شناسهٔ خبر: 68964943 - سرویس بین‌الملل
منبع: میزان | لینک خبر

حمله ایران به رژیم صهیونیستی؛ بررسی توان موشکی ایران

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عملیات وعده‌صادق-۲ از موشک‌های پیشرفته قدر، عماد و مافوق‌صوت فتاح-۲ استفاده کرد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با صدور اطلاعیه‌ای از حمله موشکی به تل‌آویو خبر داد و اعلام کرد: پس از یک دوره خویشتن‌داری در برابر نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در ترور مجاهد شهید دکتر اسماعیل هنیه توسط رژیم صهیونیستی و برابر حق کشور در دفاع مشروع از خود برابر منشور ملل متحد و تشدید شرارت‌های رژیم با حمایت آمریکا در قتل عام مردم لبنان و غزه و به شهادت رساندن مجاهد کبیر رهبر محور مقاومت و دبیرکل سرافراز حزب الله سید حسن نصرالله و شهادت فرمانده رشید و مستشار عالی سپاه پاسداران در لبنان سرلشکر پاسدار سید عباس نیلفروشان، نیروی هوافضای سپاه پاسداران با پرتاب ده‌ها موشک بالستیک، اهداف مهم نظامی امنیتی را در قلب سرزمین‌های اشغالی مورد هدف قرار داد.

به گزارش پرس‌تی‌وی، از جمله موشک‌های بالستیک مورد استفاده در این عملیات می‌توان به قدر و عماد و همچنین جدیدترین موشک مافوق‎صوت فتاح اشاره کرد که ۹۰ درصد موشک‌ها به اهداف مورد نظر اصابت کردند.

این عملیات چند ساعت به‌طول انجامید و بسیار موفقیت‎آمیز بود؛ ویدیو‌های منتشر شده در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که شهرک‌نشینان صهیونیست وحشت‌زده در پناهگاه‌های زیرزمینی پنهان شده‌اند و موشک‌ها در سرتاسر سرزمین‌های اشغالی در حال فرود آمدن هستند.

موشک‌های به‌کار رفته در وعده‌صادق ۲ چه ویژگی‌هایی دارند

موشک‌های قدر و عماد

خانواده موشکی قدر که در سال ۲۰۰۵ معرفی شد، یک نوع بهبودیافته از موشک بالستیک میان‌‎برد شهاب-۳ است که از سال ۲۰۰۳ عملیاتی شده است.

این موشک دو مرحله‌ای با سوخت مایع مرحله اول و سوخت جامد مرحله دوم است که در ۳ نوع قدر-اس با برد هزار و ۳۵۰ کیلومتر، قدر-اچ با برد هزار و ۶۵۰ کیلومتر و قدر-اف با برد هزار و ۹۵۰ کیلومتر تولید می‌شود.

طول موشک قدر بین ۱۵.۸۶ تا ۱۶.۵۸ متر و قطر بدنه آن ۱.۲۵ متر و وزن کلی آن ۱۵ تا ۱۷.۵ تن است.

طول افزایش‎یافته در مقایسه با شهاب-۳، مخازن سوخت را در خود جای می‌دهد و هزار و ۳۰۰ تا هزار و ۵۰۰ کیلوگرم پیشران اضافی را حمل می‌کند و به موتور آن اجازه می‌دهد تا ده ثانیه یا بیشتر کار کند.

برای جبران توده پیشرانه اضافه‌شده، بدنه موشک با استفاده از اجزای آلیاژ آلومینیوم سبک‌تر ساخته شده است که وزن بی‌اثر را تا حدود ۶۰۰ کیلوگرم در مقایسه با نسخه تمام فولادی کاهش می‌دهد.

موشک‌های به‌کار رفته در وعده‌صادق ۲ چه ویژگی‌هایی دارند

جرم کلاهک نیز از هزار به ۶۵۰ کیلوگرم کاهش یافته و برد موشک از هزار و ۲۰۰ به حدود ۲ هزار کیلومتر افزایش یافته است.

موشک بالستیک عماد نسخه بهبودیافته قدر با هدایت و دقت ارتقا یافته است که در پایان سال ۲۰۱۵ آزمایش و وارد خدمت شد.

این موشک دارای یک کلاهک مانورپذیر جدید طراحی‎شده با باله‌هایی در پایه خود است که به آن امکان می‌دهد پس از ورود مجدد به جو به سمت هدف هدایت شود.

 به‎گفته مقام‌های نظامی ایران، این موشک قادر به هدایت و کنترل در تمام مسیر تا نقطه برخورد است و این اولین موشک هدایت‎شونده دقیق ایران است.

موشک عماد با سوخت مایع، دارای طول ۱۵.۵ متر، وزن هزار و ۷۵۰ کیلوگرم، برد هزار و ۷۰۰ کیلومتر و دارای دایره احتمال خطای (سی‌ای‎پی) ۵۰ متر است.

موشک‌های به‌کار رفته در وعده‌صادق ۲ چه ویژگی‌هایی دارند

موشک مافوق‎صوت فتاح

موشک مافوق صوت فتاح-۱ خردادماه گذشته رونمایی شد و یک موشک دومرحله‌ای با هدایت دقیق است که از سوخت جامد نیرو می‌گیرد.

فتاح-۱ با برد هزار و ۴۰۰ کیلومتر در زمره موشک‌های بالستیک میان‌برد طبقه‌بندی می‌شود که می‌تواند رژیم صهیونیستی را از هر گوشه‌ای از غرب ایران هدف قرار دهد.

 سرعت آن ۱۳ تا ۱۵ ماخ (۱۶ هزار تا ۱۸ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در ساعت) است که ۳ برابر سریع‌تر از حد پایین سرعت مافوق‌صوت (۵ ماخ) است.

این سرعت همراه با نازل‌های متحرک که به موشک اجازه می‌دهد در تمام جهات چه در داخل و چه خارج از جو زمین مانور دهد، آن را در برابر رهگیری از سوی تمام سیستم‌های ضدموشکی موجود مصون می‌سازد.

از ویژگی‌های اصلی این موشک پیچیده می‌توان به موتور‌های موشکی پیشرفته، مواد مقاوم در برابر دمای بالا و سیستم‌های هدایت پیچیده اشاره کرد.

پیش از ایران، تنها روسیه، چین و هند بر فناوری ساخت موشک‌های مافوق صوت عملیاتی تسلط داشتند و کره شمالی نیز به آن‌ها ملحق شد.

ایران سال گذشته مدل بهبودیافته این موشک یعنی فتاح-۲ را ارائه کرد؛ در حالی که مرحله اول آن مانند نسخه اولیه باقی می‌ماند، مرحله دوم دارای طراحی متفاوت سرجنگی است.

تقویت‌کننده سوخت جامد فتاح-۲ دارای یک کلاهک سر جنگنده است که طبقه‌بندی جدیدی در این زمینه ایجاد می‌کند.

انتهای پیام/