شناسهٔ خبر: 67334437 - سرویس اقتصادی
منبع: دانشجو | لینک خبر

در گفت‌وگو با دانشجو مطرح شد؛

دولت‌ها محل هزینه‌کرد درآمدهای مالیاتی را برای مردم شفاف کنند

نماینده مجلس دوازدهم گفت: یکی از اقدامات مثبتی که در دولت سیزدهم رخ داد ریل گذاری مناسب در حوزه درآمدهای مالیاتی بود که بخش قابل توجهی از آن صرف بهبود سلامت جامعه شده است.

صاحب‌خبر -

وحید احمدی نماینده مردم کنگاور در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به سیاست‌های دولت سیزدهم در زمینه مالیات‌ستانی عادلانه از همگان، به کار انداختن این درآمد‌ها در راستای ایجاد عدالت اجتماعی و بازتوزیع ثروت در کشور گفت: مالیات در تمامی کشور‌ها یک منبع پایدار درآمد است و دولت‌ها برای اداره کشور و ارائه خدمات به مردم به آن تکیه دارند.


وی ادامه داد: بسیاری از کشور‌ها منبع درآمدی به جز مالیات ندارند و از همین محل امور کشور را پیش می‌برند. همین موضوع نشان می‌دهد که مالیات ستانی عادلانه، حقه و مبتنی بر اطلاعات چقدر اهمیت دارد.


عضو مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در کشور‌های پیشرفته سیستم مالیاتی به گونه‌ای تعریف شده است که هیچ کس نمی‌تواند گریز و فراری از آن داشته باشد. همگان موظفند در مقابل امکاناتی که در کشور از آن استفاده می‌کنند و درآمدی که دارند، به پرداخت مالیات بپردازند.


احمدی گفت: قطعاً اقدام دولت سیزدهم در زمینه اصلاح ساختار نظام مالیاتی کشور و دریافت مالیات حقه و عادلانه از همگان کار باارزشی است اما نباید تصور کنیم که کار تمام شده و به طور کامل سیستم مالیاتی کشور اصلاح شده است.


وی ادامه داد: برخی مشاغل هنوز آن طور که شایسته است، مالیات نمی‌پردازند. راه گریز مالیاتی هنوز هم برای برخی وجود دارد. باید به رفع این مشکلات بپردازیم و همگان متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند.


عضو مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در برخی موارد می‌بینیم که بعضی مشاغل در مقابل خدمات و کالایی که ارائه می‌دهند، سعی می‌کنند به طرقی مانند کارت به کارت و وجه نقد مبلغ را دریافت کنند، این‌ها نمونه‌هایی از فرار مالیاتی است که باید رفع شود.


احمدی گفت: برخی مودیان به روش‌های مختلف از معافیت مالیاتی استفاده می‌کنند، این کار درستی نیست. در پرداخت مالیات هیچ تبعیضی نباید وجود داشته باشد و همگان باید متناسب با درآمدشان مالیات بپردازند.


وی ادامه داد: دستمزد و حقوق بگیران که مسائل مالی‌شان شفاف است، هدف مالیات‌ستانی قرار می‌گیرند و قبل از واریز حقوق، مالیات‌شان کسر می‌شود. اما برخی مشاغل و افراد که درآمد‌های بالایی دارند، از پرداخت مالیات طفره می‌روند.


عضو مجلس دوازدهم شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اقداماتی که دولت سیزدهم در زمینه اصلاح ساختار مالیاتی کشور انجام داد، خوب بود و توانست درآمد‌های مالیاتی دولت را افزایش دهد. این روند باید ادامه یابد و مالیات‌ستانی حقه از همگان در دستور کار باشد.


احمدی گفت: به کار انداختن درآمد‌های مالیاتی در دولت سیزدهم در راستای ارائه خدمات به مردم در زمینه بهداشت از اهمیت بالایی برخوردار است. به ویژه توجه به درمان کودکان اهمیت دارد.


عضو مجلس دوازدهم شورای اسلامی در پایان گفت: به کار انداختن درآمد‌های مالیاتی در امور مهمی همچون بهداشت مزیت‌های زیادی دارد. خانوار‌ها معمولاً نمی‌توانند از عهده این مخارج برآیند و کمک دولت به آن‌ها از محل درآمد‌های مالیاتی منطقی است. به کارگیری درآمد‌های مالیاتی در جهت توسعه زیرساخت‌های کشور چه در سطح ملی چه در سطح استانی و سهم مشخص از مالیات برای بخش‎‌های راهبردی در زمینه افزایش رفاه جامعه نظیر بهداشت و توسعه شهری اقدام بسیار مهمی است.