ایوب شریفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی مبنی بر نگهداری غیر مجاز پرندگان وحشی در محل نگهداری این پرندگان، ماموران یگان حفاظت موضوع را در دستور کار قرار داد و پس از صحت موضوع و اطمینان کامل، حکم ورود به محلها از مراجع قضایی گرفته شد.
وی افزود: ماموران طی بازرسی و تفتیش ۶ قطعه کبک و ۶ عدد قفس چوبی کشف و ضبط کردند و پرونده این متخلف پس از تنظیم، توسط واحد حقوقی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع شد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان سقز بیان کرد: کبکهای اسیر شده از دست فرد سودجو رهایی یافتند و بعد از تیمارداری و اطمینان از کسب سلامتی، در زیستگاههای طبیعی رهاسازی می شوند.
رهاسازی چهار قطعه کبک توسط شکارچی نادم در سقز
شریفی یادآور شد: یک شکارچی قدیمی سقزی که از شکار و اسیر کردن جانوران وحشی پشیمان شده بود، در یک اقدام نمادین و خداپسندانه با رهاسازی چهار قطعه کبک، همیار محیط زیست شد.
وی بیان کرد: در راستای تعامل و برگزاری نشست های هم اندیشی و آموزشی محیط زیستی با جوامع محلی و اهالی روستاهای حاشیه و داخل منطقه حفاظت شده عبدالرزاق سقز، شکارچی مذکور ضمن ندامت و اظهار پشیمانی از شکار حیات وحش، با رهاسازی کبک های مذکور به جمع همیاران محیط زیست پیوست .
رئیس اداره محیط زیست شهرستان سقز افزود: به همین منظور در مراسمی که با حضور محیط بانان یگان حفاظت این اداره برگزار شد، کبک های مذکور، توسط شکارچی یاد شده در زیستگاه طبیعی رهاسازی شده و به دامان زیبای طبیعت سقز بازگشتند و قفس های آنها را سوزاندند.
وی ضمن قدردانی از این اقدام محیط زیستی و تشکر از همراهی و همکاری دلگرم کننده نیروی انتظامی، دهیاری ها، شوراهای اسلامی و روستانشینان طبیعت دوست شهرستان سقز، بیان کرد: امیداریم که روز به روز بر تعداد نادمین از شکار اضافه شود، حیات وحش گرفتار در قفس آزاد شده و به آغوش طبیعت بازگردند و قفس های اسارت این مخلوقات خداوندی، شکسته و سوزانده شوند.
کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی است.
همچنین چندین منطقه شکار ممنوع دارد که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونههای جانوری و گیاهی قرار داده است.