به گزارش خبرنگار ایرنا، هزاران نفر از مردم دیار فرهنگ ها از کرد، ترک، فارس، ترکمن، تات و بلوچ در سالروز شهادت ششمین ستاره تابناک امامت و ولایت در شهرها و روستاها مراسم عزاداری برپا کرده و در قالب هیات های دسته روی عشق و ارادت خود را به این امام همام به تصویر کشیدند.
مردم ولایتمدار خراسان شمالی شب گذشته نیز با حضور در مساجد، تکایا، حسینه ها و اماکن متبرکه با برپایی مراسم عزاداری، ارادت و عشق خود را به ائمه اطهار (ع) نشان دادند.
مردم عزادار و سیه پوش بجنورد هم امروز در هیات های سینه زنی در شهادت امام جعفر صادق(ع) بر سر و بر سینه زدند. هیات های عزاداری بجنورد از میدان شهید به مقصد حرم امام زاده عباس بن موسی بن جعفر (ع) به راه افتادند.
شیفتگان خاندان عصمت و طهارت در مرکز خراسان شمالی در شهادت این امام همام به نوحه سرایی و عزداری پرداختند.
به گزارش ایرنا، امام جعفر صادق(ع) ششمین پیشوای شیعیان و بنیان گذار فقه جعفری است که توانست مکتب فقهی فراگیر و نهضتی دانش محور را پایه گذاری و با توسعه حوزه علمی، در علوم نقلی و عقلی شاگردان برجستهای تربیت کند و زمینه پویایی تمدن اسلامی را فراهم آورد.
در روزگاری که امت اسلامی طعم تلخ حکومت ستمگرانه حاکمان بنی امیه را میچشیدند، امام جعفر صادق (ع) توانست نهضت علمی و فرهنگی بزرگی را شروع و پایههای علمی مکتب شیعه را محکم سازد تا جایی که از مذهب شیعه اثنی عشری با عنوان «مذهب جعفری» و از آن حضرت(ع) با عنوان موسس آن یاد میشود.
ابوعبدالله، ابواسماعیل و ابوموسی از کنیه های آن امام همام(ع) به شمار میرود و «صابر، طاهر و فاضل» از جمله لقبهای ششمین پیشوای شیعیان و «صادق» نیز مشهورترین لقب ایشان است.
این امام بزرگوار(ع) در طول زندگی خویش، حکومت چند تن از خلفای اموی و پس از آن عصر سفاح و منصور از خلیفه های عباسی را درک کرد و در تمام این دورهها لحظهای از گسترش دین اسلام و حمایت از مردم ستم دیده دست برنداشتند.
امام جعفر صادق(ع) از نظر علمی مورد ستایش تمامی عالمان عصر خویش بود که سرانجام با دستور منصور دوانیقی خلیفه عباسی در ۲۵ شوال ۱۴۸ هجری مسموم شد و به شهادت رسید.