شناسهٔ خبر: 65399729 - سرویس استانی
منبع: ایرنا | لینک خبر

نامزد نمایندگی مجلس: آب، راه و مسکن، اولویت‌های سمنان، مهدیشهر و سرخه است + فیلم

سمنان - ایرنا - نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه در تبیین برنامه‌ها و دیدگاه‌های خود گفت که تامین آب و ساخت راه و مسکن، مهم‌ترین نیازهای این حوزه انتخابیه است و مجلس می‌تواند با قرارگرفتن در جایگاه واقعی خود، نقش اساسی در قانون‌گذاری و نظارت داشته باشد.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در راستای فراهم کردن فرصت برابر برای نامزدهای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شهرستان شاهرود و میامی و همچنین کمک به شناساندن بهتر نامزدها و برنامه‌هایشان به مردم، اقدام به مصاحبه با داوطلبان این دوره از انتخابات و پرسش از آنان در خصوص موضوع‌های شهرستانی و کشوری کرده‌ است.

علی همتی دارای دکترای مهندسی عمران، عضو هیات علمی دانشگاه و مهندس پایه یک سازمان نظام مهندسی است و معاونت عمرانی شهرداری سمنان، ریاست شورای اسلامی شهر سمنان، تدریس دوره‌های کشوری مربوط به نظام مهندسی، تالیف کتاب و چاپ بیش از ۶۰ مقاله علمی در مجله‌های معتبر ملی و بین‌المللی و سفر به کشورهای مختلف برای شرکت در کنفرانس‌های علمی را در سابقه‌ دارد.

این نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه می‌گوید: به دلیل سابقه علمی و مدیریت اجرایی که دارد و هم اینکه در پارلمان شهری به مدت شش سال در زمنیه قانون‌گذاری در منطقه انجام وظیفه کرده است، احساس می‌کند نقطه‌ ضعف‌هایی که در سال‌های اخیر در زمینه قانون‌گذاری، نظارت بر حسن اجرای قانون شناسایی کرده، می تواند با راه‌یابی به مجلس شورای اسلامی در زمینه رفع این نقص‌ها و کمک به توسعه حوزه انتخابیه سمنان گام بردارد.

مجلس به عنوان «راس امور» جایگاه خود را تضعیف نکند

همتی با اشاره به فرموده امام خمینی(ره)، افزود: مجلس در راس امور است به شرطی که جایگاه خودش را تضعیف نکند.

نخستین نکته که فرد به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی باید رعایت کند، موضوع شفافیت است، مجلس کنونی با شعار شفافیت آغاز به کرد و اکنون که در اواخر عمر مجلس به سر می‌بریم، قانون شفافیت مصوب شد، اما آیا این قانون همان قانونی است که وعده داده شد؟ خیر این طور نیست. نمایندگان مردم در مجلس کنونی شورای اسلامی به وعده خود در شفافیت عمل نکردند.

نبود شفافیت منجر به ابهام‌زایی و در نتیجه خدشه‌دار شدن اعتماد مردم به عنوان سرمایه اجتماعی می‌شود. چرا به عنوان یک شهروندی که رای داده‌ام، نباید بدانم کدام یک از نمایندگان خودروهای شاسی‌بلند دریافت کردند؟ چرا نباید بدانم حقوق یک نماینده مجلس چقدر است که در نتیجه معاندان از نبود شفافیت سوء استفاده و مردم را دچار شبهه کنند؟

قانون نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۱ تصویب شد، اما چرا تا کنون اصلاحات لازم و به‌روزرسانی این قانون انجام نشده است، حق هر شهروند و رای دهنده است که بداند. تعارض منافع نباید مانع شفافیت و مبارزه با فساد شود زیرا از ۱۳۹۶ در مجلس شورای اسلامی مطرح است، اما به سرانجام نرسیده است.

اگر فردی که به عنوان نماینده مردم به مجلس شورای اسلامی راه می‌یابد، شفافیت را سرلوحه کار قرار ندهد به ابهام‌زایی، ایجاد یاس و ناامیدی و کاهش سرمایه‌اجتماعی در جامعه دامن می‌زند. مجلس شورای اسلامی در بخش قانون‌گذاری و نظارت بر حسن اجرای قانون نقش اساسی دارد، اما در هر دو بخش ضعیف عمل می‌کند.

در نظر نگرفتن فرصت کافی برای مطالعه گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، در نظر نگرفتن فرصت کافی برای مشورت با تیم نخبگانی و مشورتی در حوزه انتخابیه و نداشتن اشراف به مسایل، از عوامل عملکرد ضعیف مجلس شورای اسلامی است که نتیجه آن افزایش سن بازنشستگی است که موجی از ناامیدی را ایجاد می‌کند. در تبصره ۶ مربوط به قانون بازنشستگی آمده است که افراد در صورت تمایل می‌توانند در سن ۳۰ سالگی درخواست بازنشستگی کنند، اما مشمول بازنشستگی پیش از موعد می‌شوند و باید در قانون‌گذاری به بار حقوقی کلمه‌ها دقت شود.

نتیجه و خروجی عملکرد ضعیف مجلس شورای اسلامی در بخش قانون‌گذاری، افزایش مالیات بدون ارائه خدمات جدید، افزایش مالیات بر ارزش افزوده برای افزایش حقوق بازنشستگان است.

از نمونه‌های نبود نظارت بر اجرای قانون این است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی دولت را موظف نمی‌کنند کالابرگ الکترونیکی را به صورت دقیق اجرا کند و سبد معیشتی مردم را در اختیارشان قرار دهد و قدرت خرید مردم حفظ نمی‌شود.

کشور در بخشی از حوزه‌ها از جمله قانون معادن، تعارض منافع دارد و ورزش نیازمند به‌روزرسانی قانون است. لایحه نظام جامع باشگاه‌داری و سرباز-قهرمان، گروه‌های جهادی و قانون اصلاح بسیج سازندگی و قانون‌هایی که به نفع مردم باشد، از جمله مواردی است که سالیان طولانی در مجلس شورای اسلامی معطل مانده و به سرانجام نمی‌رسد.

اگر استفاده از برخی پلتفرم‌ها در فضای مجازی ممنوع و فیلترینگ است، چرا مسولان ارشد کشور در آن صفحه دارند و اگر آزاد است چرا باید با فیلترشکن استفاده کرد؟ قانون حجاب و عفاف از دیگر قوانین مجلس شورای اسلامی است که اعلام نشد خروجی این قانون چیست؟

برای توسعه و عملکرد مطلوب باید در موضوع‌های مختلف از جمله اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و ورزشی راهبرد داشته باشیم و طبق راهبرد حرکت کنیم. در ۱۵ حوزه با تعیین راهبردها و چراغ‌راه حرکت، کتاب «آینده روشن است» را تدوین کرده‌ام، چرا که معتقدم آینده روشن است و در صورت رای آوردن و راه‌یابی به مجلس شورای اسلامی این کتاب میثاقم با مردم حوزه انتخابیه خواهد بود و بر مبنای آن حرکت خواهم کرد.

هوش مصنوعی از جمله مواردی است که در کتاب «آینده روشن است» به آن پرداخته‌ام، چرا که در این زمینه بسیار عقب هستیم و به به‌روز رسانی قوانین در این بخش نیاز داریم. اکنون رتبه کشور در زمینه هوش مصنوعی در دنیا ۷۲ است، رهبر معظم انقلاب دو سال پیش فرمودند باید جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران ۱۰ سال آینده در هوش مصنوعی به رتبه هفت جهانی برسد و این مسیر پرچالش است، اما ظرفیت در کشور وجود دارد.

توسعه پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش بنیان ارزشمند است، اما باید برای آن‌ها برنامه داشت و آن را با بخش صنعت درگیر کرد و برای آنها باید حمایت‌های خوبی در نظر گرفته شود.

آب، راه و مسکن، مهمترین اولویت‌ها در حوزه انتخابیه

این نامزد نمایندگی مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه گفت: تامین آب از جمله اولویت‌های پیگیری در این حوزه انتخابیه‌ خواهد بود، اکنون طرح سد فینسک و طرح انتقال آب دریای خزر پیشرفت فیزیکی مناسب ندارد.

در بخش راه، آزادراه حرم تا حرم از طرح‌های مهم حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه است که مسیر عبور آن هنوز تعیین تکلیف نشده و نحوه عبور آزادراه نقشی مهم در اقتصاد این دیار خواهد داشت. چشمه آبگرم سمنان یکی ظرفیت‌های ارزشمند برای توسعه گردشگری است، اما همچنان مغفول مانده و پیگیری این موضوع از اولویت‌هایم خواهد بود.

کارخانه‌های خوبی در این حوزه انتخابیه ایجاد و احیا شدند، اما این منطقه با چالش نیروی کار مواجه است که فقدان تامین مسکن مناسب از عوامل مهم کمبود نیروی کار است. تامین و ساخت مسکن در حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه نیازمند جهش و اصلاح قانون است، برای خانه‌دار شدن جوانان باید قوانین اصلاح و بار تامین مالی از دوش آنان برداشته شود و همچنین افزایش سقف پرداخت تسهیلات در تامین مالی و صاحبخانه شدن جوانان کمک کننده است.

نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی باید فریاد ملت باشند، حمایت از تولید داخلی و پرهیز از واردات را مورد توجه قرار دهند. ارتقای ایمنی مسیر سمنان، مهدیشهر شهمیرزاد و اتصال این مسیر به دوآب در مازندران، احداث راه معلمان، اجرای طرح توسعه بیمارستان امیرالمومنین(ع)، تکمیل تالار مرکزی سمنان، مدرسه ۲۴ کلاسه سرخه و طرح کنارگذر مهدیشهر از جمله برنامه‌های مورد نیاز این حوزه انتخابیه است.

در حوزه عمران تخصص دارم و قول می‌دهم در صورت رای آوردن با عضویت در کمیسیون تلفیق و عمران عقب‌ماندگی حوزه انتخابیه سمنان را جبران کنم. باید شرایط در حمایت از سرمایه‌گذاران به گونه‌ای پیش‌رود که سرمایه‌گذار موجود فرار نکنند. برنامه حمایتی برای جلوگیری از مهاجرت و فرار نخبگان در عرصه‌های مختلف از جمله حوزه های هنری و فرهنگی و افزایش سرانه ورزشی از جمله اولویت‌هایم است.

ساخت مجتمع تجاری ققنوس، بوستان آبی، بوستان کوهستان، جاده سلامت، میدان میوه و تره‌بار خیابان فدک و تعریض خیابان سعدی و باغ فردوس، از جمله اقدام‌ها در دوره‌ مدیریتی ام به عنوان معاون عمرانی شهرداری سمنان است. ارتباط با سازمان‌های مردم نهاد و تقویت ارتباط موثر با آنان، دیدار با وزیران و چندین الحاق زمین برای توسعه سمنان، انتخاب سمنان به عنوان نماینده ایران در اتحادیه بین‌المللی شهرهای عضو جاده ابریشم، معرفی سمنان به عنوان پایتخت کتاب از جمله افتخارهای استان سمنان در دوره کنونی شورای اسلامی شهر است که در آن عضویت داشته ام.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شمار نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان سمنان بنا بر اعلام شورای نگهبان و پس از اعمال درخواست جابه‌جایی داوطلبان، به ۱۴۹ نفر در چهار حوزه انتخابیه رسید که بیشترین نامزدها مربوط به حوزه انتخابیه شاهرود و میامی است.

۴۳ نفر از حوزه انتخابیه سمنان، مهدیشهر و سرخه، ۴۴ نفر از حوزه انتخابیه شاهرود و میامی، ۳۴ نفر از حوزه انتخابیه دامغان و ۲۸ نفر از حوزه انتخابیه گرمسار و آرادان برای نشستن بر کرسی بهارستان نامزد انتخابات هستند.

تبلیغات انتخاباتی نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از روز پنجشنبه سوم اسفند آغاز شده است و تا ۲۴ ساعت پیش از آغاز اخذ رای ادامه خواهد داشت.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفند برگزار می‌شود.