به گزارش مشرق، کانال تلگرامی مطالعات خلیج فارس در مطلبی به موضوع حذف اشعار مربوط به فلسطین را از اُپرت «رؤیای عرب» از سوی امارات پرداخت و نوشت:
امارات اپرت «رؤیای عرب» را احیا کرد؛ این آهنگ پانعرب که بهطور گسترده در جهان عرب بهعنوان یک اپرت توصیف میشود، سال ۲۰۰۰ در زمان انتفاضه دوم به شهرت رسید، و به نمادی از همبستگی با آرمان فلسطین تبدیل شد.
نسخه جدیدی از این اپرت توسط ۱۱ هنرمند عرب در ۲۶ فوریه بهعنوان بخشی از مراسم اختتامیه چهارمین دوره برنامه «امیدسازان» امارات که از نیکوکاران جهان عرب تجلیل میکند، اجرا شد.
امیدسازان (Hope Makers) یکی از ۳۳ طرح بشردوستانه زیر نظر محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس امارات و حاکم دبی است.
با اینحال، این احیا، اپرت را دگرگون، و تهی از هرگونه همبستگی و اتحاد با مسائل جهان عرب کرد؛ و محتوای آن، همان دیدگاه و رویکرد امارات است.
تشدید جنگ غزه، برخی درخواستها برای احیای اپرت و ادامه آن برانگیخته است.
نویسنده این ترانه، مدحت العدل، شاعر و ترانهسرای مصری، از تمرین برای اجرای آن در خانه اپرای قاهره در اکتبر ۲۰۲۳ خبر داده بود؛ این اجرا اما، بعداً برای مدت نامعلومی به تعویق افتاد.
العدل سپس از اجرای امیدسازان خبر داد و این آهنگ به بیشترین جستجو در گوگل تبدیل شد.
اما با این وجود، بخشهایی از این اپرت که مربوط به آرمان فلسطین و واقعیت عربی بود، حذف شد.
یکی از نویسندگان اماراتی گفت نسخه جدید بهتر است؛ زیرا به گفته او، عاری از «نفرت و سیاست» است.
نسخه اصلی شامل مطالبی از درگیریها بین غیرنظامیان فلسطینی و نیروهای اسرائیلی و همچنین شخصیتهای تاریخی مرتبط با رویدادهای مهم جهان عرب است.
با این حال، نسخه جدید، از ۱۹ دقیقه به ۴.۵ دقیقه کاهش یافته و بیشتر آن بخشها حذف شده است.
همچنین برخی از خوانندگان نسخه اصلی، در نسخه جدید حذف شدهاند؛ مانند خواننده تونسی، لطفی بوشناق، که به خاطر حمایت از آرمان فلسطین و مخالفت شدید با عادیسازی شناخته شده است.
در واقع، اپرت جدید از هرگونه مسائل مشترک عربی و یا هر موضوعی که میتواند اسرائیل را خشمگین کند، تهی شده است؛ حتی محمد عساف، خواننده فلسطینی که اهل غزه، اما دارای اقامت طلایی در امارات است، بدون پرچم فلسطین ظاهر شد.
به راحتی میتوان پیمان آبراهام را، به حذف هرچیزی که در اپرت جنجالبرانگیز است، مرتبط دانست.
امارات درحال شتاببخشی به عادیسازی خود با اسرائیل است؛ بهعنوان مثال، بنابه گزارش کانال ۱۳ اسرائیل، این کشور یک مسیر زمینی به اسرائیل، از طریق سعودی و اردن راه انداخته که هدف آن، دور زدن حملات انصارالله یمن است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.