به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ابوالفضل عمویی، با اشاره به جلسه شب گذشته شورای امنیت درباره بررسی اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم صهیونیستی اظهار کرد: اقدام ایران در عملیات ۲۶ فروردینماه چارچوب حقوقی مشخصی داشت، از همان ابتدا روشن بود که ما در چارچوب منشور ملل متحد و با استفاده از حق دفاع مشروع خودمان عمل میکنیم و این برای همه طرفها روشن بود.
بنابر گزارش ایسنا، وی بیان کرد: ایران برای اقدام خود مشروعیت بینالمللی داشت و قبل از آن بسیاری از کشورها حمله رژیم صهیونیستی به بخش کنسولگری سفارت ایران در دمشق را محکوم کرده بودند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی عملیات «وعده صادق» را موفق و کنترل شده خواند و اظهار کرد: این عملیات باعث شد اقدامات حقوقی آنها ناکام بماند لذا توان آمریکا مصروف به این موضوع شده بود چون میدانست نمیتواند با وجود چین، روسیه و الجزایر اهداف خود را در شورای امنیت پیش ببرد، پس تمرکزش را روی جلسه گروه هفت گذاشت البته که آنجا هم ناکام بود.
عمویی تاکید کرد: وضعیت رژیم صهیونیستی در افکار عمومی بینالمللی به نحوی است که امروز ظرفیت بسیج کردن سایر کشورها برای حمایت از خودش در مجامع بینالمللی را به طور کامل ندارد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره نقش وزارت خارجه و دستگاههای دیپلماسی در جلسه شب گذشته شورای امنیت سازمان ملل گفت: وزارت امور خارجه برای پیگیری مباحث حقوقی و دیپلماتیک این موضوع اقدامات خوبی انجام داد این عملیات کار جمعی و ملی بود که نیروهای مسلح و نیروهای دیپلماتیک ما در کنار همدیگر توانمندی را برای ایجاد یک غرور ملی درست کردند.
وی ادامه داد: حمایت اقشار مختلف مردم ایران از طیفهای گوناگون سیاسی و اجتماعی را شاهد بودیم که نشان میدهد ایرانیها یکپارچه از این عملیات استقبال کردند.
عمویی با اشاره به ناکامی آمریکا و رژیم صهیونیستی در جلسه شورای امنیت تصریح کرد: یکی از دلایلی که آمریکا و حامیان رژیم صهیونیستی در شورای امنیت ناکام ماند به جلسه قبل شورای امنیت در دو هفته گذشته بر میگردد در آن جلسه آمریکا، انگلیس و فرانسه خلاف ادعاهایشان از محکوم کردن اقدام رژیم صهیونیستی برای حمله به اماکن دیپلماتیک به عنوان اقدامی خلاف حقوق بینالملل، ابا کردند و مانع تصویب یک بیانیه شدند این موضوع در برخی از اعضا تاثیر گذاشت، آنها قائل بودند اقدام ایران یک اقدام واکنشی مشروع است به همین جهت مانع رسیدن غربیها به اهدافشان علیه جمهوری اسلامی ایران شدند، پس میتوان گفت که صادر نشدن بیانیه در جلسه شب گذشته شورای امنیت علیه ایران نشاندهنده حقانیت جمهوری اسلامی ایران است.
ایران، آمریکا و اسرائیل به دنبال جنگ فراگیر نیستند
همچنین ایسنا نوشت؛
عباس گلرو، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حمله نظامی ایران به سرزمین های اشغالی و احتمال حمله متقابل اسراییل به ایران، گفت: این پیام محکمی بود و جدیت ایران را برای اینکه بعد از این همه اقدامات که اسرائیل در سوریه و علیه منافع ملی ما انجام داد یک جا بایست نشان داده می شد و این نقطه عطفی بود.
این نماینده مجلس ادامه داد: اینکه این اقدام ایران بازدارنده است و تضمین شود که اسرائیل کاری نمی کند بعید می دانم چراکه اسرائیلی ها خبیث تر از این حرفها هستند.
وی اظهار کرد: این اقدام مثل طوفان الاقصی بود که از زمان پیدایش رژیم صهیونیستی تا تاریخ حاضر بی سابقه بود و در معادله نظامی و رویارویی ایران و اسرائیل بی نظیر بود و برای اولین بار اتفاق افتاد که ما مستقیما خاک سرزمین های اشغال شده را هدف قرار دادیم.
گلرو ادامه داد: گرچه پایان جنگ را سرلشکر باقری اعلام کردند در دبیرخانه سازمان ملل هم ما نامه به شورای امنیت و دبیر کل دادیم و پایان یافته تلقی کردیم اما صحنه سیال است و اگر سناریوی دیگر از طرف صهیونیست ها تکرار شود باید پاسخ متقابل بگیرند. آنها به اهداف نظامی ما و دیپلماتیک ما زدند و ما هم تلافی متقابل کردیم اگر بازی عوض شود همان اتفاقات می تواند از طرف ما در رابطه با این رژیم بیفتد.
نماینده مردم سمنان در مجلس تصریح کرد: بعید می دانم رژیم صهیونیستی اماکن غیر نظامی ما را بزنند. حتی اماکن نظامی ما را نخواهند زد چون اسرائیل با توجه به بعد مسافتی که دارد توانایی این کار را ندارد. موشک ندارد از نظر پدافند و سیستمی نیز ضعیف است و بعید می دانم اقدامی علیه مناطق مسکونی ما انجام دهد.
وی ادامه داد: البته به کشورهای منطقه هم هشدارهای لازم داده شده که با این رژیم همکاری نکنند بنابراین در همین حد متوقف می ماند اما به هر حال در عالم سیاست و بین المللی سناریوهای مختلفی می تواند اتفاق بیفتد. و به همین دلیل نیروهای مسلح ما آمادگی کامل دارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی تاکید کرد: نه ایران و نه منطقه و نه خود آمریکایی ها تمایلی به جنگ فراگیر ندارند چون جنگ فراگیر یعنی به آتش کشیده شدن منطقه و کل اقتصاد دنیا لذا تاثیرمستقیم روی فروپاشی اقتصادی می گذارد و دنیا تحمل این را ندارد.
وی خاطر نشان کرد: از نظر من الان زمانش نیست و اتفاقی نخواهد افتاد حتی متحدین آمریکا هم که در منطقه هستند آنها هم اسرائیلی ها را مدیریت می کنند که اتفاقی نیفتد و خلیج فارس نمونه واضح است. اگر جنگ اتفاق بیفتد این خانه های شیشه ای در حاشیه جنوبی خلیج فارس مصون نخواهند بود بنابراین هیچ کدام دنبال جنگ فراگیر نیستند.
27215