شناسهٔ خبر: 6672118 - سرویس سیاسی
منبع: روزنامه آفرینش | لینک خبر

در کميسيون امنيت ملي مجلس؛

صالحي ابعاد فني برجام را تشريح کرد

صاحب‌خبر -

 رئيس سازمان انرژي اتمي کشور در جلسه امروز کميسيون امنيت ملي مجلس شوراي اسلامي ابعاد فني برجام را توضيح داد.به گزارش خانه ملت، علي اکبر صالحي در اين جلسه با تاکيد بر اينکه کارشناسان فني سازمان انرژي اتمي کشور که در مذاکرات حضور داشتند، بسيار قوي ظاهر شدند و اين مايه فخر و مباهات کشور است، گفت:‌ هدف فعاليت‌هاي هسته‌اي کشور فعاليت‌هاي صلح آميز است.وي تاکيد کرد:‌ بنا به فتواي مقام معظم رهبري ما اساسا نمي توانيم به جز فعاليت هاي هسته‌اي صلح آميز به دنبال فعاليت هاي ديگري باشيم.

به گفته صالحي، براي دستيابي به فناوري صلح آميز هسته‌اي با رويکرد تجاري- صنعتي ناچار به همکاري بين‌المللي هستيم و برجام اين فرصت را در اختيار ما قرار مي‌دهد.

رئيس سازمان انرژي اتمي کشور با بيان اينکه تا ده سال آينده حداقل چهارنيروگاه ديگر علاوه بر بوشهر در کشور ايجاد مي‌شود تصريح کرد: به موازات ايجاد نيروگاه ها به دسترسي به منابع اورانيوم طبيعي به ويژه در کشور نياز داريم. حدود 60 درصد خاک کشور درخصوص کشف منابع اورانيوم کاوش شده و در پي انجام 40 درصد مابقي هستيم.

صالحي اضافه کرد:‌به رغم همه محدوديت هايي که عليه فعاليت هسته‌اي ايران اعمال شده نه تنها اين محدوديت ها خللي بر فعاليت هسته‌اي ما وارد نخواهد کرد ،‌بلکه به اشکال مختلف فعاليت هسته‌اي ما تسريع خواهد شد.

بالاتر از کف‌تعيين شده انعطاف به خرج داديم

وي با بيان اينکه تمام آنچه که به لحاظ فني اتفاق افتاده بسيار بالاتر از کف آن چيزي بود که حق داشتيم انعطاف به خرج دهيم افزود:‌ فردو براي تامين نياز يک نيروگاه به وجود نيامده بلکه هدف فردو تضمين دانش و تکنولوژي غني سازي است. اين مهم با تعداد سانتريفيوژهاي موجود و به رغم به همه محدوديت ها محفوظ مي ماند و ادامه روند غني سازي ما را براي شرايط احتمالي بحران تضمين مي‌کند.

صالحي يکي از دستاوردهاي مهم برجام را ورود ايران به گروه تامين کننده بانک سوخت هسته‌اي در جهان عنوان کرد و افزود:‌اکنون ايران هم مي تواند اورانيوم غني شده توليد کند و هم مي تواند بفروشد و در قبال آن اورانيوم طبيعي وارد کند. پيش از اين نمي توانستيم توليد کنيم. نمي توانستيم بفروشيم و نمي توانستيم وارد کنيم.

رئيس سازمان انرژي اتمي کشور راکتور اراک را به لحاظ تکنولوژي متعلق به 40 سال پيش روسيه عنوان کرد و افزود: اکنون و در بازطراحي اين راکتور مي توانيم از تکنولوژي پيشرفته و جديد استفاده کنيم.