شناسهٔ خبر: 63891185 - سرویس علمی-فناوری
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

جدیدترین کپسول زیستی پرتاب شد+ فیلم

سخنگوی سازمان فضایی ایران از پرتاب موفقیت آمیز جدیدترین کپسول زیستی ایران با پرتابگر بومی خبر داد.

صاحب‌خبر -

حسین دلیریان، سخنگوی سازمان فضایی ایران گفت: با پرتاب موفق کپسول ۵۰۰ کیلویی توسعه فناوری‌های مختلف طرح اعزام به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانه‌های کنترل سرعت و سپر ضربه‌گیر، آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانه‌های مربوط شرایط زیستی و... آزمایش شد.

وی ادامه داد: در راستای عزم دولت مردمی سیزدهم برای احیای بخش‌های مختلف صنعت فضایی کشور و تثبیت دانش کسب شده در حوزه زیست فضایی، ساعاتی پیش جدیدترین کپسول زیست فضایی کشورمان با پرتابگر بومی سلمان، با موفقیت پرتاب شد.

سخنگوی سازمان فضایی ایران افزود: این کپسول زیستی محموله علمی، پژوهشی و فناورانه در راستای تحقق نقشه‌راه طرح اعزام انسان به فضا است که به منظور توسعه و اکتساب فناوری‌های مورد نیاز در این راستا، به ارتفاع ۱۳۰ کیلومتری از سطح زمین پرتاب شد.

به گفته وی با پرتاب موفق این کپسول ۵۰۰ کیلوگرمی که به سفارش سازمان فضایی ایران و توسط پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ساخته شده، توسعه فناوری‌های مختلف طرح اعزام به فضا شامل پرتاب، بازیابی، سامانه‌های کنترل سرعت و سپر ضربه‌گیر، طرح آیرودینامیک کپسول و چتر، سامانه‌های مربوط به کنترل و پایش شرایط زیستی و ... مورد آزمایش قرار گرفت.

پرتابگر این کپسول که سلمان نام دارد هم اولین نسخه از این کلاس پرتابگرهاست که قابلیت پرتاب کپسول‌های زیستی با وزن نیم تن را داراست و ویژگی‌های متعدد و پیشرفته‌ای در حوزه پیشران، ایرودینامیکی و کنترل داشته و توسط سازمان صنایع هوافضای وزارت دفاع ساخته شده و تماما بومی است.

 

جدیدترین کپسول زیستی ایران با پرتابگر سلمان

 

<div id="video-display-embed-code_18637044"><script type="text/JavaScript" src="https://www.yjc.ir/fa/news/play/embed/8614524/18637044?width=400&height=300"></script></div>
 

وزیر ارتباطات نیز در این رابطه گفت: ایران جزء ۶ کشور دارای فناوری کپسول زیستی در جهان است. یکی از برنامه‌های مهم سند ۱۰ ساله توسعه صنعت فضایی کشور است که تصویب و سال گذشته توسط رئیس‌جمهور محترم ابلاغ شد، احیای برنامه اکتشافات فضایی و زیست در فضا بود. از سال ۹۱ که آخرین فعالیت‌ها در این حوزه انجام شده بود، عملا متوقف شده بودند.

او گفت: در طول دو سال گذشته، با همکاری بخش‌های مختلف کار به جریان افتاد و امروز ما شاهد آزمون‌های زیر مداری نصب کپسول زیستی کشور بودیم. این کپسول یک کپسول نیم تنی بود و با کمک یک پرتابگر جدید که توسط متخصصان  وزارت دفاع ساخته شده بود، پرتاب شد. جمهوری اسلامی الان جزء ۶ کشوری است که کپسول زیستی را در اختیار دارد و ما این روند را ادامه می‌دهیم.