شناسهٔ خبر: 65329772 - سرویس فرهنگی
منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

وزیر فرهنگ:

قرارگاه حفظ قرآن برای تربیت ۱۰ میلیون حافظ ایجاد شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای توسعه روخوانی قرآن در همه جامعه و تربیت ۱۰ میلیون حافظ در کشور با همکاری همه دستگاه‌های قرآنی‌محور، «قرارگاه حفظ قرآن» راه‌اندازی شود.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقل از ایرنا، محمدمهدی اسماعیلی عصر چهارشنبه -دوم اسفند- در آیین پایانی چهلمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن ایران که در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی گفت: هدف‌گذاری ایران در حوزه قرآن، روخوانی قرآن توسط همه جامعه ایرانی و تربیت ۱۰ میلیون حافظ در کشور است، برای رسیدن به این قله باید ضمن ایجاد قرارگاه حفظ قرآن و پایه‌گذاری آن در کشور، عزم جدی در میان همه بخش‌ها اتفاق بیفتد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبریک ایام نورانی ماه شعبان المعظم و اعیاد این ماه به‌ویژه روز جوان و سالروز ولادت حضرت علی اکبر(ع) افزود: خدا را شاکریم که این دوره از مسابقات قرآن کریم با حضور قوی و اثرگذار قرا و حفاظی از کشورهای مختلف برگزار شد. در این دروه از مسابقات بیش از ۱۱۰ کشور حضور داشتند و امروز میزبان بیش از ۴۰ کشور هستیم که همه این اتفاقات و حضور مایه شکرگزاری به درگاه خداوند متعال است.

وی ادامه داد: خدای متعال را شاکریم که نعمت زیستن در چنین جامعه قرآنی را به همه ما عنایت کرده است و حتما بهره والای این امر نثار روح ملکوتی امام راحل و عظیم الشان ما است که این نهضت قرآنی را در کشور عزیزمان بنیان نهادند و هچنین رهبر عزیز، حکیم و فرازنه قرآنی ما که پرچمدار فعالیت‌های قرآنی در کشورمان هستند.

وی خطاب به حجت الاسلام والمسلمین قمی که به تازگی ریاست شورای تبلیغ و توسعه فعالیت‌های قرآنی را عهده‌دار شده‌اند، گفت: از ایشان خواهش می کنم که با همکاری همه دستگاه‌های قرآنی‌محور، قرارگاه حفظ قرآن و رسیدن به این نقطه را پایه‌گذاری کنند. همگی ما در خدمتشان هستیم تا بتوانیم این مطالبه دقیق و حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب را با یک حرکت جهادی جلو ببریم.

ایجاد ۴ هزار کانون قرآنی و تربیت ۱۴هزار مربی قرآن

اسماعیلی گفت: ما در فعالیت‌های قرآنی مفتخر به حضور قوی جریان‌های مردمی از بسیاری از استان‌ها، شهرها و روستاهای دور و نزدیک در کشور هستیم و امروز شمیم دلنواز قرآن از جای جای کشور به گوش می‌رسد که این امر، فضا را برای کارهای بنیادی در این حوزه تسهیل می‌کند.

وی با بیان اینکه در قدم اول ۴ هزار مسجد را به‌عنوان کانون‌های قرآنی افتتاح کرده‌ایم، افزود: امیدواریم با سرعت بالا در ستاد کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد بتوانیم این فضا را قرآنی‌تر از همیشه جلو ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در معاونت قرآن و عترت وزارتخانه آموزش قرآن به خوبی جریان دارد. امروز بیش از ۱۴ هزار مربی قرآنی در طرح بشری تربیت شده‌اند و در حال حاضر طرح خیرات الحسان توسط بانوان فرهیخته و قرآنی کشورمان آغاز شده است و در حوزه بانوان اتفاقات مبارکی در حال رخ دادن است.

وی افزود: در حوزه جوانان و نوجوانان با کمک همه مجموعه‌ها و با همت آقای صحرایی وزیر آموزش و پرورش و همکارانشان در این وزارتخانه و همچنین وزارت علوم که هر دو پای این کار هستند تا هدف بنیادین انقلاب اسلامی در حاکمیت قرآن در همه ابعاد، در زندگی فردی و اجتماعی تحقق پیدا کند.

چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآن و هشتمین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی جهان اسلام در دو بخش بانوان و آقایان در رده سنی بالای ۱۸ سال در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل و حفظ کل قرآن آقایان و قرائت ترتیل و حفظ کل بانوان برگزار می‌شود.

مسابقات برادران هم از ۲۷ بهمن آغاز شده است و تا یکم اسفند ادامه دارد. در بخش قرائت آقایان ۲۰ نفر، در ترتیل هشت نفر، در حفظ کل قرآن ۱۵ نفر حضور دارند. در بخش دانش‌آموزی و در گروه پسران نیز هشت نفر در رشته قرائت تحقیق، ۹ نفر در رشته حفظ کل قرآن و در رشته ترتیل نیز شش نفر حضور دارند.

کشورهای حاضر در این مسابقات جمهوری اسلامی ایران، مالزی، مصر، الجزایر، عربستان، ترکیه، اندونزی، لبنان، هند، هلند، آلمان، آمریکا، تونس، روسیه، ساحل عاج، سریلانکا، سنگاپور، سنگال، سوریه، عراق، کانادا، فلسطین، فیلیپین، نوار باختری رود اردن، پاکستان، کومور، بروندی، لیبی، افغانستان، نیجر، سومالی، بنگلادش، تانزانیا، موریتانی، تایلند، تاجیکستان، انگلستان، نیجریه، اتیوپی، اوگاندا، عمان، برونئی، گامبیا و نیوزیلند هستند.