شناسهٔ خبر: 68786548 - سرویس اقتصادی
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران | لینک خبر

شاخص بورس از ۲ میلیون واحد گذشت

بازار سرمایه در اولین روز هفته مثبت شد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش ۱۸۳۹ واحد به رقم دو میلیون و ۹۸ هزار واحد رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بازار بورس در اولین روز پاییز ۱۴۰۳ افزایش داشت. روز شنبه شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۸۹۳ واحد رشد کرد و در عدد دو میلیون و ۹۸ هزار و ۸۹۸ واحد ایستاد.

شاخص هم‌وزن هم با رشد ۲۱۶۱ واحد به رقم ۶۸۹ هزار و ۷۶۶ واحد رسید.

امروز بیش از ۲۵۵ هزار فقره معامله به ارزش ۶۴۷۹ میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.
شاخص بورس از ۲ میلیون واحد گذشت
نقشه بازار بورس ـ یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشت اما فارس و حکشتی اثر منفی ایجاد کردند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به ذوب، وبانک و فولاد اشاره کرد.

روز شنبه شاخص فرابورس ایران نیز ۷۸ واحد افزایش داشت و به ۲۱ هزار و ۹۲۶ واحد رسید.

تعداد معاملات امروز فرابورس ۱۴۸ هزار فقره و ارزش آن ۷۲۸۵ میلیارد تومان بود.

فزر و زاگرس بیشترین اثر مثبت را بر شاخص فرابوس داشتند اما خاور تاثیر منفی ایجاد کرد. خاور، فزر و شفام هم از نمادهای پرتراکنش بودند.

دامنه نوسان بورس نیز روز شنبه ۱۷ شهریور از ۲ به ۳ درصد افزایش یافت. از روز یک‌شنبه (۱۴ مرداد ماه) تا چهارشنبه (۱۷ مرداد ماه) دامنه نوسان معاملات سهام به مثبت و منفی یک درصد و معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی به مثبت و منفی دو درصد تغییر کرد و متعاقب آن دامنه نوسان معاملات بورس از روز شنبه (۲۷ مرداد) تا ۱۷ شهریور به مثبت و منفی دو درصد تغییر یافت. روز شنبه هم این عدد به مثبت و منفی سه درصد افزایش یافت.

دولت چهاردهم قصد دارد از طریق بازار سرمایه، پروژه‌های پیشران و طرح‌های دارای توجیه فنی و اقتصادی را به تحرک درآورد؛ موضوعی که در صورت اجرای صحیح، می‌تواند هم منافع مالی برای سهامداران داشته باشد و هم پروژه‌های نیمه‌تمام را به حرکت درآورد.

با توجه به کمبود منابع بانکی، در روزهای اخیر بحث استفاده از منابع بورس برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن از سوی مسئولان وزارت راه و شهرسازی مطرح شد.

روز گذشته هم عبدالناصر همتی ـ وزیر اقتصاد طی یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: «اجرای پروژه‌های پیشران توسعه‌ای از طریق راه‌اندازی شرکت‌های سهامی عام پروژه‌محور، با مشارکت مردم و نهادهای مالی، یک ضرورت است. ‌لازمه‌ی موفقیت، اعاده اعتماد مردم به بازار سرمایه است. بازار سرمایه را با گسترش رقابت و شفافیت حمایت خواهیم کرد.»