به گزارش ایرنا، استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد درباره عدم دعوت از نمایندگان جامعه مدنی در نشست دوحه درباره افغانستان گفت: «این نشست میان نمایندگان ویژه کشورها و طالبان برگزار شد و گفتگوی بینالافغانی نبود. هر نماینده ویژه میتوانست به مسائل حقوق بشر، حقوق زنان و مواد مخدر بپردازد.»
دوجاریک درباره عدم مذاکرات نمایندگان ویژه برخی کشورها در سومین نشست دوحه با نمایندگان جامعه مدنی افغانستان نیز گفت که سازمان ملل در موقعیتی نیست که تعیین کند کدام نمایندگان باید در این نشستها شرکت کنند.
عدم حضور زنان و نمایندگان جامعه مدنی افغانستان در سومین نشست دوحه بحث برانگیز شده است و منتقدان و مخالفان طالبان استدلال کرده اند که سازمان ملل با حضور طالبان در دوحه به آنها «مشروعیت» بخشیده است.
رزماری دی کارلو، مسئول امور سیاسی سازمان ملل متحد روز دوشنبه گفت که نمایندگان جامعه بین الملل در دیدار با مقامات طالبان در قطر، نگرانی های خود را در مورد محدودیت های زنان و دختران در افغانستان مطرح کردند.
این نشست دو روزه به رهبری سازمان ملل اولین جلسه از نوع خود با حضور طالبان بود که پس از خروج نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان در سال ۲۰۲۱ به قدرت رسید، اگرچه حکومت طالبان در سطح بین المللی به رسمیت شناخته نشده است.
دی کارلو در بیانیهای گفت: در جریان همه گفتگوها نگرانی عمیق بینالمللی در مورد محدودیتهای جدی و مداوم بر زنان و دختران مطرح شد. وی افزود: «افغانستان اگر از مشارکت و ظرفیت نیمی از جمعیت خود محروم باشد، نمی تواند به عرصه بین المللی بازگردد یا از نظر اقتصادی و اجتماعی به طور کامل توسعه یابد.»
از زمان بازگشت طالبان به قدرت، اکثر دختران از تحصیل در دبیرستان و زنان از تحصیل در دانشگاه محروم شده اند. طالبان همچنین اکثر کارمندان زن افغان را از کار در آژانسهای امدادی منع کردهاند، سالنهای زیبایی را تعطیل شده و زنان نمی توانند بدون یک قیم مرد به پارک بروند یا سفر کنند.
طالبان ادعا کرده است که مطابق با قوانین اسلامی به حقوق زنان احترام می گذارد.