شناسهٔ خبر: 67294407 - سرویس اقتصادی
منبع: ایمنا | لینک خبر

رشد ۷۴ درصدی خرید تضمینی گندم نسبت به ابتدای دولت سیزدهم

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی، گفت: میزان خرید تضمینی گندم امروز نسبت به ابتدای دولت سیزدهم یعنی مشابه سال ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ معادل ۷۴ درصد رشد داشته است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سهراب سهرابی امروز _جمعه یکم تیر_ اظهار کرد: بر اساس گزارش سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران (سیفا)، میزان خرید تضمینی گندم تا پایان روز پنجشنبه ۳۱ خرداد به میزان ۴.۷۷۰ میلیون تن و ارزش گندم‌های خریداری شده معادل ۸۴ همت است.

وی افزود: بیشترین میزان خرید به ترتیب مربوط به استان خوزستان ۱.۶۱۱ میلیون تن، گلستان ۹۵۳ هزار تن، فارس ۵۳۳ هزار تن، ایلام ۲۹۵ هزار تن است.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان خرید تضمینی مشابه سال گذشته در همین مدت زمان ۴.۵۶۷ میلیون تن است.

به گفته سهرابی، میزان افزایش خرید در مقایسه با سال گذشته ۲۰۳ هزار تن معادل ۴.۵ درصد رشد داشته است.

وی گفت: میزان خرید مشابه در سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۰ به میزان ۳.۲۴۳ میلیون تن و میزان افزایش خرید معادل ۱.۵۲۹ میلیون تن و معادل ۴۷ درصد رشد داشته است.

وی یادآور شد: میزان خرید مشابه در سال زراعی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ به میزان ۲.۷۳۸ میلیون تن و میزان افزایش ۲.۰۳۳ میلیون تن و معادل ۷۴ درصد رشد داشته است.

مجری طرح گندم، اقدامات فنی و اجرایی راهبردهای جدید وزارت جهاد کشاورزی برای حداکثرسازی تولید با حفظ منابع پایه و بسترهای تولید را از عوامل تأثیرگذار در رشد تولید گندم در سال جاری عنوان کرد.

وی با اشاره به سخنان اخیر وزیر جهاد کشاورزی اقدامات راهبردی وزارت جهاد کشاورزی را حداکثرسازی تولید با حفظ منابع پایه و بسترهای تولید را از راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی در مدیریت و راهبری بخش کشاورزی دانست و گفت: با اتخاذ این راهبرد تولید در بخش کشاورزی تا جایی که علم، دانش و فن‌آوری‌های روز تعیین کنند، مجاز است.

وی اضافه کرد: بر این اساس به جای تعیین سطح کلی تولید، تولید مجاز در سطح خرد و مزرعه مدنظر است و میزان آن می‌تواند حاصل جمع تولیدات سطح خرد مجاز شده باشد.

سهرابی افزود: همچنین یکنواختی، توازن‌بخشی، صادرات محوری و دانش‌بنیانی تولید از راهبردهای پنج‌گانه وزارت جهاد کشاورزی که به طور توأمان در دست اجرا است و حاصل اجرای یک ساله آن‌ها افزایش بیش از یک میلیارد دلاری صادرات و بهبود و مثبت‌سازی بیش از دو میلیارد دلاری تراز تجاری کشاورزی و آرامش نسبی در بازار داخلی محصولات کشاورزی و غذایی است.