محسن فنودی ۲۰ تیرماه در مانور اطفاء حریق مرتع که با حضور یگانهای حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستانهای منطقه سه استان خراسان رضوی در کاشمر برگزار شد، اظهار کرد: از ۲۰ فقره حریق در سال گذشته ۱۴ مورد حریق اصلی بود که به موقع اطفاء شد و ۱۰۷ هکتار از اراضی دچار خسارت شدند.
وی با تأکید بر اینکه باید از مراتع به درستی حفاظت، احیاء، توسعه و بهرهوری کنیم، بیان کرد: حفاظت از عرصهها مهمترین هدف ما در منابع طبیعی خراسان رضوی است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی گفت: برای حفاظت بهتر از عرصههای ملی و منابع طبیعی همه موظفیم به موقع حضور یافته و اقدام به فرهنگسازیو ترویج کنیم.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از وقوع آتشسوزیها و حریقهای بزرگ در حال حاضر به دنبال دامداران هستیم که دام خود را به مراتع آورده و چرای سبکی را انجام دهند.
فنودی با تأکید بر اینکه همه ما مکلف به رفع مشکلات مردم هستیم، اذعان کرد: هرکجا که در مراتع با آتشسوزی مواجه شدیم این مردم بودند که به سرعت برای کمک و اطفاء شتافتند و ما را همیاری کردند.
وی خاطرنشان کرد: گرچه بخشی از این وضعیت به دلیل تغییرات اقلیمی است اما همین هم به دلیل زیادهخواهی برخی از انسانها است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی چرای مفرط دام را یکی از معضلات دانست و افزود: چون بیشتر از حد پروانه و مجوز، دام وارد مرتع کردند عملاً موجب ضعیف شدن مراتع شده است.
وی با بیان اینکه خشکسالی سالهای اخیر به این وضعیت دامن زده است، بیان کرد: اصل حفظ آب و خاک با پوشش گیاهی است، سازههای آبخیزداری مُسکن و مقطعی هستند.
فنودی با اعلام اینکه باید مردم شهرستانها را در حفاظت بهتر از مراتع آموزش داد، خاطرنشان کرد: برای حفاظت بهتر از مراتع نباید بیشتر از ظرفیت دام وارد مراتع کرد.
وی با اشاره به اینکه باید به فکر سالهای آینده هم بود، بیان کرد: با حفاظت از مراتع میتوان به اقتصاد و اشتغال روستا کمک کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی در ادامه از شروع آموزشهای مورد نیاز با حضور در میان دانش آموزان، معلمان، رابطین مراقبت سلامت، عشایر، زنان روستایی و...طی دو سال اخیر خبر داد و گفت: اینها طرحهای ابداعی بوده که برای اولین بار در کشور اجرا شده است.
وی با بیان اینکه منابع طبیعی و دستگاههای دولتی به تنهایی نمیتوانند از این میزان عرصه منابع طبیعی و ملی حفاظت کنند، موفقیت در این عرصه را نیازمند حضور و همکاری شهروندان دانست و ادامه داد: همه ساله خراسان رضوی به سه منطقه تقسیمبندی میشود و مانورهایی نیز برگزار میشود.
فنودی با اشاره به اینکه اکنون ۳۳ شهرستان در خراسان رضوی داریم، اظهار کرد: با همین اقدامات و مانورها و آموزشها خوشبختانه تاکنون موفقیتهای خوبی را کسب نمودیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه از ابتدای امسال تاکنون حریقی در سطح استان اتفاق نیفتاده باید کمک کنیم تا با حضور به موقع، پیشگیری و فرهنگسازی تا پایان سال این مهم ادامه داشته باشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان رضوی افزود: برای شهرستانهایی که تا پایان سال حریقی نداشته باشند هدایایی برای تمامی کارکنان به خصوص نیروهای یگان حفاظت در نظر گرفتهایم.
وی در ادامه اذعان کرد: گرچه بهترین ناوگان خودرویی و خدماتی را داریم اما باید در حفاظت بهتر نیروهای یگان حفاظت بر روی تقویت نیروی بدنی بیشتر کار کنند.
برخی مواقع مسائلی را مطرح میکنیم که قانون نیست
امامجمعه کاشمر در ادامه سرعت در اطفاء حریق را بسیار مهم دانست و گفت: گرچه مسئولان منابع طبیعی از مردم انتظار دارند در حفاظت عرصهها و مراتع و جنگل کمک کنند اما از سویی مردم هم انتظار دارند که مسئولان در استفاده از مراتع و منابع طبیعی کمک کنند.
حجتالاسلام جواد طاهری با بیان اینکه حفاظت از مراتع برای حفظ منابع خود مردم است، اظهار کرد: ضعف بیان موجب شده که به خوبی نتوانیم بگوییم این قانونها برای حفاظت از منابع مردم است.
وی با اشاره به اینکه گاهی خود ما مسئولان آنقدر میخواهیم قانون را به طور کاملاً دقیق اجرا کنیم که از منافع مردم فراموش میکنیم، بیان کرد: بعضاً این وضعیت موجب میشود که در زمان نیاز همکاری مردم را نداشته باشیم.
امامجمعه کاشمر با بیان اینکه برخی مواقع مسائلی را مطرح میکنیم که قانون نیست و مقررات داخلی خود اداره است، اظهار کرد: برخی مواقع باید دامداران را درک کرد.
وی افزود: اگر همکاری با مردم بیشتر باشد و به درستی مسائل را برایشان مطرح، تبیین و آنها را نسبت به اهمیت حفظ مراتع آگاه کنیم نه تنها مشکلی پیش نمیآید، بلکه هرچه مردم احساس کنند منافع خودشان را تأمین میکنیم همکاری و مشارکتشان به خصوص در پیشگیری از حریق بیشتر خواهد شد.
طاهری گفت: باوجود اینکه همه ساله مانورهای اطفاء حریق در نقاط مختلف برگزار میشود، اما از پیوستهای این مانورها باید دورههای آموزشی برای خود مردم باشد. به خصوص برای مناطقی که احتمال داده میشود حریق بیشتری اتفاق بیفتد.
انتهای پیام