شناسهٔ خبر: 67388016 - سرویس سیاسی
منبع: جوان | لینک خبر

یک نکته کلیدی در زمینه اجماع کاندیدا‌ها

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: انصاری تحلیلگر در کانال خود در ایتا نوشت:

یکی از موضوعات کلیدی که امام خامنه‌ای بر آن تاکید داشتند مشارکت بالا بود. تعارف که نداریم؛ وقتی رهبری از مشارکت بالا حرف میزنند ما باید بدانیم که مخاطب اصلی ایشان خودمانیم؛ و اِلّا آن فرد برانداز یا غرب پرست، یا حتی آن خاکستری که عموما سیاست را دنبال نمیکند، اساسا یا اهمیت نمیدهد یا اصلا این صدا به گوشش نمیرسد؛ بنابراین ما باید این سیگنال را دریافت کنیم که شرایط خیلی نفسگیر است و لازم است از تمام ظرفیت‌ها برای کشاندن اطرافیانمان پای صندوق استفاده کنیم.

شما فکر نکنید خاکستری‌ها و یا مرددین فقط آن‌هایی هستند که تمایل به اصلاح طلبان دارند؛ خیر! در میان اطرافیان ما تا دلتان بخواهد آدم‌هایی هستند که یا هنوز نامزدی را انتخاب نکرده اند و یا اینکه اگر ترغیب نشوند تصمیم به مشارکت هم ندارند. پس اولا بدانید مخاطب پیام آقا خود ماییم! و ثانیا علاوه بر فضای مجازی از هر طریقی که میتوانید آدم‌های بیشتری را پای صندوق ببرید. دعوت‌های تلفنی، رو در رو و همچنین روشن کردن صحنه در تماسهایمان به شدت جواب میدهد.

وقتی آقا تاکید چندباره بر مشارکت مضاعف میکنند و میگویند ملت ایران اجازه نمیدهد سرنوشتش را دیگران بنویسند در واقع دارند به من و شما میگویند انتخابات امسال به شدت مهم و حساس است، لذا مشارکت را جدی بگیرید و تا میتوانید آرای بیشتری را به نفع جبهه انقلاب جمع کنید و نگذارید سرنوشت ملت به دست دیگران بیفتد.

در سخنان حضرت آقا یک هشدار ظریف هم بود [البته این تحلیل بنده است]. آنجا که فرمودند اگر رئیس جمهور شدید از افراد سالم و معتقد به مبانی انقلاب استفاده کنید، واقعا تنم لرزید! نکند آقا از اجماع دوستان انقلابی نا امید شده اند و، چون شرایط را به نفع نامزد اصلاح طلبان میبینند، دارند از همین الان به رئیس جمهور پزشکیان هشدار میدهند که اطرافیانت را چگونه انتخاب کن! حتی تصورش هم دشوار است! ولش کنید اصلا نمیخواهم حتی به آن فکر کنم...!

حالا بیاییم با اتکا به سخنان حضرت آقا سوال را اینگونه مطرح کنیم که سرنوشت کشور از طریق انتخابات چگونه میتواند به دست دیگران بیفتد؟! لطفا ابتدا اندکی به این فکر کنید!

قطعا سرنوشت کشور بر اساس تجربه زمانی به دست دیگران می‌افتد که یک غربگرا رئیس جمهور باشد. خب به من بگویید؛ رئیس جمهور چگونه میتواند یک غربگرا باشد وقتی که مجموع آرای انقلابی‌ها با توجه به نظرسنجی‌های معتبر بیشتر از کاندیدای غربگرا‌ها است؟!

پاسخ خیلی ساده است؛ عدم اجماع! در واقع عدم اجماع میتواند تمام زحمات شهید رئیسی و شهید امیرعبداللهیان در این سه سال را بر باد بدهد و در حالی که پیروزی واقعا در دسترس است، به هر دلیلی دوستان حریف نفس خود نشوند و کنار نروند!

حالا بیایید چند سناریو را با هم بررسی کنیم و ببینیم چه کسی کنار برود بهتر است. اگر اجماعی صورت نگیرد چه میشود؟ نظرسنجی‌های معتبر میگویند انتخابات به دور دوم میرود. اگر پزشکیان اول، قالیباف دوم و جلیلی سوم شود چه اتفاقی می‌افتد؟ نظرسنجی‌های معتبر میگویند قالیباف در دور دوم پزشکیان را ناک اوت میکند و ریاست جمهوری در دست انقلابیون باقی میماند.

خب حالا، اگر پزشکیان اول جلیلی دوم و قالیباف سوم شود چه میشود؟ همان نظرسنجی‌های معتبر میگویند انتخابات به دور دوم میرود و جلیلی از پزشکیان شکست میخورد، که البته دلایلش را هم اکثرا میدانید و دیگر نیازی به توضیح نیست.

حالا اگر اجماع بر سر قالیباف باشد چه میشود؟ همه شواهد و قرائن میگویند پزشکیان در همان دور اول شکست خواهد خورد. اما اگر اجماع بر سر جلیلی باشد چه؟ پاسخ روشن است؛ جلیلی چه در دور اول و چه در دور دوم در برابر پزشکیان شکست خواهد خورد.

ببینید دوستان! اینجا یک نکته کلیدی وجود دارد که کمتر به آن توجه میشود. ما معتقدیم قالیباف در صورت عدم اجماع دوم خواهد شد و به دور بعد خواهد رفت؛ اما بیایید فرض کنیم قالیباف سوم بشود! باز هم سودی به جبهه انقلاب نمیرسد چرا؟ چون جلیلی نمیتواند در دور بعد پزشکیان را شکست بدهد. میخواهم این را بگویم که حتی اگر نظرسنجی‌ها قالیباف را سوم هم نشان بدهند، این نه مزیتی برای جلیلی است و نه مزیتی برای جبهه انقلاب؛ یعنی در هر صورت این فقط قالیباف است که میتواند گره این کلاف در هم تنیده را باز کند و البته پیش از او دکتر سعید جلیلی اگر که به اجماع بر قالیباف تن بدهد و باعث نشود با ماندن خود در صحنه ۹۲ دیگری رقم بخورد!