجه به نظرسنجی‌ها و پیش‌بینی‌ها احتمال پیروزی کاندیداهای مختلف می‌تواند نوسانات قابل‌توجهی در بازار بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال ایجاد کند، همچنین حمایت‌های مستقیم از ارزهای دیجیتال توسط کاندیداها نیز نقش مهمی در جهت‌گیری بازار دارد.

حال سرمایه‌گذاران با توجه به شرایط کنونی بازار و پیش‌بینی‌های آینده باید با دقت و احتیاط بیشتری عمل کنند و با تشکیل یک سبد سرمایه‌گذاری متنوع شامل سهام، طلا و صندوق‌های درآمد ثابت می‌توانند به کاهش ریسک و افزایش بازدهی خود کمک کنند.